Torsdag

Då har vi äntligen flyttstädat färdigt i den gamla lägenheten och lämnat nycklarna. Jag underskattar alltid tiden att flyttstäda... Kom in i lägenheten och gissade på att det skulle ta max 2 tim.. Tog kanske det dubbla om inte mer. Är ju allt småpill som tar tid. Men nu är det över!
Skulle gärna har inflyttningsstädat den lägenheten vi bor i nu men det fanns ingen tid till det så jag får lita på att de som bodde här innan städade bra.... Vi får väl se hur det går /tjejen som alltid bär med sig handsprit och tvättar händerna så fort hon tagit i något.

Nu ska vi i alla fall unna oss bio, Girl with the dragon tattoo och MASSA gula popcorn!!

Min alldeles egna "walk-in-closet"

Det bästa med att flytta till en 3:a är att mina kläder får ett eget rum.
Och innan ni börjar tänka att jag har alldeles för mycket/för lite kläder osv.. Så kan jag med glädje meddela att jag har ett par kartonger, byråer etc med skor/kläder och väskor, som inte förtjänat en plats i min annars så spartanska garderob.
Kassarna i bakgrunden är mina bloppissaker som jag säljer, någon som är sugen på att köpa en hel kasse? Köpa grisen i säcken så att säga...









Julfirande

Uppdatering behövs här känner jag!
Har spenderat ett par juliga dagar hemma i Forshaga med familjen. Bakat pepparkakor och saffransskorpor, klätt granen, promenerat med junior och senior (Isabelle och Caroline).
Firat jul med familjen som sagt, ätit alldeles för mycket god mat och godis samt festat juldagsnatten lång. 
Tog inte så många bilder tyvärr, så ni får hålla till godo med mitt och Linus mästerverk (julgransklädseln) samt min brors mästerverk i brist på juligt omslagspapper, (kan tillägga att min bror är 26 år gammal).
Fick väldigt många fina julklappar, kan hända att jag slänger upp ett par bilder imorgon!
Först ska jag dock bege mig ut på mellandagsrean här i Göteborg (kom hem hit för ett par timmar sedan) och fynda skiten ur rean! Vill ha något nytt att ha på mig på nyår samt något fint för att fylla ut min lilla walk-in closet med!




Helgen som var

I helgen var jag hemma i Värmland och hälsade på. Caroline hade 24års fest med temat rockabilly/50-tal så jag bjöd till med rött läppstift och en någorlunda 50-taliga kläder. Efter Caroline så var jag bäst utklädd, då ingen av de andra gästerna klätt ut sig över huvud taget. Det bjöds på sjukt god mat i form av italiens buffé, länge sedan jag åt så gott måste jag säga! Sedan satt vi och pratade och skojade tills det var dags för krogen, då gick jag hem och la mig, duktig som jag är.




Annars bakade jag och mamma massa julgodis i form av vit chokladfudge med saffran, trillingnötter, kola, knäck och pepparkakor - Marielle's mormors skurna pepparkakor med mandel. Världens godaste.

Väl hemma i Göteborg så vankades det julavslutning med tjejerna och petter i klassen. Elin hade fixat minijulbord, glögg och fika. Bra uppstyrt Elin! Alla köpte med sig en present runt 50:- lappen sen så lottades dessa ut, jag fick två fina ljus och ett ljusfat som kommer lysa fint i vintermörkret!


Onsdag


I måndags var jag hos Johanna och toppade håret som var rätt så slitet, kapade runt 1.5 cm - sånt är aldrig roligt! Hur som så lockade hon mitt hår efteråt och det var kanonfint tills jag kom till regn och ruskGöteborg. Hann aldrig att ta någon bra bild så ni får ta mitt ord på den fronten.



Igår provade vi sängar på IKEA. Efter många om och men hade vi bestämt att köpa de billigaste madrasserna samt vanliga sängben till, det är lite dåligt med pengar såhär innan jul. Tanken från början var ju att köpa en Hemnes sängstomme och madrasser efter våra behov, men som sagt ibland får ekonomin styra.
Väl på IKEA så (i samråd men en försäljare) så insåg vi att det kanske är värt att lägga lite mer pengar på madrasser, så det slutade med att vi kom ut med en Hemnes sängstomme, två st riktiga madrasser och bäddmadrasser i latex. Så slutsumma blev ca 3 gånger så stor som tänkt från början, men vad gör det? Vi har en fin och bekväm säng istället!


På kvällen blev det luciafika framför just luciatåget som jag spelat in sedan i morse. Massa hembakat blev det (skämt) och glögg! 
10 dagar kvar till julafton nu!!!!!



Fredag

Oklart hur tentan gick måste jag erkänna. De frågor jag ville ha kom mestadels, MEN en utav dem innehöll en twist som jag inte var beredd på. När det gäller siffror och uträkningar så räcker det med att en liten liten siffra blir fel för att hela kassaflödesanalysen ska bli fel. Då får man ju noll poäng. Twisten gjorde att jag chansade och satt och pusslade för att få ihop posterna rätt, vilket innebär en ganska så liten chans till att det blev 100% rätt. Men vi får se, kanske lyckades skrapa ihop något poäng, hoppas på det! Vore så gött med G så jag kan beta av den här kursen!

Nu har jag precis petat i mig en tonfisksallad och ska nog koka mig en kopp te. Det blåser sjukt starka vindar här i Göteborg, gör säkert det på fler ställen.. Men ändå! När jag gick av bussen förut så blåste jag på riktigt bakåt och stapplade flera steg innan jag hann få stopp på min kropp och var någon millisekund från att bli påkörd av bussfan. Sjuk känsla att något liksom trycker bak en utan att man kan göra något... Håll er borta från vägarna!

Torsdag

Tentapluggar in i det sista, imorgon är det del 2 i externredovisningen som ska tenteras! Om de frågar på det jag kan så får jag godkänt, tar de upp en massa skattefrågor och hur man värderar ett lager så är jag körd. Så håll tummarna kära ni för att de frågar efter en kassaflödesanalys, periodiseringsfonder och avskrivningar! Då är jag i hamn. 
Annars sker inte så mycket, det åskar likt en sommarnatt utanför fönstren, nu verkar det dock ha lugnat ned sig.. Lugnet efter stormen skulle man kunna säga.

Imorgon åker vi hem till värmland där vi ska fira min mamma och min ena bror som fyllde år i veckan, det ska bli roligt, känns som om det var ett bra tag sedan jag var hemma sist! Ska även träffa upp lite folk som köpt saker av mig, älskar när affärerna går bra!

Men tentaplugga in i det sista var det ja... Hörs imorgon efter tentan, är antingen en glad eller en väldigt besviken Carolina som skriver då. 

God natt mina skatter!

Bild


Helgen som var

...Hade jag Malin och Kornelia här på besök. Vi var på ansiktsbehandlin bakade pepparkakor, åt god mat och tog en sväng på Liseberg.


Shoppat

Till alla er som liksom mig suktat efter H&M's fina silvertröja som kom och sålde slut lika fort, för att ett år senare komma in igen och sälja slut igen!
Jag var inne och provade den på H&M's när den fanns för andra gången, men tyckte att den var alldeles för kort och för dyr så jag hoppade den.



Till min stora glädje så har KappAhl fått in en variant som är lite längre och betydligt billigare, typ halva priset! 399:- Så jag slog till! 

Fredag

Dålig fart här nu.. Beror mestadels på att jag är i skolan hela dagarna och jobbar med bokslut och andra diverseheter. Fick förövrigt VG på första delen i externredovisning!
Nu är det dock äntligen helg och imorgon kommer bästa Malin hit! Kornelia kommer också hit, hon tyckte att hon skulle crasha vår helg och det är hon välkommen att göra!
Linus åker hem till Värmland i helgen och hämtar våra möbler för vi fått tag på en hyresrätt ute i Majorna!!!! Längtar så sjukt mycket efter våra möbler!