Måndag

Ännu en dag utan några ord från mig.
Idag har jag varit på en föreläsning om energi, då sett ur ett kostperspektiv. Hur man omvandlar till E% samt beräknar energiintag och energiuttag (kommer inte på något bättre ord för energiuttag, men ni förstår säkert vad jag menar).
Sen kom jag hem och städade lite, tog en powerwalk som resulterade i 5867 steg.
Har idag även kokat en linssoppa/gryta med gröna linser, morot, palsternacka, lök, purjolök, selleri och krossade tomater, det är vad som blir till mat imorgon!


Dagens motion: Powerwalk 5867 steg!

Dagens intag:
Frukost: Havregrynsgröt med krossade linfrön, kanel och mjölk samt en kopp te.
Mellanmål: Ett äpple.
Lunch: Pasta med samma sås som igår, (lövbiff, paprika...).
Mellanmål: Mandlar och en apelsin.
Middag: En portion pasta med samma sås igen.
Kväll: En korg physalis samt en kopp te och ett litet paket nutella.

Söndag

Idag har jag inte så mycket att säga faktiskt, vilket resulterar i en kort sumering av dagen.
Jag har tagit en promenad ner på stan och tittat lite i nordstan, hittade inget roligt så därför kom jag hem tomhänt. Linus däremot köpte sig ett par fina träningsskor.
Jag har fixat ordning på referenserna i mitt senaste inlämningsarbete som var helt galet fel.
Jag har klippt bort dåliga rötter på mina orkidéer samt planterat om en.
Jag har lagat mat, poppat popcorn och tittat på Bond.


Dagens träning: En promenad på stan som resulterade i 7344 steg.

Dagens intag:
Frukost: Havregrynsgröt med linfrö, kanel och mjöl.
Mellanmål: Te och cheese ballz.
Lunch: Bulgur, tomater, tzatziki samt lammfärsspett med soltorkade tomater och fetaost.


Mellanmål: En kopp te.
Middag: Pasta med en sås på creme fraich och dijonsenap samt lövbiff, champinjoner, paprika, broccoli och purjolök.


Kvällsmat: En kopp te och popcorn.

Pushpop

Vill du ha en pushpop? 90-talsnostalgi så det skriker om det!

Bild

Lördag

Idag har jag varit på pilates, gjort lammfärsspett och promenerat. Har nu en sjuk magknip av någon anledning... Tror att det är för att jag tryckt i mig chips nu både innan och efter maten. Dålig idé!

Nu ska jag sätta mig med diverse skolarbete, framför allt mitt livsmedelskunskap's arbete där jag måste fixa till mina referenser, kul. Eller inte.


Annars funderar jag på att köpa min Zorah i svart också? Den är så fin.

Bli inte förvånade om ni ser mig i pensionärsjävlar

Haha herregud. Var precis med om något halvmärkligt... Men till rubriken, jag tar allt från början.
Imorse när vi gick hem från gymmet så står det en mountainbike parkerad bredvid en stor gräsplätt/fotbollsplan typ. Några meter framför står det en kvinna 60+ som mer eller mindre utför yoga, upp mot himlen, alldeles ensam. Lite otippat men hon kanske är väldigt andlig så vi fnissade bara och gick vidare... Skojade om att vi kanske var med i pensionärsjävlar.

Nu några timmar senare när jag är ensam hemma så plingar det på dörren. Nojig som jag är så kollar jag självklart i nyckelhålet efter vem det kan vara... Linus har egen nyckel och jag väntar inget besök så ett pling på dörren kl 2100 en fredagkväll skrämmer i alla fall skiten ur mig.
Där ute står en gammal kvinna, 75+. Varpå jag inte direkt blir mindre lugn... Föreställer mig allt möjligt läskigt, så i kanske 15 sek står jag helt knäpptyst vid dörren och funderar på om jag ska öppna eller inte... Drömmen vore ju en sån där dörrkedja som de har i alla amerikanska filmer... Då behöver man ju bara öppna lite.

Men mitt samvete kommer över mig, denna stackars kvinna kanske behöver hjälp eller något, så jag öppnar dörren och ser en jätte söt gammal tant som har en burk öl i handen.
"-Kan du hjälpa mig att öppna den här?" Jag stirrar på tanten som inte ger något som helst intryck av att vara konstig... Så fortsätter hon "-Jag är så himla törstig och jag kan inte öppna den här förstår du" Jag hjälper henne att öppna, har fulla händerna med ansiktscreme så jag ber om ursäkt och torkar av mina händer på min morgonrock.. (Jepp morgonrock samt tofs mitt på huvudet och hårband, så ser jag ut kl 2100) Hon berättar återigen hur törstig hon är samt berättar att hon sällan dricker öl. Sedan tackar hon så mycket för hjälpen och går in till sig.

Tåls att tilläggas att det var en 3.5 hon hade. Men om ni ser mig på kanal 5 någon gång, i morgonrock och tofs mitt på huvudet så vet ni nu varför.

Fredag, kväll

Precis hemkommen från ett styrkeyoga pass. Fy tusan vad skönt!
Var lite tricky med alla ställningar men fixade det mesta ändå! Hon kom inte fram och korrigerade mig, som hon gjorde med andra... Vilket alltid höjer självförtroendet lite grann.

Imorgon är det pilates kl 09.00 som gäller!

Nu ska jag koka mig en kopp te, har inte druckigt en enda kopp än idag så det är jag värd!


Bild

Dagens träning: har idag alltså varit ett pass styrkeyoga + 40 min löp och crosstrainer på gymmet.

Dagens intag:
Frukost: Havregrynsgröt med linfrön samt mjölk och kanel.
Mellanmål: -
Lunch: Sallad med matvete, kyckling gurka, lök och cocktailtomater.


Mellanmål: Chips samt hemmagjord "glass" (kesella, hallon och florsocker)


Middag: Kycklinfilé, klyftpotatis samt Linus sås, (precis som igår.)
Kvällsmat: En kopp te, kanske en grapefrukt...

Gårkvällen

Min date för kvällen, Kate Bosworth... Eller Sara menar .

Vin.

Tilltugg.

Elin

Kollektionen

Jag.


Fredag

...Men det känns som lördag, har nämligen varit ledig idag. Idag har jag hittills hunnit med en sväng till gymet, stod på crosstrainern (eller vad det heter) samt löpbandet... Blev väl totalt 30-40 min vilket jag är nöjd med. Ska ju börja bygga upp min kondition och inget annat!
Håller nu på och tvättar hundra maskiner med tvätt och vår tvättid går ut om en timma, det ska bli intressant...


Ikväll ska jag på styrkeyoga sedan kommer Sara och Frida hit för lite popcorn och filmmys.

Oh what a night!

VIPkvällen på HM var hur trevlig som helst! Elin kling verkade väldigt mysig och jag fick några saker handlade. Sara som var mitt sällskap för kvällen var lika underhållande som vanligt! Det börjar bli lite vår grej nu att gå på HM's viptillfällen. Slänger upp bilder från kvällen imorgon, nu bjuder jag istället på vad jag och Linus käkade till middag.



Kycklingfilé, rosmarinpotatis samt Linus egna sås som är så himla god!
Nu ska jag koka mig en kopp te och sätta mig och titta på halv åtta hos mig som jag spelat in sen tidigare idag!

För övrigt så har dagens motion inte blivit av... Råkade nollställa min stegräknare idag och har inte gjort något annat än att gå i skolan samt shoppa loss, inget att notera med andra ord.


Dagens intag blev exakt som igår faktiskt, bytte dock ut middagen från chili con carne till tallriken ovan. Samt vin & tilltugg under HM-kvällen!

Nu sticker jag!

Nu ska jag möta upp Sara för lite shopping! På mig har jag min nya tshirt Zorah i färgen Dolphin från Acne!


Shoppat

Tog en tur på stan idag under lunchen.


Visar sedan vad jag har köpt!

Ikväll är det VIP-shopping på HM i Nordstan med Elin Kling som gäller, kul!

Lovely bay

Bay Silk Tee SEK 499, Acne - NELLY.COM

Underbara Acne har nu gjort Bay-silk-tee och den finns i svart!!! Jag vill ha! Bay är så himla fin modell, helt perfekt! Finns hos Nelly för 499:-

Dagens

Träning: Uteblev, skulle ju ha varit på Afropower dans, men fikat med tjejerna drog ut på tiden... Fick mig dock en sväng på stan = motion samt en liten promenad såhär på kvällskvisten = 4795 steg!

Intag:
Frukost: Havregrynsgröt med linfrön samt kanel och mjölk.
Mellanmål: En kopp te.
Lunch: Chili con carne med bulgur.
Mellanmål: Ett äpple och en kopp te.
Middag: Chili con carne med bulgur.
Kvällsmat: Te och en apelsin.

Sa jag att jag drack te?

Onsdag

Tentan idag gick rätt så bra tror jag, bör bli ett G. MEN man ska aldrig ta något för givet!

Efter tentan gick jag, Sara, Marielle, Frida, Rebecca, Li, Elin och Lisa och fikade på Le pain francais. Efter det tog jag, Elin och Frida en tur på stan och gallrade bland reorna, hittade inte något av intresse.

Nu har jag precis kommit ur duschen och sitter här med en silvertoning i håret, hoppas på att få bort en del av det varma i min bruna hårfärg... Tog ingen förebild så ni får lita på mitt omdöme om jag säger att det blev kallare.

Annars ska jag inte göra så mycket mer idag, ska snart skölja ur toningen och ersätta den med hårinpackning, peela hela kroppen samt ansikte och sist men inte minst kleta på en ansiktsmask.


Snart halv åtta hos mig!
God kväll!

God jävla morgon

Grannen ovanför har snickrat, borrat och slipat hela morgonen. Tror att han började vid 7.30 och han håller på än. Finns inget bättre än att vakna av att någon väsnas. Nu sitter jag med papper i öronen för slipandet låter helt galet högt. Funderar på om han försöker slipa sig ned till vår lägenhet... Det vore tråkigt.
Jaja nu ska jag försöka läsa på det sista inför tentan senare idag, kan ju inte skada liksom?

Sedan blir det förmodligen en sväng på stan, måste kolla in vad jag vill ha på HM, så jag imorgon slipper springa runt som en yr höna och leta.

Ha en fortsatt trevlig dag så hörs vi senare!

Tisdag, kväll

Då var halv åtta hos mig slut för idag och nu är det back to reality som gäller. Halv åtta hos mig är min mysstund på kvällarna mån-tors. Så himla bra program!
Var ju på step up förut, ett basicpass. Basic my ass. Jag höll på att dö. Inte pga min lack of kondition utan koordination. Jag gjorde kanske 40% rätt.. Knappt det tom. Såg dock att vi kanske var 3 st av 30 som inte hängde med... Trots detta så kommer jag aldrig mer sätta min fot på ett liknande pass. Det var helt enkelt bara jobbigt för huvudet att hänga med på alla nya rörelsekombinationer. Missförstå mig inte, min kropp fick sig en rejäl svängom, passet innehöll även styrketräning, så jag var galet svett. Men det var inte tillräckligt roligt för att jag ska vilja fortsätta och bli bättre. Imorgon ska jag försöka mig på afropower dans, det kan bli roligt!


Dagens träning: Promenad på 2805 steg samt ett pass step up.

Dagens intag:
Frukost: Havregrynsgröt med linfrön samt mjölk och kanel.
Mellanmål: En kopp te.
Lunch: Oxbringa med dijonsås och pressad potatis samt kålrot.
Mellanmål: Ett äpple
Middag: Chili con carne med bulgur
Kvällsmat: En kiwi, lite mandlar samt en kopp te.

Tisdag

God förmiddag!
Denna tisdag kommer jag spendera med näsan i mina fysiologipapper. Blir dock en paus runt 3 då jag ska pallra mig iväg till gymmet och gå på aerobic step. Wish me luck! Tippar på att jag kommer svimma eller något. Min kondition har aldrig varit något jag skryter med...

För övrigt skulle jag vilja ha denna klänning från Prim I am höst/vinter 2011. Hur fin som helst!


primiam
Bild

Sommarlåt

Dont turn around - Aswad. Reggae när den är som bäst!

Ace of Base's version som inte alls är i närheten...
Det här däremot är en bra Ace of Base dänga The sign! Och Beautiful life och den här gillade jag Life is a flower. Lucky love och All that she wants.


Om någon missade det så var poängen med detta inlägg Aswad's Dont turn around.

Stylisterna

Visst ja, hade glömt att Stylisterna börjat! Någon som har hunnit titta på något avsnitt ännu?

Bild

Måndag

Nu har jag precis tittat på halv åtta hos mig och nu är det strax tillbaka till pluggposition som gäller.
Annars idag så har jag lagat mat, rimmad oxbringa med dijonsås samt pressad kålrot och potatis.




Dagens träning:
Blev en promenad, totalt idag har jag gått 6039 steg. Inser nu att mitt mål med 10 000 steg om dagen inte är inom räckhåll ännu.

Dagens intag:
Frukost: Havregrynsgröt med krossade linfrön, mjölk och kanel samt en kopp te.
Mellanmål: Ett äpple och lite mandlar.
Lunch: Pasta och tomatsås med oliver, soltorkade tomater och skinka.
Mellanmål: En kopp te samt lite smågodis.
Middag: Rimmad oxbringa med dijonsås och pressad potatis samt kålrot.
Kvällsmat: En grapefrukt samt en kopp te som jag sitter och avnjuter nu!

Samt ett par glas vatten.

I ett desperat försök

...Att lysa upp tillvaron, tänder jag mitt favorit Yankee candle - Willow breeze med doft av gröna tårpilar och citronblommor, kryddad med spansk mossa och sandelträ. Min andra favorit är Water garden med doft av vackra vattenblommor och lummiga gröna växter med spår av melon och mysk, men den har jag bara som doftpåse och de doftar helt underbart!

Anledningen till att min tillvaro behöver lysas upp är för tentan på onsdag. Gick idag genom två stora områden under vår sista fysiologilektion, som kan komma på provet, kul och få sådan info 2 dagar innan liksom... Så nu blir det plugg för fulla muggar!



Djur

Djur är bland det bästa som finns.
Idag på Oprah så har hon med "amazing animals." Ex en apa som har lärt sig att prata via knappar med bilder på, en hund som åker skateboard en delfin med stjärtfeneprotes, Einstein världens minsta häst ett djurhem vid namn Angel's Gate Hospice där de tar hand om vanvårdade djur, hittar ingen klipp nu men de visade bl.a. hundar som sprang runt med bakbenen på "kärror" för de var förlamade etc...



Bild

Om jag någon gång får den ekonomin att jag har råd med ett sidoprojekt så ska jag öppna ett djurhem där alla djur ska få ha det så här bra i väntan på adoption.


Nu visar de hunden Faith (bara av att höra hennes namn grinar jag) som bara har två ben. Har ni inte sett det klippet måste ni titta nu!

God morgon ja

Måndagmorgon!

Idag går jag i skolan mellan 10.00-12.45 helt okej. Sen blir det hem till tekoppen och tentaplugg. Ev bort till gymmet om de erbjuder något roligt pass, gympa dansmix 45 min låter lockande! Har dock kalasont i kroppen från pilatesen, har träningsvärk på de mest oväntade ställena, sidofläsket bl.a. Var därför igår (och nästan lika mycket idag) stel som ett kylskåp, så det kanske bara blir promenader idag ändå.

Ha en trevlig dag så hörs vi av mina kära läsare!

Träning

Jag ska härmed börja redogöra för mitt dagliga intag samt min dagliga motion.
Kul och dela med sig, och jag tror att det blir lättare att motivera sig när jag vet att folk följer mig.


Dagens träning:
Idag har jag endast promenerat, två promenader som har genererat i 7399 steg.

Dagens intag:
Frukost: Havregrynsgröt med krossade linfrön + mjölk och kanel.
Mellanmål: En kopp te, 3 torkade plommon,
Lunch: En portion fullkornspasta + tomatsås med skinka, soltorkade tomater och oliver.
Mellanmål: en kopp te.
Middag: Ett tortilla bröd + några nachochips med köttfärs, gurka, paprika, creme fraich, lök och salsa + ett glas cola. Smällde även i mig lite smågodis efter maten.

Här och där har jag självklart klämt in något glas vatten.


Innan sängen kan jag lova er att det blir en kopp te till!
Over and out!

Nelly

Härligt somrig tunika som tillsammans med solbränna och guldsmycken blir en fin kombo i sommar.



Debora Tunic SEK 249, Jeane Blush - NELLY.COM


Söndag

Morgonpromenad + gröt = bra start på dagen.
Nu har jag gått runt och skrotat i en stund och det är nu dags att köra igång med dagens bestyr;


Tentaplugg!




Lördag, kväll

Nu sticker jag iväg till Sara på "inflyttningsfest" Sara ska nämligen bo i sin väns lägenhet i en månad då denna vän rest till Australien. Detta firar Sara därför med inflyttningsfest, värdigt!


Om jag ska vara ärlig så tror jag bara att Sara vill ha inflyttningspresenter... Det eller så gillar hon att festa. Rätt troligt det med iofs...




Happy feets

Fötterna i fotbad, en kopp te i handen och restaurang i vårt vardagsrum i min tv!
Lördagseftermiddag när den är som bäst!



Bild

Lördag

Vilken underbar dag!

Väcktes av min wakeup light vid 0745, gick upp och kokade gröt som jag åt framför American idol. Vid 0830 vandrade jag iväg till gymmet och utövade pilates i en timma. Gjorde mig en vän i en av de andra deltagarna, och tillsammans gjorde vi sällskap hem. Precis som när man gick i lågstadiet!
Pilatesen var helt underbar! Jobbig men ändå väldigt behaglig... Jag ska definitivt fortsätta och gå!


Bild

Den här rörelsen var nog den jobbigaste att upprepa.

Min stegräknare igår visade på 9001 steg efter två promenader, vilket jag är nöjd med. Ska försöka och ha på mig stegräknaren hela dagarna för att få med minsta lilla steg!

Nu har vi precis lagat och ätit mat. Det blev tortellini med karl-johansvamp samt en pastasås med soltorkade tomater, oliver, vitlök, skinka och oregano. Mums!



Middag

Linus överraskade mig med att han hade bokat bord på Kometen, som ägs utav Leif Mannerström. Där åt vi trerätters.

Till förrätt: löjrom med tillbehör


Varmrätt: Pepparstekt ryggbiff med pommes Anna


Dessert: Glace au four med hallon.




På mig hade jag en klänning från Michel Klein.
Behöver jag tala om hur mätt och belåten jag är!? Tack så himla mycket, världens bästa Linus!

Till alla er!

Jag har länge haft en unika besökare statistik som sträcker sig långt över de människor jag vet läser min blogg. Denna statistik har varit väldigt konstant det senaste året, vilket har lett till en nyfikenhet kring vilka det faktiskt är som klickar sig in här varje dag.

Av erfarenhet så vet jag hur svårt det kan vara att kommentera på en blogg där man halvkänner, kanske bara vet vem personen är, eller inte alls känner personen men läser ändå. Därav har jag avstått från att fråga er vilka ni är som läser.

De senaste dagarna har min statistik blivit skyhög, vilket är så himla roligt! Dock uteblir fortfarande kommentarerna, vilket är himla tråkigt då jag älskar att få kommentarer och diverse respons på det jag gör.

Så nu tänker jag faktiskt fråga er vilka ni är, hur ni hittade hit, och varför ni läser?

Det vore så roligt och läsa era bloggar om ni har någon, eller bara få veta vad det är för människor som dagligen klickar sig in på min blogg och tar del av min vardag. Jag vill veta vem varenda en av er är!
Så alla ni som följt mig från början, alla ni som följt mig ett tag eller alla ni som precis har hittat hit:
Kom igen nu, skriv en rad eller två och svara på det du känner för!



Bild

Fredag

På måndag kommer mina CSN pengar, har inte fått några pengar sedan i november så de är mer än välkommna!
Ikväll så har Linus planerat något för oss, och jag vet inte helt säkert vad det är... Jag skulle se till att vara färdig vid 17.15 och ledig fram till 20.00. Skulle även se till att vara hungrig... Så jag misstänker att vi ska ut och äta! Den som lever får se!

Idag är jag ledig från skolan, meningen är väl att vi ska plugga inför tentan i fysiologi på onsdag, vilket jag har tänkt att göra, men ska även ta tillvara på denna lediga dag genom att motionera lite. Powerwalk eller en joggingtur står på schemat.
Köpte en stegräknare för ett tag sedan, som jag nu ska försöka komma ihåg att använda den om dagarna. Målet är 10.000 steg/dag. Imorgon ska jag även på det där pilates introt som jag missade förra helgen, så nu sätter det igång! Träningen alltså. Behöver börja röra på mig, har "planerat" det länge men det blir inte mer. 
Min enda allierade här i Göteborg (i Karlstad tränade inte någon :P) som inte tränar om dagarna, (går i en klass där varenda människa tränar flera timmar om dagen, flera gånger i veckan) är Sara, och igår började hon gymma så nu jäklar ska inte jag vara sämre!

Så nu ska jag hoppa i löparstället och ge mig ut i ett soligt Göteborg för lite förmiddagsmotion! Happy day!

 

 


Jump for my love

Igår hade Frida på sig en svart jumpsuit från HM. Den har jag själv tittat på men inte riktigt "vågat" köpa, då jag är rädd för att jag kommer känna mig så utklädd i den... Idag hade Li på sig en nudefärgad som var så himla snygg!

Nu vill jag också ha en! En svart. Typ den här kanske.




Inbjudan

Den 3 februari lanserar H&M en kollektion designad i samarbete med Elin Kling.

I slutet av januari, veckan innan kollektionen kommer till utvalda butiker, är du och en vän välkomna på en shoppingkväll med Elin Kling i Malmö eller Göteborg.

Under dessa kvällar kommer Elin Kling visa smakprov på kollektionen och du har chans att vinna en hel outfit från den. Kollektionen kommer inte att finnas till salu, då den släpps först veckan efter.

Du kommer att få säkra stiltips av Elin, 20% rabatt på övriga sortimentet , skön musik från kvällens DJ och något gott att äta och dricka.


Torsdag

Hemma från skolan nu, sitter framför Oprah och har precis käkat min "lunch" som fick bli a-fil med banan, hackade mandlar och linfrön.

Anledningen till denna lilla sena minilunch är att jag idag ska laga den där goda gräslökssåsen, kokt torsk och potatis till middag och kände väl mest att jag inte orkade ställa mig och göra den nu... Det blir senare idag!

Nu ska jag koka te och titta på något mysigt!

Onsdag

Skolan idag var som väntat, förutom att biokemilabben idag endast gick ut på att göra ett homogenat av våra utvalda matvaror. Tog 45 min sen var det bara och åka hem!
Kvällen idag har spenderats i en lokal vid Järntorget, i en sal med en fransyska som har lärt oss lite franska. Det var hur roligt som helst... Har ju länge velat ta upp franskan igen, och efter idag så vet jag att jag verkligen vill! Dock har jag bestämt mig för att vänta, just nu är det mycket i skolan och lite egentid. Så vi lägger det på is ett tag.

Nu tittar jag på halv åtta hos mig som jag spelat in, världens mysigaste program! Snart blir det sängen och snart börjar dagen på nytt!


God kväll!

Länkad?

Kan någon tala om för mig vart jag är länkad? Min statisik bara stiger och stiger....

Lace

Fin spets t-shirt från Lindex. Till och med finare än min jag köpte i somras.



Bild

Efterlyses

Bild
Bild
Lea Wide Dress SEK 279, Only - NELLY.COM
Bild
Bild


En klänning likt de ovan. Nr tre är från Nelly och är ju lovligt byte... Dock är den lite för plain. Vill ha den så det känns som att jag åkt tillbaka till sent 60-tal med brodyr och spets... Som den mörkhåriga tjejen på bilden nedan! To die for!


Bild

Tisdag

Snaaaaart fredag!
Idag har vi haft biokemilaborationsföreläsning, säg det fort flera gånger om du kan! Fick då veta vad morgondagens labb handlar om, nämligen att extrahera fett, kolhydrater, aska och aminosyror ur en maträtt. Något sådant i alla fall.. Kan bli roligt.

Efter det ska jag och Linus iväg på en nybörjarkurs i franska och sen ska vi hem och käka baguetter med Brieost och dricka Champagne.


Fick för övrigt hem mina jodhpurs här om dagen... De var rena besvikelsen... Såg inte alls "dyra" ut, snarare plastiga. Sulan under skon var väldigt repig och här och där så var det råa kanter som lyste vitt. Tråkigt som tusan men jag har gått vidare. Jakten fortsätter!

Michael Jackson - Earth song

Bra låt och mäktig video som får mig att vilja bli vegetarian, fadder, frihetskämpe you name it. Tyvärr så kommer detta förmodligen inte att ske än är jag rädd... Sjukt hur man är funtad.



Varsågoda

Min spotifylista!
Allt från Boyzone-Aerosmith-Orup-Teddybears-KISS-Atomic kitten-Barry White-Jumper-Madonna-Petter-Queen-Rick Astley-Shania Twain-Cardigans-TLC OSV. ENJOY!

Måndag

Igår var jag och Linus och såg Narnia på bio. Den var helt okej, kul med sånna specialeffekter och 3D. Annars var väl filmen mest riktad till yngre, därav kanske inte helt min kopp te. Den var dock sevärd, inget snack om saken!
Idag började vi en ny kurs, fysiologi. Om 10 dagar ska vi ha tenta i detta ämne... GIVE ME A BREAK! Nej men jag antar att det inte är så farligt som det låter... Det kan det inte vara.

La upp min spotifylista på facebook förut, så ni som har mig där kan kolla in den där... Ni andra får hålla till godo lite tills jag kommer underfund med hur man lägger upp den på blågg.äss-e.

Fint från modekungen


Lördag

Tusan! Imorse skulle jag ha varit på Pilates intro, men "soluppgången" på min wake up light som jag fick i julklapp funkade inte. När jag gick upp var klockan 17:44, då kom jag på att jag måste ha ställt in klockan och inte alarmet... Så klockan var egentligen 9 på morgonen, (skulle aldrig sova till 17:44) men Carolina hade ställt in klockan på 7.30 när den egentligen var 23.30 på kvällen. Snyggt gjort. Så summan av det hela blev att jag missade min pilates... Men tror att det kommer ett nytt introtillfälle snart. 
Idag har jag packat upp och packat upp. Lagat mat, svampgratinerad kassler med kokt potatis. Nu ska vi ringa och beställa pizza som ska ätas framför tvn tillsammans med James Bond och you only live twice.

Såg en fruktansvärt dålig film förut.. Paparazzi Princess, som handlar om Paris Hiltons liv. Den var så obra att jag tog fram datorn och hade den i mitt knä during... Gick sedan in på imdb för att kolla upp skådisarna, ser då att filmen är ratead 2.2 av 10... Haha det är dåligt det! Har nog aldrig sett så låg rateing där som 2.2.


Bild

Torsdag

Bion igår var så jäkla bra, sjukt rolig! Käkade massa popcorn och skrattade mest hela tiden med min lilla Sara. Easy A rekommenderas starkt! Efter bion så gick jag iväg till nya lägenheten där Linus var och grejade... Så vi packade upp saker, ställde i ordning och gick så småningom hem och tittade på halv åtta hos mig och mästerkockarna som jag spelat in.
Idag är det sista minuten plugg inför tentan varvat med sista minuten packning. På lördag så ska nämligen allt vara ute samt städat... Det kan bli tight!
Snart ska jag laga en biffwok, men först blir det o grina lite till extreme makeover: home edition.

High heels party

Ett mail från Nelly damp ned i min inkorg.





Bio ikväll

Bio ikväll med Sara! Easy A står på schemat. Samt en herrans massa salta popcorn!


Tisdag

Idag har jag pluggat inför tentan, packat några flyttkartonger samt lagat en himla god köttgryta med ekologisk kött, morötter, palsternacka, lök, trattkantareller, dijonsenap och grädde. MUMS!
Nu tittar jag på loosing it with Jillian, jag gillar henne och dricker te.
Snart blir det dusch och till sist sängen, är ruskigt trött idag.
God kväll!


Bild


Min kropp där jag klistrat in Jillians ansikte... Eller kanske inte...

Fleetwood Mac

Klassiker från 80-talet.


Halv åtta hos mig

Ikväll börjar halv åtta hos mig, ÄNTLIGEN! Kan vara ett av mina absoluta favoritprogram.. Along top model, desperate housewives, real housewives of New York/New Jersey, rederiet (skämt) criminal minds, project runway och hells kitchen.

Bild

Måndag

Nu har jag inte bloggat på några dagar.
Helgen spenderade vi hemma i Forshaga och i Kristinehamn för att hämta diverse julklappar och saker som vi vill ha med till den nya lägenheten. Håller ju på och flyttar ut ur den nuvarande och ska vara ute senast på lördag. Har en del och packa parallellt med att jag har en tenta i biokemi på fredag... AMAGAD.
Jag kommer inte klara tentan, det vet jag. Kass inställning kanske, men jag kallar det realism. Och återigen så är jag faktiskt okej med det, biokemi är ett väldigt svårt ämne, samtidigt som man dessutom har andra saker att göra så blir det lätt att något försakas, i detta fall tentaplugg.

Au natural

God morgon! Katy Perrys make raderade bilden från sin Twitte
Bild


Någon som ser vem det här är? Kan ge er en ledtråd att det är en av världens största popstjärnor (säger man så numera?)



Jag tycker inte över huvud taget att hon är ful på den här bilden, MEN det är så fruktansvärt skönt att se en osminkad kändis och se att hon faktiskt inte är helt perfekt. Här är en artikel hos aftonbladet angående denna bild.



Bild

Som vi är vana att se henne, Katy Perry! Som för övrigt på denna bild är sjukt lik Zooey Deschanel

Julen...

...Lever vidare i mig!

Torsdag

Idag är det ju trettondagen vilket innebär ledigt! Denna ledighet har spenderats med storhandling, städ och packning. Om 2 veckor flyttar vi till vår nya lägenhet!
Borde plugga också... Har försökt lite men vet inte var jag ska börja... Frida smsade förut och föreslog att vi skulle ses på Husaren i haga och läsa tillsammans. Har en svag känsla av att vi inte kommer plugga så värst mycket... Kul och träffa tjejerna i alla fall!


Köpte även...

...En väldigt fin klänning som inte var på rea, men är det lika fin som den ser ut så gör inte det något!


Dubbel Layer Dress SEK 359, LOVE - NELLY.COM

 

Och bäst av allt, ETT PAR JODHPURS från Primeboot - På halva priset så nu kostade de bara 1295:- Jag är såååå glad. Ska dock inte ta ut för mycket i förskott, de fanns bara kvar i strl 41, vilket är lite stort men jag ska hålla alla tår för att de passar!

 

Jodphurs Primeboot

 

Beställde ju hem ett par billiga Jodphurs för ett tag sedan, och tyvärr så fick man ju vad man betalade för.. De åkte tillbaka direkt. Dessa har jag dock stora hopp för, GAH JAG LÄNGTAR!!


Nelly

Gick in på nelly i ren tristess... Hittade lite smått och gott på rean.


Mauve Long Dress SEK 49, Only - NELLY.COM


Price Frill Blouse SEK 49, Rut m.fl. - NELLY.COM


Mauve Long Dress SEK 49, Only - NELLY.COM

 


Jersey Vest Top Dress SEK 89, Rare Fashion - NELLY.COM

Hard Rock Boots SEK 149, Nelly  Shoes - NELLY.COM

Budgettips

Väska Svart
149:- Här

Cardigan

Åh jag vill ha! Finns här.

Fina kjolar från Zara


Francais

Jag har länge funderat på att ta upp min franska igen. Läste ju franska i högstadiet och sedan spanska i gymnasiet (av någon dum anledning). Vet inte varför jag inte fortsatte med franskan... Nu talar jag istället två språk skitdåligt. Men nu som sagt så har jag lekt lite med tanken på att börja igen... Därför har jag anmält mig till en "prova på kurs" hos folkuniversitetet på ca 3 tim. Sen tar jag det därifrån... Beroende på hur mycket jag kommer ihåg och hur tidskrävande det blir så kanske jag anmäler mig till en specialkurs för oss som läst franska i något år, men inte kommer ihåg något.

Bild


Ett skämt jag säkert kommer skratta byxorna av mig åt, när jag lärt mig franska igen... (om det ens är ett skämt..?!)

Måndag

Imorse när jag vaknade hade jag ingen ork alls att gå till skolan. Trots att jag nästan längtat tillbaka... Fick en släng av biokemiångest tror jag... Nu vet jag att det var det. Fick reda på igår att jag klarat omtentan av organisk kemi, JIPPIE! Dock har jag nu istället biokemi framför mig.. Ingen omtenta än så länge, utan den "riktiga". Har missat 3 lektioner och har inte den blekaste aning om något inom biokemin, känns det som...
Så denna dag har jag gjort precis vad jag velat för att skjuta undan skolångesten... Hämtade ut mitt paket från HM och provade allt, de saker jag hoppats mest på var fina, vissa mindre fina. Men det är som vanligt när man beställer grejer.

Nu har jag precis lagat mat, det blev grönsakssoppa med purjolök, palsternacka, morötter, röda linser och kålrot. Till det smörsteka champinjoner och lök samt creme fraich. Helt vegetariskt! Sara kommer bli så stolt över mig! Är ju trots allt med i "köttfri måndag" på facebook. Bra intiativ, även om jag inte följer det slaviskt alla gånger....



Stefan Andersson - Anywhere is paradise



There's nowhere I'd rather be baby than anywhere with you.

Nyår

Ett litet sent inlägg om vår nyår.


Misslyckad Västerbottenpaj som smakade helt okej men blev alldeles för lös.


Hummer, vitlöksbröd och hemmagjord aioli.


Pollykaka.


Sedan spelade vi Besserwizzer som var hur roligt som helst, ville inte sluta spela!


Efter det gick vi ned till Götaplatsen och tittade på fyrverkerier. Till sist gick vi hem och skålade!

Biotime!

Igår hade vi det hur trevligt som helst, det var relativt nyktert och städat så idag lider jag inte av några sviter. Visar bilder senare!
Nu åker vid ned till Bergakungen och tittar på Devil. Bio såhär på nyårsdagen är aldrig fel...