Gårdagen

Igår blev det ett glas Champagne på Soho istället för ett glas vin på Avalon (som det var tänkt från början) med Sara och Rebecca. Vi pratade om allt möjligt och njöt mest av solen, sedan skiljdes vi åt.
Kvällen för mig var tänkt att ägnas åt grillning med Linus. Någon fart på grillen fick vi dock inte, då det blåser något så fruktansvärt här uppe på Johanneberg... Så vi fick ugnsgrilla istället, och det smakade bra det med!


Såg för övrigt Jennifer Brown inne på Soho, hon skulle nämligen spela där på kvällen... Någon som minns denna skönsjungande popstjärna från 90-talets slut? Låtar som Tuesday afternoon och when to hold on som för övrigt var en favorit hos mig. 


Jag

Rebecca


Sara

Jag just nu



Solar ute på balkongen i sällskap av hatt (då jag redan efter en kvart turned redface), iPod, solisar och Elsas mode. Härlig fredag!

Fredag

Gårkvällen med Linn och CO var hur trevlig som helst, åt en väldigt god fisk och skaldjurssoppa och sedan satt vi och pratade hela kvällen lång! Nja, så sent blev det iofs inte, åkte hem vid 22 men det var alldeles lagomt för en torsdag!
När jag kom hem till lägenheten så hade Linus storstädat samt köpt en present åt mig.




Han hade även köpt en luftfuktare för att råda bot mot min onda hals som härjat nu i några dagar... Och jag måste säga att det känns redan lite bättre? Jag har fortfarande problem men inte ont! Slänger upp en bild på den sen!

Middag

Nu åker jag snart ned till Vasastan och firar Linn som fyller 24 år idag! Middag på Chez Amis vankas, jag är så hungrig så jag tror jag dööööör!

Torsdag

Fortfarande ont i halsen så utebliven träning hägrar ännu... Typiskt!
Istället ska jag ta tag i skolarbeten som inte kommer att försvinna bara för att jag är sjuk.
Först på schemat står ett skriftligt arbete om Atkins som jag ska skriva tillsammans med Sara och Rebecca, som sedan ska redovisas på torsdag. Efter det har jag ytterligare tre inlämingar, 2 redovisninar samt 2 tentor, allt detta på en månad, KUL!

Nu har jag precis tittat på Dr 90201 och druckit te, dags att äta frukost kanske...

Onsdag

Jag blir tokig på halsont! Har sedan första morgonen jag vaknade hemma i Skived haft ont i halsen... Nu när jag kommit hem till Göteborg så har det blivit ännu värre, vilket gör att träning är uteslutet. Och när träning är uteslutet så blir jag rastlös och får mer eller mindre panik.
Idag är det skola 15-20 helt värdelöst, men jag ska faktiskt gå... Så jag får något gjort idag... Jo en sak står för övrigt på schemat, nämligen att tvätta min dunjacka. Den ska tumlas i x antal timmar, sist jag tvättade den tog det runt 11 tim... Cant wait!

Shoppat




I väntan på Alexa

I vänta på att Mulberrys Alexa ska hitta hem till mig, så lånade jag med mig min mammas gamla väska, som får fungerar som substitut så länge!



Barry White

Jag får ju hangups på vissa artister då och då... Just nu är det Barry White som gäller. Cant get enough of your love babe har alltid varit min favorit, men nu är det You see the trouble with me som är min nya favorit, den är så sjukt bra och så sjukt fin... Liveversionen som finns på youtube är så mäktig! Vilken jäkla röst och vilken musik...

I ärlighetens namn så visste jag inte om Barry levde nu eller inte, så jag googlade.. Och självklart så är han död.


Bild

Aftonbladet tipsar

Haha, jag gillar aftonbladets tips för hur man ska förbränna all mat och allt godis man ätit under påsken. Det sista tipset om hur man ska förbränna ett påskägg med godis i är ju för roligt!

 

Ett ägg = Grabba närmaste påskkärring och dansa loss i 14 minuter.
En 33 cl flaska påskmust = Är du vid sommarstugan? Passa på att kratta bort gamla löv en halvtimme.
En stark påsköl = Hugg ved i 30 minuter. Jättebra att ha till kvällens brasa!
5 prinskorvar och 5 köttbullar = Nu är det dags att byta till sommardäck. Hoppa över de underlättande verktygen och se till att det tar en timme.
Ett medelstort påskägg med smågodis (400 gram ger 1600 kcal) = Göm påskägget riktigt ordentligt! När du och barnen har finkammat trädgården i sex och en halv timme kan du äta det med riktigt gott samvete.

 


Söndag

Nu är nästan påsken över!
Jag har firat denna högtid med familj, vänner och god mat! 
Igår var det förfest med alla fina Karlstadsvänner och sedan blev det blue moon där jag och Malin dansade oss svettiga i schlagerbaren!
Nu har vi precis grillat här hemma, så nu ska jag koka mig en kopp te och titta på glamourama.

Hoppas att ni har haft en bra påsk hittills!

Påsklov

Idag är första dagen för mitt första påsklov på mååånga år! Har inte haft påsklov sedan -06.
Håller på och packar för fullt och snart blir det hemfärd! Första anhalten är Aqua, där jag ska klippa och slinga mig hos Johanna.. Guuuud vad jag längtar! Ska bli så skönt att bli ompysslad i håret.
Efter det blir det hem till Anna för middag och trevlig sällskap av järngänget, kan inte tänka mig ett bättre avslut på en torsdag faktiskt!

För övrigt var bion igår hur bra som helst, kan verkligen rekommendera no strings attached! Den var sjukt mycket roligare än jag trodde att den skulle vara... Den som författade dialogerna måste ju vara aningen rubbad, KUL!

Men nu måste jag packa färdigt, vi hörs när jag kommer hem!

Onsdag

Nu är tentan skriven! Äntligen! Efteråt gick gick vi en sväng på stan där jag köpte ett par skor och ett linne.
Snart ska jag pallra mig iväg till gymmet och ta en timma på löpbandet, sen bli det bio och popcorn med Sara! Vi ska se no strings attached, KUL!



Kylskåpslänsning

På torsdag åker jag och Linus hem till Värmland och kommer inte tillbaka förens på måndag eller tisdag. Därför håller vi nu på och tömmer kylen!

Igår lagade vi typ en chili con carne, fast utan bönor och istället med majs, selleri och morötter.



Idag lagade vi en kycklingwok med kvarvarande grönsaker och rotfrukter


Skönt när man har massa diverse råvaror i kylskåpet, som ändå går att komponera ihop till en eller två måltider!

Nödvändigheter



Inhandlade lite nödvändigheter på stan, wax, mascara, torrschampo och rakblad.

A girls best friends!

Screw this!

Nu en gång för alla lägger jag tentaångesten på hyllan! Gick igenom övningstentan precis och insåg att det är för sent att ens försöka styra upp det här. Och till er som tycker att min iställning suger, jag förstår er... Men såhär ligger det till: Visst jag kan läsa in i det sista och hoppas att det räcker till att klara tentan och ha en ruskigt tråkig eftermiddag, ELLER så kan jag göra andra saker och ha det trevligt istället..?

Ja så gör vi!



Undra vad jag ska hitta på.. Nu när jag har vunnit en hel eftermiddag menar jag... Hmm...

Tisdag

God morgon!

Själv gick jag faktiskt upp vid nio, det är dåligt men bra för att vara mig dagar som dessa. När jag är ledig såpass mycket som jag varit nu den senaste tiden så är jag så sjukt trött på morgonen? 

Idag är det hur som helst sjukt vacker väder ute, vilket jag ska fira med att stänga in mig på gymmet en timma eller två... Har inte tränat sedan i torsdags så det rycker nästan i kroppen av understimulans...
Sedan blir det sista rycket inför tentan imorgon, och nu känner jag mig tillfreds.. Är så mycket jag inte kan men det gör inget.. Omtenta i juni känns inte sådär värst jobbigt faktiskt, så det får bli som det blir!
Efter tentan imorgon blir det bio med världens bästa Sara, vi ska nog se No strings attached.

Sol

Nej kära vänner, nu går jag ut och solar lite på balkongen. Måste smälta maten och vart gör man det bättre än på en solig balkong med favoritmusiken i bakgrunden?

För den som vill göra detsamma, här har ni min spotifylista!


Bild

Måndag

God dag!
Idag mår jag bättre... Ballerina fixar allt!

Sitter här i min säng med hårinpackning i håret, boostar nu det sista inför min slingning på torsdag!
Jag har ett litet dilemma... Jag vill så gärna behålla mitt hår långt, samtidigt som jag vill klippa bort ALLT slitet... Mina yttersta toppar måste bort, ingen tvekan! Sedan har jag kanske 10 cm "gammalt" hår som inte är slitet men det har varit blekt, vilket gör att det har en liten annan nyans till skillnad från resten av mitt hår som är "utväxt" och min hårfärg... Eftersom att jag vill lägga i lite ljusa slingor på torsdag, så känns det ultimata att göra det i 100% fräscht hår (dvs helt oblekt innan) men då måste jag offra en del av min längd... Men samtidigt så vill jag ha långt hår som möjligt... Gud vilket i-landsproblem!

Det lustiga är att jag vill inte heller bli varm i håret, jag vill vara kall (ni som inte vet vad varm och kall innebär kan tänka er att en varm hårfärg är mer guldig och en kall är mer silvrig) och jag vill ha slingorna så att det ser naturligt ut, inga ränder eller så. Precis som Miss Sarah Jessica Parker här nede, det här är min drömfrisyr! Och nu till den lustiga delen, hon är ju varm i sin färg...
När ska jag kunna bestämma mig egentligen!??!? VARM KALL VARM KALL?!?!?!


Bild

Ångest

Jag har sådan fruktansvärd ångest för tillfället. Tentan på onsdag är väl roten till all ondo... Sedan kommer en fruktansvärd huvudvärk och späder på... Att jag överlag idag är väldigt hängig och varm/svettig trots att jag sitter still, gör ju inte det hela roligare. Vill bara gå och lägga mig, men kommer ändå inte kunna sova med den här huvudvärken. Så istället ska jag trycka ett paket ballerina och titta på en film med Linus.
Ballerina och Linus gör mig gladare... Precis i den ordningen också, nää skoja bara.



En magnum double i solen

Jag borde plugga men istället gick vi ned på stan och åt glass.



Nelly

En liten beställning hos Nelly är nu inlagd. Det finaste jag köpte är klänningen i videon nedan! Helt underbar!



Stella Long Dress SEK 599, Cover - NELLY.COM


Mat i veckan

Här kommer bilder på mat vi har ätit denna vecka!


Räkgryta med bulgur.


Tortilla med nötkött, grönsaker och gräddfil.


Lins och grönsakssoppa med överbliven gräddfil (man ska ta tillvara på allt!).


Fläskfilé, ugnsstekt potatis och bea.


Potatismos och stekt sej.

Hello Kitty

Jag köpte kanske världens sötaste strumpor för några dagar sedan... Hittade dem på H&M, de är lite tjockare i materialet så de här blir perfekta strumpor att dra på sig när man kryper upp i soffan och dricker te.



Scre4m

Det var Scre4m som jag överraskade Linus med! Han visste ingenting för ens biokillarna kom in i salongen iklädda screammasker för att ge oss info osv, att det var den filmen vi skulle se. Måste säga att den var helt okej, tycker inte att någon av screamfilmerna är speciellt bra... Men den var läskig och jag kunde inte lista ut mördaren så den får ändå ett rätt bra betyg 3/5!


Bild

Sommar, sommar, sommar.

Gud vad jag längtar efter sommaren!
Barfotavisan eller Hajkoutrot sommar och sol med Sven-ingvars.
För att inte tala på hur jag längtar tills sommarkvällarna, herregud. Sommarnatt!


Bild


Någon mer som längtar?

Lördag

Nu har vi precis käkat lunch, det blev stekt sej och potatismos. Gött som tusan!
Innan dess var vi ute i spåret och motionerade. Gick ett varv och sprang ett varv... Jag trodde att jag skulle dö. Som jag sa till Linus, mina ben orkar mer men min kondition gör det inte! Tror att jag har astma... Nej det gör jag inte men det känns så... Ber till gud att det inte är det, är hellre otränad och kan träna upp mig än astmatiker, (det verkar vara så jobbigt).

Nu ska jag plugga inför tentan som är på onsdag, jag trodde det var tisdag så en dag extra känns lite bättre... Dock måste jag säga att det känns sådär... Svårt ämne. Har läst in mig på järn nu men är många delar kvar.. Svårast är VitA och VitD tror jag.. Och de har jag inte ens börjat med.

Ikväll blir det datenight, bio och det är my treat. Kan inte berätta ännu vilken film vi ska se för det ska bli en överraskning till Linus, ni får veta ikväll när vi kommit hem!
Har längtat hela veckan efter biopopcorn, och ikväll äntligen!!!

Fredagsmys

Med så ska det låta och en kopp te!
Trevlig helg allesammans!


Blogg

ANTM16

Sitter nu och tittar på senaste avsnittet av ANTM16 på youtube... Tyckte i början av säsongen att det fanns några intressanta ansikten...
Nu finns det två, max tre st som jag tycker ser någorlunda intressanta ut. Finns dock bara en person som jag faktiskt kan tänka mig i Italienska Vouge, dont ge me wrong de är alla hur vackra som helst... Men som sagt, bara en som har det där lilla extra... Hur som helst så är det en underhållande säsong, mycket tjafs och coola photoshoots!


Bild

Jade Jagger - Indiska

Jade Jagger samarbetar återigen med Indiska. Det blir kläder, smycken, väskor och inredning denna gång! Förra gången så föll jag för den här tunikan hon har på sig på bilden nedan... Blev dock aldrig något köp. Ser fram emot kläderna denna gång och hoppas på något lika fint!



Bild

Fredag

Jag behöver tvätta mitt hår men jag trotsar det och åker ned till skolan ändå. Ska ju bara lämna in ett arbete liksom!? Ska dock ta mig en titt i spegeln och avgöra om jag behöver ta mössa eller inte... Har inte borstat håret på några dagar, inte heller tvättat det så det är ju ingen frisyr jag vill skryta med liksom.


Bild


Som sagt, rapporten är nu färdig och ska lämnas in senast kl 12 idag... Senare idag blir det tentaplugg, har tenta på tis eller onsdag i näringslära2 vilket innebär vitaminer och mineraler. Sjukt svårt och jag har knappt läst någonting. Ikväll blir det nog yoga, så känns det nu i alla fall, får se vad jag känner kl 19 ikväll...

Torsdag, kväll

Jag PW'ade bort 500 kalorier på löpbanet förut, utöver det blev det även en promenad på 30 minuter! Dessa kalorier äter jag upp nu framför Hockeyn där Färjestad ska vinna guld har jag hört! Värmlänning som man är så måste man ju heja på hemmalaget liksom...





H&M

Okej jag måste erkänna, jag gick visst aldrig och tränade... Jag åkte ned till stan istället för att kolla in Conscious Collection i butik... Jag har skrivt sjukt mycket om CC den senaste tiden och det här blir nog det sista... För ett tag...

Började min jakt på H&M avenyn där jag hittade en spetssjal, fortsatte till H&M Nordstan och kammade noll, vidare till kompassen, hittade ingenting där heller och till sist så gick jag till H&M kungsgatan, kammade noll även där.
Det var inte speciellt urplockat men många plagg var inte fina upclose och därmed kommer de nog att hänga kvar ett tag, eller tom komma på rea... Så det blev inga mer plagg för mig.

Däremot hittade jag världens finaste jeansshorts om fick följa med mig hem. De satt som ett smäck!




Nu däremot blir det gymmet!

Jag på blogg.se förstasida!

Där har ni mig för tillfället under shoppingtips, kul!



Spetslinne

Här är mitt fina spetslinne från conscious collection som jag shoppade i tisdags! Har inte sett det i webbshoppen så jag börjar fundera på om det verkligen hör till kollektionen... Men det står ju Conscious collection så.



Får riktiga sommarkänslor av denna, tillsammans med mina nya svarta jeansshorts kommer den bli underbar!

Torsdag

Den vita tunikan från Conscious collection som jag bloggade om igår fanns imorse när jag loggade in, dock när jag skulle betala så var den slutsålt. Skit också. Men jag hoppas att det finns i butik, annars är det inte meant to be!
Nu ska jag göra gröt och äta den framför Dr 90210, sen blir det gym!

Snyggt

Bild


Beyonce har ljusat upp sitt hår, sjukt snyggt om ni frågar mig!
...Och snart är det min tur! Jag ska dock inte bli lika ljus... Men ändå.

Onsdag

Var en sväng i skolan förut, vi hade nämligen "redovisning" i vitamin/mineralseminariet idag, var snarare en liten diskussion kring allt och ingenting... Lite debatter etc.
Efter skolan sprang jag in på åhlens för att prova twist and tango-tunikan och bestämde mig för vilken jag ska köpa.. Nämligen den svarta!
Väl hemma har jag käkat lunch och medan jag smälte den så passade jag på och klicka hem tunikan, så om fem dagar är den hemma hos mig där den hör hemma!
Nu sticker jag till gymmet!

Update: Ser att många gillade den kul! Här kan ni köpa den, googla även efter rabattkod hos Ellos! Jag fick de på 40% rabatt!


Tunikor

Jag är väldigt insnöad på tunikor. Och då menar jag tunikor i den bemärkelsen som kaftaner typ.. Inte svenska tunikan som kan vara vad som helst bara det är en en överdel som går under naveln.
Den här på från Forever unique som finns hos Nelly var bland det finaste jag har sett.


Spice Dress SEK 1795, Forever Unique - NELLY.COM

Är till och med värt att gå in på länken och kolla hur den ser ut på catwalken, så snygg! Priset är dock inte så roligt, 1795:- 
Jag får trösta mig med den här budgetversionen från Indiska som kostar 399:- Eller...?
Haha, mina tre senaste inlägg har handlat om tunikor... Sa jag att jag var insöad?

På torsdag smäller det!

Då släpps conscious collection. Dock har ju butikerna  som bekant läckt vissa plagg redan... Och idag när jag var inne på HM i Nordstan så hade de gjort iordning och hade säkert 10-15 av plaggen upphängda precis i början av butiken. Köpte då mitt andra CCplagg, ett virkat linne, visar bild sen.


Det här är en av mina favoriter från Conscious Collection.

 

 


Twist and tango, svart eller vitt?!

Såg den här tunikan från Twist and tango inne på Åhlens City härom helgen, var på utvägen så jag provade den aldrig men den såg så himla fin ut! 

Igår fick jag hem en rabattkod hos Ellos som ger mig 40% rabatt på en valfri vara, även på alla märkesvaror... Jag visste att Ellos har Twist and tango i sitt sortiment, vågade dock inte hoppas att de skulle ha "min" tunika, men jag gick in och kollade och de hade den, jippie!
Nu kan jag inte bestämma mig för om jag ska ta den i svart eller vitt? Min ursprungstanke var vit men nu tycker jag även att den svarta ser fin ut.... Tänk bort jeansen på den vita, det ska ju självklart vara barbent!

Någon som har en tanke, svart eller vitt?


Bild

Tisdag

Idag vaknade jag prick klockan tio, inte helt okej. Som pricken över i vaknade jag även med halsont. Började därför denna "morgon" med en kopp honungsvatten, istället för de obligatoriska gröten.




Honungen har Linus köpt hemma i sitt Kristinhehamn av någon lokal biodlare, känns lite extra gött med en släng eukalyptus till en stackars risig hals måste jag säga...
Och nu har jag tappat aptiten, hungern försvinner för ett tag varje gång jag druckit något varmt... Blir en sen frukost idag.

Senare idag ska jag ned på stan och möta Sara för lite planering kring morgondagens redovisningsuppgift som vi inte har börjat med... Wish us luck!

Nittileaks

Äntligen är Filip och Fredrik tillbaka, missa inte Nittileaks som har premiär ikväll 22.00!
(Nu lät det som om jag är sponsrad eller något, vilket jag bara kan drömma om...)


Bild

Nu så

30 min styrka samt 50 min löpband avverkat!
Har ätit mat, smält maten, druckit te ute på balkongen i solen och nu ska jag duscha av mig svetten och göra mig iordning för skolan - sjukdomslära 17-20. Innan dess ska jag dock laga räkgryta och sätta igång två tvättmaskiner!
Better get to it!



Måndag

Ny vecka, nya tag!

Idag har jag två st föreläsningar, vattenlösliga (eller om det var fettlösliga) vitaminer samt sjukdomslära. Börjar kl 13 och slutar kl 20 00. Bestämde mig dock nu för att skippa vitaminföreläsningen, hinner inte till gymmet annars... Har lite och stå i nu nämligen, fixa lunch som idag blir räkgryta och greja med det sista på rapporten bl.a.

Blir extra sugen på att träna nu närj jag har min fina sportbag från Adidas som jag fick när jag köpte ett par skor.



Mat i veckan

Har lite matbilder från veckan som jag inte har delat med mig av. Så här har ni, kanske lite inspiration för er som har matidétorka!


Pasta med svamp, oliver, soltorkade tomater och fetaost i tomatsås.


Svamprisotto med ugnsstekt fläskfilé.


Köttbullar och mos.


Varma mackor med svampstuvning.


Lins- och grönsakssoppa.


Biffwok med bulgur och cashewnötter.


Panerad kycklingfilé med färskost och vitlöksfyllning, pressad potatis och vitvinsås.

Söndag

Sista dagen denna vecka då... Veckorna går så fort nu, märker ni det!? Herregud...
Idag liksom igår ska jag skriva rapport, kanske hinner med en liten sväng ned till gymmet också, men thats about it!
Hann dock med att duscha förut, så nu sitter jag här medhårinpackning och ansiktsmask i sovrummet (med datorn i knäet) och skriver rapport... Rätt mysigt att plugga då faktiskt!

Igår tog vi kvällen ganska så tidigt och lagade himla god mat, kycklingfilé fylld med färskost och vitlök, pressad potatis och vitvinssås som vi käkade framför en värsting till syster, mysig film det! Efterlyser nu 2:an, hoppas att den går på tv snart...

Plugg

Idag blir det rapportskrivning hela dagen så det kommer max bli ett eller två blogginlägg mer idag... Mitt mål att är att vara färdig med rapporten innan helgen är slut, därför är allt fokus där just nu!
Wish me luck så hörs vi kanske senare!


Bild

Lördag

Morgonen börjades med gröt och lilla sjöjungfrun på tv. I feel like seven again!


Bild

Fredagsmys



Och chiiiiiiiiiiiiiiiiiiips o cheez ballz framför Så ska det låta!
Fick en fin chokladmedalj av Linus igår också, som jag glömde visa. Detta pga mitt VG på tentan. Är han inte för söt?



Såhär långt

En timma på löpbandet, linssoppan i magen och ett ANTM16-avsnitt senare så är jag redo för duschen!
Fortfarande oklart om vi ska fika eller inte, hoppas det dock! Har ändå några ärenden ned till stan så varför inte en kopp te också!?


Bild

Fredag

God förmiddag allesammans, idag är det fredag!
Idag ska jag träna, ev fika med tjejerna, ev gå på yoga och plugga lite. Sen ikväll ska jag mysa till det med lite chips, det är jag värd!
Men nu blir det nog att byta om och segla till gymmet... Lyfter ju typ från marken när man är ute i den här blåsten..

Vilken härlig dag!!!

Har varit på gymmet, en timme på löpbandet och en halvtimma styrketräning.
Väl hemma har jag kokat linssoppa. Medan jag sitter i godan ro och äter min linssoppa så får jag ett konstigt sms av Marielle:
"-Grattis till VG!"
Jag fattar ingenting, eller jo det gör jag men trodde inte att det var möjligt.. JAG FICK VG på tentan i livsmedelsvetenskap! Mitt första VG sen jag började min utbildning! Och för er som inte vet det så kan man inte få MVG på universitetet, så VG är högsta betyg! SWEET! Nu återstår att se vilket betyg jag får i kursen som helhet... Har ju 3 andra moment som jag ska bedömmas på...

Senare idag vankas sjukdomslära 3 timmar, kommer inte vara hemma för ens halv nio... Tur att vi har en inspelningsbar box så att jag kan spela in Biggest loser och Anna Skipper - du är vad du äter ikväll! Gud vad jag har längtat efter det programmet!


Bild

Dag 6 - Utmaningen

En låt som påminner mig om ett ställe.

Liksom förgående dag så gäller det bara att bestämma sig för vilken plats man ska välja... Har man väl gjort det så är detta urlätt!
Har man svårt och edita ned alla intryck man fått under livet, så kan det ta ett tag att komma fram till en låt inom denna kategori...

Bestämde mig för en låt som påminner mig och vår lägenhet i Karlstad, som vi var tvungna att lämna bakom oss när vi flyttade till Göteborg.
Jag gillade den lägenheten som fan samt alla mina möbler som jag inte kan ha här i Göteborg eftersom att vi bor 2:hand och möblerat...

Den här låten hade jag alltid på i bakgrunden när jag städade därhemma. 
Att lyssna på den nu gör att jag drömmer mig tillbaka till den lägenheten och alla mina fina saker som numera är inskyfflade (tacka gud för att vi får ha dem där, dont ge me wrong) hemma i värmland.

En låt som påminner mig om ett ställe, nämligen min gamla lägenhet är Life med Des'ree.


En av många fikor vid mitt älskade köksbord.

Shorts

Bloggade ju för ett tag sedan om ett par svarta jeansshorts från Zara. Har inte hittat dem i butik ännu, istället så sprang jag på de här sköningarna som fick följa med hem!
De sitter som gjutet och tillsammans med någon slapp tischa och aviators så kommer de bli fab i sommar!



Onsdag, kväll

Nu har vi precis haft Linus mamma här på en kopp te, det var mysigt!
Körde en timma på löpbandet förut, ruskigt skönt! Idag kommer jag nog somna tidigt... Tvätten är tvättad och torr, lägenheten är städad och pluggandet blev aldrig av, kör imorgon istället!
Nu blir det en kopp te och biggest loser!

God kväll!


Bild

Onsdag

God morgon!

Idag är jag ledig, så idag ska jag gymma, tvätta och skriva på rapporten! Lika bra att sätta igång direkt, så nu sticker jag till fysiken och bränner lite kalorier!


Bild

Dag 5 - Utmaningen

En låt som påminner mig om någon.
För den som undrar vad fan jag håller på med, så är det den här listan jag filurar med.

Det svåra här är ju att bestäma mig för vem jag ska sikta mig in på, jag tänker ofta i musik vilket gör att jag förknippar låtar med allt och alla... Så ska ta en låt som kommit till mig utan att jag har styrt över det...
Nu har jag bestämt mig!

När jag var liten "hatade" jag den här artisten bara för att mamma och pappa tyckte att han var sååå bra... Han sjöng med en konstig dialekt och det var inget poppigt i musiken, alltså var det skit. Har för mig att jag brukade reta mamma för det, ganska så grundlöst...
Idag kan jag många av hans texter utantill bara för att mamma spelade hans låtar högt i huset när hon lagade mat, hade sina vänner hemma på syjunta eller alla gånger jag hört henne spela hans låtar på gitarr och sjungit med... Vilket gjorde att jag med tiden började uppskatta hans musik, något jag ända tills idag inte erkänt för min mamma.


En låt som påminner mig om någon (min mamma och lite min pappa) är Sång till friheten med Björn Afzelius.




Bee

Nu sticker jag och Linus och hämtar hans Mamma som är i stan några dagar. Middag på Bee vankas!




På mig har jag för övrigt ett av mina inköp från idag, nämligen den svarta ponchon!

Tisdag

Hade en övningsuppgift om järnupptag i skolan idag, som tog 45 min och som gav mig föga...
Efter skolan gick jag på stan och handlade lite... Visar vad jag köpte senare!
Igår köpte jag ett par shorts från H&M's conscious collection, de virkade som är hur fina som helst! Kul att H&M har börjat läcka lite av kollektionen redan, sånt gillas!

Nu ska jag byta om och pallra mig iväg till gymmet!





Rider vs. Gun

Acne  Rider Low Black på Bubbleroom.seAcne  Gun Black på Bubbleroom.se
Bild


Acne's Rider eller Gun? Svårt val, jag vill ha båda!
Behöver (nej, men jag vill ha) ett par till svarta "basic"skor... Som jag kan ha till vardags. De flesta av mina svarta skor har för mycket klack för att bäras till vardags.

Hur fint vore det inte om Uri Geller kunde trolla hit dem liksom?

Dag 4 - Utmaningen

En låt som gör mig ledsen.


Oj, det finns ju många låtar som gör mig ännu ledsnare när jag är ledsen... Men det finns inte många som gör att jag går från glad til ledsen bara sådär... Men genom att lyssna och titta på videon till den här låten så blir man ganska så tom, om ni tittar så förstår ni vad jag menar. Elefanten utan betar... delfinerna och sälen, för att inte nämna människorna.. En lite del utgörs ju även utav att Michael numera är död. Jo, det här är definitivt en låt som gör att jag går från glad till ledsen på 5 minuter.

En låt som gör mig ledsen är Earth song med Michael Jackson.

Glamourama 2

Glamourama 2 börjar ikväll på tv3play!




Vilka kommer att titta? I know I will!

Cateye

Oklart om jag passar i cateyes, men jag ska banne mig gå in och testa dessa efter att ha sett hur snygg Angelica Blick är i sina!


Bild

Nytt till håret



Fick för ett tag sedan nytt schampo och balsam från Lanza av min mamma.
Jag har precis tagit slut på mitt förra som var på 0.5l, som har räckt i över ett halvår. Dessa är på 1l och jag lär därför ha dem i över ett år, skönt at slippa tänka på schampo och balsam för ett tag framöver!

Måndag

God morgon!

Skönt att helgen är över, det har varit en rätt så tråkig helg faktiskt, inte fått någonting gjort för ens igår eftermiddag då jag skrev på rapporten. Det har varit dåligt väder, dåligt på tvn och dåligt med träning så denna helg har varit rent ut sagt tråkig!

Nu är måndag här och det med besked. Börjar skolan kl 13.00 och har föreläsning till 15.30, sedan börjar jag kl 17.00 igen och ska ha sjukdomslära till 20.00. QUE? Får man gå i skolan till kl 8 på kvällen?
Oklart hur jag gör om jag går på föreläsningen kl 13 eller inte, känns sjukt drygt att ha 1.5 timmes rast mellan föreläsningarna... För kort för att åka hem och för lång för att bara vara.

Dag 3 - Utmaningen

En låt som gör mig glad.

Gemensamt för de låtar som gör mig glad är att de i regel är svängiga och gamla. Gärna 80-tal. Kan räkna upp hur många som helst, men har en som ligger mig varmt om hjärtat som jag faktiskt la till i min spotifylista idag... Oklart varför jag inte hade den där innan... Men den här låten får alltid med mig, alltså jag börjar sjunga och sjunger med ända till slutet, texten är ganska så simpel. Den är så härlig och glad och då blir jag glad!

En låt som gör mig glad är Give it up med Kc and the sunshine band. (Bara namnet talar ju om att man blir lycklig).


Bild

Söndag

Idag liksom igår kommer det att bli ganska så torrt på bloggfronten! Anledningen till detta är att jag ska skriva på min rapport! Det kommer ta ett tag..... Kommer med all säkerhet inte bli färdig idag.
För den som undrade hur det gick på högskoleprovet, vidare jag har blivit dummare eller smartare så kan jag meddela att jag inte utvecklats någonting. Fick samma resultat som förra gången, dock något poäng mer men hamnade inom samma poängintervall. Var ett poäng från den övre poängintervallen, vilket var lite tråkigt. Men jag hänger inte läpp för det!

Rapport var det ja!

Dag 2 - Utmaningen

Min hatlåt


Svårt, svårt, svårt. Finns många låtar jag ogillar men kan (av förklariga skäl) inte namnen på dem...
Kan väl inte påstå att jag går runt och hatar låtar, all musik är bra i krig liksom.. Men det finns ju låtar som är mindre bra, självklart.

I jakt på min hatlåt så gick jag faktiskt in på mina vänners spotifylistor för att hitta någon skitlåt, och tro mig jag hittade vad jag sökte!
Jag nämner inga namn, men i en kär väns lista så hittade jag den här låten och direkt började det rysa i kroppen, -Vilken skitlåt!

Min hatlåt är
I'm yours med Jason Mraz.

Högskoleprovet

Check!
Glömde kanske nämna det i förbifarten, glömde bl.a. att informera min kära mor... Har glömt bort det själv faktiskt.
Gjorde det mest för skoj skull, är ju redan inne på ett program som jag trivs med. Ska bli kul och se om jag förbättrat mig något från förra året eller om jag bara har blivit dummare sen jag flyttade till Göteborg. Gud vilken nörd jag är, går upp svintidigt en lördag och sitter i skolan hela dagen, bara för "skoj skull".......
Bild

Dag 1 - Utmaningen

Min favoritlåt

Jag inser nu såhär i sanningens ögonblick att jag behöver mer tid för att få fram mitt absoluta förstahands val i samtliga kategorier på denna lista... Men tid är dyrbart och något jag inte har i överflöd så det får bli en lista som inte är helt 100%igt genomtänkt.

Det är dock omöjligt för mig, hur länge jag än tänker efter att komma fram till min absoluta favoritlåt, just för att det finns så många! Favoritlåt pendlar också efter mitt humör... Men något får jag ju dra till med, annars är jag ju rätt så kass...
mitt val baserar jag på en eftertanke jag gjorde en gång i gymnasiet i och med en radiointervju, där jag frågade vederbörande vilken låt han skulle välja om han var tvungen att välja EN låt som skulle spelas i hans öron resten av hans liv 24/7. Var ju då såklart själv tvungen att fundera ut vilken låt jag skulle välja om jag utsattes för denna "tortyr", och svaret då var Wonderful world med Louis Armstrong.

Såhär 6 år senare så har jag inget bättre att komma med, så med motiveringen ovan:
Min favoritlåt är Wonderful world med Louis Armstrong.


Vilken låt skulle ni välja att ha 24/7 spelandes i era öron?

TGIF

Äntligen fredag!

Stannade hemma från dagens föreläsning vilket gör att jag idag har två föreläsningar att läsa in, men det är inga problem.. Bara jag sätter mig och gör det.
Är sjukt sugen på att dra till gymmet... När jag vaknade imorse så tänkte jag att jag ska hålla mig borta därifrån idag, men det har liksom blivit något konstigt beroende av att vara där varje dag och ta en timma på löpbandet.. Mår så himla bra efteråt!
Ikväll har jag dock tänkt att gå på yoga så kanske skulle nöja mig med bara det... Men får jag spring i benen så måste jag gå till gymmet!

Nu ska jag klä på mig och läsa lite näringslära.


Bild