Söndag, kväll

Efter vår lilla powerwalk lagade vi middag, ikväll blev det ungsrostad lök, potatis, kålrot och rödbetor till det kyckling och bearnaissås.



Nu har jag precis tagit mig en dusch och sitter här med hårinpackning i håret. Blir nog till att koka en kopp te och läsa lite inför laborationen imorgon!
God kväll!

Söndag

Nu ska jag ta tag i mig själv! Allt för länge har jag suttit still och hoppat över allt vad motion heter.
Maten sköter jag faktiskt bra, kanske slinker ner någon chipspåse här och någon kaka där.. Men det är jag värd.
Jag är även värd att röra på mig, och att röra på sig är gratis, -så det är bara att gå ut och ta för sig!
Så nu är det dags! Tänker inte lova att jag ska köpa mig ett gymkort och sånt där trams, för det är så fruktansvärt tråkigt! Har liksom inte hittat någon träningsform som jag tycker om... Men promenader varvat med lite joggning är helt okej så det kör vi på så länge!

Tog mig en powerwalk innan frukost imorse och nu vankas det en till, kanske tom en löparerunda. Vi får se om jag orkar hänga med i Linus tempo... Tvivlar på det!


Bild

Snyggt från Weekday









Helgen som var

Bästa helgen på länge!!!




När vi anlände till vår stuga så låg detta och väntade på rummet. Linus mamma var nämligen där dagen innan med sitt jobb, då lämnade hon det här till oss -mina absoluta favoritchips!



Så här såg jag ut när vi gick ut och åt.



Skaldjursbuffe



Efterrättsbuffe


Stugan


På väg till frukosten



Bryggan från stugbyn till hotellet




Utsikt från vårt fönster







Det visade sig vara någon liten marknad i Grebbestad så vi parkerade bilen och gick runt och tittade.


Kärlek, men ändå inte.



Hittade de här på Bianco idag, de är helt perfekta och allt jag någonsin har letat efter!
Dock passade de inte helt hundra, de satt väldigt tight över vaderna. Kvinnan i butiken lovade mig att om jag får igen dragkedjan som går längs hela skaftets baksida, så kan jag lämna in dem för lästning eller vad det heter, så fixar de någon extra cm så jag får lite "glapp" upptill.
Jag fick igen dem men nere vid hälsenan kom nästa problem, där satt de löst och var väldigt mjuka vilket gör att de blir lite skrynkliga.... Åh de såg så himla fina ut, det var helt enkelt för bra för att vara sant!


De fanns även i en fin brun färg.

Lördag, kväll

Nu är vi hemma från vår lilla minisemester och vi har haft det hur bra som helst! 
Har precis käkat mat och ska nu se på project runway. Lägger upp bilderna från helgen senare eller imorgon. Tills dess, ha det bäst!



Biffwok!


Fredag

Nu åker vi till Tanum Strand.
Hörs senare!

Te




Marielle tog ju med min påse med skolsaker som jag glömde igår. Fick tillbaka den idag med ett gäng tepåsar, blev inte så bra bild nu men det är i alla fall ekologiska teer i smakerna Love (rosor, lavendel och kamomill), citrongräs och ingefära och det sista är tre sorters mint. Det roliga var att Marielle inte sa något utan jag upptäckte det själv! Hur gulligt är inte det?! Tack Marielle! :)

Sommarn är det bästa jag vet!


There she goes





Imorgon är det fredag!!!!! Detta firar vi med en fredagslåt tycker jag!

Torsdag

Nu har vi precis käkat lite mat som jag stått och lagat den senaste timmen. Lövbiff fylld med lök och morötter, till det pressad potatis, kålrot och dijonsås.



Nu ska jag läsa lite biokemi inför labben imorgon, tänkte fortsätta på samma spår som hittils; Inte spränga något i luften!

Tanum Strand

Imorgon åker jag och Linus till Tanum Strand där vi ska övernatta och äta skaldjursbuffe! Ringde precis och bokade och frågade vad som ingick i buffen, räkor, rökta räkor, musslor, ostron, krabba, havskräftor osv! Bästa av allt är att jag får äta hur mycket jag vill! Och när det kommer till skaldjur, då kan jag äta hur mycket som helst! Åh jag läntar som in i tusan!!!!
På lördagen blir det först hotellfrukost och efter det får vi vara på deras badanläggning! Jippie!


Bild

Åh äntligen!!!!!!!!

Efter dessa så är det slutshoppat.
...För idag!
Fick äntligen, ÄNTLIGEN tag på dessa:



De kommer om 4-5 arbetsdagar, jag är så lycklig!!!!!!

Kunde inte låta bli

När jag ändå var inne på Nelly så kunde jag ju lika gärna köpa dessa
Hard Rock Boots SEK 359, Nelly  Shoes - NELLY.COM
Åh jag hoppas verkligen att de är lika fina i verkligheten som de ser ut på bild!
De känns verkligen så Carolina!!!!

Vill ha!

Stephany Bag SEK 579, Lilly of Sweden - NELLY.COM
En fin Alexa-kopia för 579:- hos Nelly. Åh om jag ändå kunde få den riktiga.......

Only my heart talkin - Alice Cooper och Steven Tyler




En rätt okänd låt tror jag...? Den blev aldrig så stor av någon anledning.. Personligen så är det dock min absoluta favoritlåt av Alice!

Onsdag

Idag har vi labbat i skolan, väntar spänt på att Sara ska lägga upp en bild på oss i våra fina labbrockar! Sen gick vi och firade just Sara, som fyller år idag, hela 24 år! GRATTIS! Vi käkade mat på en asiatisk restaurang, gick en sväng inne på saluhallen (där jag glömde min påse med block och kompendium, panik!!!! Som tur var så hämtade Marielle det åt mig!) där jag köpte jag ett vitt te från Clipper, sen skiljdes vi åt.

Nu ska jag dra på lite musik och ta mig en städsvängom i lägenheten!



Rouge!

Jag lovade att återkomma till denna gudomliga uppfinning! Jag är beroende av rouge. Lite rouge och mascara är det enda sminket jag använder till vardags, slänger på lite ögonskugga när det vankas helg... Men tillbaka till rouget... Jag har sedan något år använd mineralrouge från isadora, hittade en färg jag gillade och den var 1/3 så dyr som de större mineralmärkena så jag har varit hur nöjd som helst ända tills för någon dag sedan. Då drog jag slutsatsen att den är dålig för min hy!
Jag har emellanåt lite crapig hy, precis som alla andra... Dock på senare år så har den förbättrats otroligt sedan jag bytte rengöring, peeling, ögoncreme, dagcreme och nattcreme till Decleor och MDformulations. Dock får jag fortfarande väldigt många små, små kvisslor (tror jag man säger) liksom inga finnar utan små knottror på just kinderna, ingen annan stans. Jag använder som sagt inget annat i mitt ansikte, puder, foundation etc... Så om jag då drabbas av dessa utslag på det enda stället jag använder något så borde det ju vara den produkten det är fel på!? Dvs den rouge jag använder på mina kinder! Sherlock är igång! Nu börjar detta bli långt så bäst att jag rundar av.... Köpte i alla fall en ny rouge från clinique och hoppas på att denna ska ge mig finare kinder. Köpte jag en produkt till så fick jag ett paket med massa småsaker- och det gjorde jag! Köpte därför en rougeborste.





Bangerhead

Jag gick en sväng på stan förut då jag bl.a behöver en ny rouge (-återkommer till det) och hårinpackning. Jag har en favorit som jag använt de senaste 5-6 åren, som räddat mitt hår från att helt falla sönder från alla blekningar och färgningar jag utsatt det för... Nämligen K-Pak från Joico. Var inne på 3 ställen i GBG och den var slut på alla!?!?!?!?
Så då gick jag hem istället, och sökte på mecenat och såg att jag hade 10 procent rabatt på Bangerhead, så jag la in en beställning. Det var även fraktifritt om man handlade över 1000:- så ja köpte 4 st och la även på en inpackning från Redken. Åh vad mitt hår kommer att glänsa!!


Åh gud!

Alltså det märks verkligen att jag fått mitt studiebidrag idag... Det verkligen kliar i shoppingfingrarna!
Imorgon är det jag som beger mig ut på stan för att klämma lite på diverse skor och plagg!
Vad sägs liksom om dessa drömmar från Vagabond!?



Give me Monki!






Måndag

Idag hade vi redovisning av projektarbetet för den kursen vi har läst de senaste veckorna, och som vi nu är färdiga med ÄNTLIGEN! Det har varit en fruktansvärt ointressant kurs. Maten i samhället hette den, den fanns iofs element i den som var bra, men överlag så var det en riktigt tråkig kurs.


Nu sitter jag mest och sörjer att det inte är något halv åtta hos mig denna vecka eller nästa... Istället visar de postkodmiljonären? "OKEJ"!

Fiskfiskfisk




Fiskbiffar och skirat smör, to die for!
Fick som sagt receptet av en i klassen som hade kontakt med någon islänning, detta är alltså ett isländskt recept. Och MAN, de kan laga goda fiskbiffar!


Nu ska jag läsa på lite om redovisningen vi har imorgon!

Söndag

Igår var det fest hos Sara som bjöd på väldigt gott tilltugg och sällskap. Åkte hem och la mig vid midnatt någon gång och vaknade upp idag utan att vara bakis, underbart!

Lagade för övrigt fruktansvärt god mat igår, rimmad oxbringa, pressad potatis och kålrot samt dijonsås.
Idag har jag marinerat en hel kyckling som vi ska ugnssteka senare och göra egen potatissallad till.
Nu ska jag göra fiskbiffar efter ett recept jag fick av en i klassen, till detta blir det kokt potatis och skirat smör. Denna helg har utan tvekan varit en lagamat helg, jag gillart!



Lördag

God förmiddag!

Snart ska jag ta bussen ned till Grönsakstorget och käka lunch med Linus som skriver högskoleprovet idag.
Ikväll blir det födelsedagsfest hos Sara, jippie!!

Sara! Den här låten vill jag höra ikväll, fixa en bra spellista nu!


Tillbaka hemma!

Kom hem från Ullared för någon timma sedan och jag är helt slut! Vi sprang omkring tillsammans, själva och med random folk i några timmar, så nu har vi motionerat nog för idag.
Köpte allt möjligt därborta. Notan hamnade på 1700:- och jag kan inte direkt säg att jag köpte något som leder till världsfred... Köpte en tomtedräkt till min katt där hemma... Julpapper, julsnöre och sånt kul. Köpte lite godis och sånt, saker till köket och två jättefina burkar med tryck från Breakfast at tiffanys och en med how to marry a millionare (tror jag) ska ta kort och visa!

Annars sitter jag nu och tittar på idol och dreglar över dessa primeboots, 3500:- är dock lite för mycket just nu.... Men jag vill ju ha ett par boots och ett par ridstövlar, här har jag ju båda! Dessa verkar även vara bra och vida i skaftet vilket jag behöver...



Engineer High 43 Zip SEK 3499, Prime Boots - NELLY.COM

Fredag

Nu sitter jag i skolan för att göra det sista på projektarbetet. Än så länge är jag ensam.... Får se om någon av de andra dyker upp!
Har glömt att berätta! Jag, Marielle och Sara åker till Ullared idag!!!! Så fort projektarbetet är klart så styr vi bilen dit för lite värdelös men ack så rolig shopping!

Vi ses där!!!



Bild

Kvällen

Nu har jag precis tagit mig en lång varmdusch, smörjt in mig och borstat tänderna.
Ska krypa ned i sängen och läsa senaste numret av solo. Tar även med mig datorn in så jag kan lyssna lite på musik.

En av världens bästa låtar. Under pressure -  Queen och Bowie.



God natt!

Varm i vinter

Fur Headband SEK 269, Barts - NELLY.COM
Äntligen är det här pannbandet på väg hem till mig! Sålde slut sist jag skulle köpa det och efter det har jag varit inne i princip varje dag för att se om de kommit åter i lager. Imorse hade de inte det, men ikväll då fanns det!!!!

Torsdag

Igår stod det kökstillfälle på schemat och då bakade jag och min grupp paj. Lagade paj heter det kanske när det är matpaj? Hur som helst så tycker jag inte om paj sådär värst vidare mycket... Det är för mycket deg och sånt crap.. Kan lika gärna äta mjöl direkt ur påsen typ. Sara har lite bilder från gårdagen på sin blogg www.ladysara.blogg.se Jag kan inte sno hennes bilder, det blir bara ett kryss när jag lägger in dem... Så får väl bjuda henne på en länk helt enkelt. Nu ska jag spela lite gitarr sen blir det halv åtta hos mig!


Drömmar




2 plåtar drömmar! Luktar kakkalas här nu.

Keep on moving

Sara pikar mig då och då för att jag gillar gamla boybands och girlbands... Så jag tänkte ge henne ännu en anledning!

Keep on moving - Five


Tisdag

Hela dagen idag har vi jobbat med projektarbetet, haft möte med vår handledare som rörde om lite i grytan. Nej det gjorde hon inte men hon hade lite synpunkter som inte nödvändigtvis stämde överens med vad vi tänkt så det blev något steg bakåt för oss.. Men jag är säker på att vi hinner klart i tid ändå!

Idag wokade vi allt vi hade i kylen typ, kyckling, purjolök, morötter, selleri, paprika, broccoli och palsternacka. Till det blev det ris och soyasås.





Gissa vad jag gör nu!???!? Bakar drömmar!!!!!!!

Vill ha vill ha vill ha!

Jag vill ha dessa skor!!!!!


Men varje gång jag tänker beställa dem så finns det inte i min storlek.....


Måndag

Imorse försov jag mig till vårt projektarbete, men jag var rätt snabb så kom bara en halvtimma försent.
Grupparbetet börjar ta form och jag tror att vi kommer hinna bli färdiga i tid, peppar peppar!
Väl hemma lagade jag linssoppa med röda linser, selleri, morötter och purjolök, till det en pepparsalamimacka. Riktig höstmat!






Var även bort till Konsum och hämtade ett paket från HM med lite diverse... Mycket skräp så det enda intressanta jag behöll var denna kavaj:




Fruitbasket

Jag älskar frukt och allt sånt där... Men när jag köper frukten så slänger jag oftast in den i kylen vilket gör att mina stackars tänder ilar utav tusan när jag sen äter den kalla frukten. Detta gör att ja undermedvetet struntar i frukten och den blir gammal. Så nu i ett sista försök att faktiskt äta upp frukten jag handlar så gjorde jag en fruktskål av en gammal giftbasket jag fick när jag fyllde år.

Voila!



Köpte typ 1.5kg satsumas när vi var på ICA igår. Detta är min absoluta favoritfrukt och nu är ju bästa säsongen för dessa underbara skapelser (jag har redan ätit 3 st idag). Tippar på att de gamla plommona kommer ligga kar längst...

Söndag

Jag har kvar en del att skriva på mina arbeten och motiverar mig därför med följande: Lilla julafton!
När jag är färdig så ska jag och Linus titta på en julfilm, dricka julmust och äta pepparkakor. Världens bästa motivator!

Nu jäklar ska tagentbordet glöda!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Jag tror för övrigt att vi ska se en av mina absoluta favoritjulfilmer, som faktiskt tillkommit på senare år. Alltså ingen film som hängt med sedan barndomen.. Detta om något borde bevisa min kärlek till julen, den tar aldrig slut, oavsett hur gammal jag blir!


Bild:

Studienight

Sitter här och försöker knåpa ihop ett arbete om matkultur... När jag är färdig med det så ska jag skriva ett arbete om vad jag har lärt mig kring etniska och religiösa aspekter av mat. Och imorgon så ska jag jobba med projektarbetet. Wonderbra!



Så här såg jag ut idag förresten, i en av mina nya favorit t-shirtar från HMtrend.

Lördag, kväll




Brödbaket gick hur bra som helst! Hann dock inte ta kort på brödet innan Linus stoppade det i små påsar och la det i frysen. Sparade dock en liten bit som vi åt till broccolisoppan som blev vår kvällsmat idag.



GÖTT!

Lördag

Goddag!

Vi har precis varit ut till ICAmaxi och storhandlat, lördagsnöje!
Köpte lite havskräftor vid fiskbilen som med lite uppvärmd risotto från igår, fick bli dagens lunch.




Nu ska vi baka bröd, nämligen detta!


Fredag, kväll



Risotto med trattkantareller, champinjoner och rökta musslor och till det ugnsstekt parmalindad sparris.
Maten är i magen och nu blir det läsa lite innan idol börjar!
God kväll!

Powerwalk

Nu ska jag gå ut på en powerwalk, för första gången sedan jag flyttade till Göteborg. Ska nog ta mig svängen förbi haga för att sedan klättra upp för den långa backen som är på väg hem till mig. Beach 2011 here i come!



Bild

Fredag

Fick hem dessa jodphurs igår, kan inte bestämma mig om jag ska behålla eller skicka tillbaka?


Muslim och Sikh

Igår var vi ju som sagt på en utställnings vid namn Gud har 99 namn. Jag och Frida passade på och rota lite i den mångkulturella garderoben.



Kate hör av sig

HAHAHAHaHAHAHAHA jag blir spammad med jämna mellarum, eller vet inte om det är just spammning men får liksom konstiga kommentarer på gamla blogginlägg där avsändaren alltid har ett konstigt namn. Kommentaren innehåller alltid någon form av komplimang i stil med: "-I really enjoyd your site, have a nice day" osv osv. Idag har jag fått denna från "Kate Hudson"

Kate Hudson  ([email protected]) om Fest hos Schnelzer: <----Klicka inte på länkarna.
Really useful website. Hope you succeed in keeping out the spammers.


Tack "Kate"!!!!!!!



Bild

Onsdag

Idag har det varit en låååång dag. Började vid tio och jobbade med projektarbetet och sedan var vi iväg på en utställning Gud har 99 namn. Kom hem för ungefär en timma sedan och är helt slut. Utställningen var rolig, Sara och en till tjej band en turban runt mitt huvud och sen gick jag och Sara runt i olika tempel och bad till de olika gudarna. När jag kom hem så käkade vi lite mat som vanligt och pratade om hur dagen har varit och jag gnällde lite över hur trött jag var.. Så föreslår Linus att jag ska gå och sätta mig i soffan och hålla för öronen. Då förstod jag att det var någon form av överraskning på gång.



Julmust, pepparkakor och en julklapp!!!!!!!!!!!



I paketet låg ett par högtalare till datorn!!!!!
Linus är världens bästa!!!!

Måndag

Idag har jag varit i skolan och bl.a lyssnat på en föreläsning av årets kock 2010 Gustav Trägårdh. Han var rolig och charmig så det var ett rent nöje och lyssna på honom!
Efter det var jag och Sara och käkade thaimat på ett mysigt ställe vid vattnet. Table for two!
Nu ska jag käka korvstroganoff och efter det blir det plugg...
Auf wiedersehen!



Söndag

Vilken trevlig kväll vi hade igår!
Vi käkade mat, choklad, dessert och drack vin. Framåt småtimmarna kom mögelosten och kex fram!
Johan och Kornelia hade med sig 2 roliga spel, ett rita och gissa och ett som hette Sequence. Det sistnämnda var så roligt att vi köpte oss ett likadant idag på stan.
Idag har vi annars varit och tagit en fika nere i Haga innan Kornelia och Johan's buss gick och efter det gick vi på stan och shoppade lite småsaker.




Jag målade Betty Boop. Ingen som tog den tyvärr, och jag förstår inte varför....


Lördag

God dag!

Idag får vi finfrämmat från Jönköping, närmare bestämt Kornelia och Johan! Ingen utav dem är eg från Jönköping men de bor där för tillfället. Vi ska käka middag, spela lite spel och umgås.
Nu ringde precis Kornelia och sa att de är här om en kvart så nu blir det fixa lite med det sista och sen ha en trevlig kväll!


Fredag

Jag har lagt fläskfilén vi ska äta imorgon i marinad idag så att den är juicy och fin tills imorgon. Nu letar jag artiklar att referera till i vårt projektarbete och det är inte det lättaste.
Spotify går i bakgrunden och den här låten kom på;




You might think I'm crazy, but I don't even care
Because I can tell what's going on, it is hip to be square.

En riktig fredagslåt!


Kom ihåg

Linus köpte en kom-ihåg-lista härom dagen, som nu sitter uppe på vår kyl.



Onsdag

Idag har jag varit i skolan för första gången denna vecka, känns helt ok. Vi träffades i den grupp vi ska vara och göra nästa arbete och pratade ihop några frågor som ska ligga till grunden för den kommande intervjun vi ska göra. Är inte sådär jätte intressant så ni behöver inte veta mer än så!

Är hemma nu och väntar på att Linus ska komma hem och skala potatis, det är så tråkigt så då väntar jag hellre på att han kommer hem och gör det!
Tar mig ett litet mellanmål så länge!



Burritos

Nu har vi käkat mat, blev burritos/enchiladas/fajitas vet inte riktigt vad skillnaden är men i våra så var det i alla fall; kyckling, blandade bönor, morötter, selleri, paprika, lök och creme fraiche och ovanpå det ost och tomatsås.

Ser inte mycket ut för världen men det smakade kalas!




Nu ska jag läsa lite texter som hör till skolarbete!
Sen blir det halv åtta hos mig, som jag har längtat! Har längtat efter det ända sedan i fredags!

Feelin' hot hot hot

Just nu så önskar jag att jag var på en strand någonstans i Västindien. Långt ifrån snuviga näsor, hostattacker, huvudvärk, långa texter som måste läsas på både engelska och danska, och kallt och blåsigt väder. 
Den här låten kom nämligen på ur min Spotifylista och liksom sammafattar allt som inte är aktuellt just nu, sol, varma vindar, och en siesta från allt. 
På sätt och vis skrattar den mig rakt i ansiktet.



Måndag

Idag var jag hemma från skolan och missade därmed en föreläsning som verkade rätt intressant matkultur i Sverige utifrån ett historiskt perspektiv, men vad gör man?! Tänker inte gå dit och må dåligt plus att hosta på folk och på så sätt göra dem sjuka...
Idag är det kanelbullens dag, vilken tur för mig att jag bakade bullar härom dagen! Har dock bara en påse Earl grey te kvar, kan bli knivigt! Gäller att ransonera...
Nu ska jag nog fortsätta mitt project runway maraton och dricka te, är i princip det enda jag orkar "äta" nu.. Har ingen aptit what so ever.

Söndag

Idag har min förkylning flyttat sig från halsen till huvudet och näsan.. Hoppas att detta är sista fasen och att det snart är över... Time will tell!
Har precis lagat lite mat och ätit upp den. Vi gjorde köttbullar och mos, riktig husmanskost!




Idag blir det Project runway season 8 -maraton resten av dagen. Har tittat på de 3 första och har ingen avsikt att sluta där.
Blir en sväng till ICA maxi senare, bara för att jag ska få en anledning till att ta mig i kragen och faktiskt duscha och göra mig iordning.. Kan ju inte sitta här i morgonrock med rödnäsa och tycka synd om mig själv hela dagen.

La redoute

Hittade de här byxorna hos La redoute. Funderar på att köpa dem, fast i svart...





Vad jag dock ska köpa är ett par vita converse. Bara La redoute slutar ursäkta sig för ett tekniskt fel, så min order går igenom någon gång!!!!



Lördag, kväll

Med kvällsmaten i magen och lite godis fraför postkodmiljonären så är jag rädd nöjd med dagen som har varit. Det har varit en lugn och skön dag!

Kvällsmaten idag blev linguini med ädelostsås och fläskfilé.




Fick blomsterbud förut, en höstbukett från Linus mamma. Gud vad glada vi blev, tack så hemskt mycket! Så fin så!








Tony Curtis

Jamie Lee Curtis pappa Tony Curtis har dött.
Jag har i princip bara sett en film med honom, han var med i Some like it hot med Marilyn Monroe i slutet av 50-talet. Jag har sedan länge haft en liten thing med Marilyn så jag slukade alla filmer jag kunde komma över med henne, denna filmen gjorde störst intryck på mig och jag har sett den några gånger... Därför blev jag nu lite sorgsen när jag såg att han hade dött.
Han var för övrigt riktig snygg back in the days!


Bild

Lördag

God förmiddag!

Sitter och kollar på första avsnittet av Kenza och Tyrashow och dricker te, idag är inte halsen snäll emot mig. Blev säkert värre av att jag sjöng för full muggar igårkväll i duschen.
Idag tvättar vi, annars är det inte mycket planerat, blir nog inte många knop idag känner jag på mig.

Här är förrresten det som jag behöll ifrån Nelly:





Delivery


Fredag

Idag har jag blivit sjuk. Eller blev sjuk igår kväll. Hur som helst så har jag ont i halsen och kan därför inte följa med Linn och Julia på after work på Lounge. Synd för jag hade sett fram emot det!
Nu har vi precis käkat lite mat, det blev kantarellrisotto med vitlöks- och rosmarinspäckad fläskfilé och brysselkål.