Back in black

Det blev den svarta!


Fredag

Idag är det en vecka sedan julafton, denna dagen är även kallad nyårsafton.
Jag är inget fan av new years eve... Alltid sådan stress och överskattning av en kväll som egentligen borde spenderas i goda vänners lag med god mat. Så ikväll kommer Johan och Kornelia hit för just detta, mat, spel och lite skålning vid 12-slaget, -så långt kan jag dock sträcka mig i nyårstraditioner... Gud förbjude att man missar 12-slaget liksom.

Så idag har vi storstädat. Åt även väldigt god mat förut, slängde ihop en pastasås med fläskfilé, champinjoner och broccoli till lunch. Sådär lagomt lätt inför kvällens frosseri.



Nu sitter jag här med hårinpackning i håret samt ansiktsmask och klurar på vad jag ska ha på mig ikväll... Har köpt två nya klänningar som jag väljer mellan.

Nyårsklänning 1.
Nyårsklänning 2.
Närmare att bära "klänning" än så här lär jag inte komma... Senast jag hade en riktig klänning på mig måste ha varit när jag tog studenten.

Jul 2010

Såhär såg det ut hemma hos oss på julafton. Nu är det lite drygt ett helt år kvar till nästa jul. Jag längtar redan!



Hemklickat



Samtliga från HM. Nu är jag redo för våren!

Soffbord

Gud vilket fint soffbord!
Vi bor nu i en möblerad lägenhet och vår nästa (som vi flyttar in i i januari) är också möblerad, vilket gör att alla våra möbler står hemma hos Linus mamma och pappa. Jag önskar verkligen att vi kunde få tag i en omöblerad lägenhet så vi kunde ta med alla våra möbler så det blir helt och hållet "vår" lägenhet. Skulle detta hända så ska jag direkt klicka hem det här soffbordet:



Vill ha!

Åh jag vill ha!!! Kan dock inte bestämma mig för vilken färg? Beige?


Siri Cape SEK 1095, Esmeralda - NELLY.COM

Eller grå?


Siri Cape SEK 1095, Esmeralda - NELLY.COM


Tisdag

Nu är julen slut och jag är återigen hemma i Göteborg. Hemma har jag haft det hur bra som helst... Har umgåtts med familjen, firat jul, hunnit med utgång i Karlstad på juldagen, promenerat med Caroline, klippa mig hos Johanna och lunchat med Anna. Tillslut kände jag att det var dags att åka hem till Göteborg. Hur mysigt det än är att vara hemma så blir det till slut mindre roligt när julen och allt är över... Min vardag är här i Göteborg och de speciella tillfällena är i Värmland. Visar lite bilder från jul senare.


Nu ska jag ned på stan och se om jag kan hitta något roligt på mellandagsrean. Tog en sväng på Karlstads rea igår, herregud vad mycket skräp. Det är ännu en bra sak med att komma hem hit... Mycket större utbud och med det följer då bättre fynd. Hoppas jag i alla fall.

Linda och jag i Lördags.

Onsdag

Igår kväll kom jag hem till Värmland därav har det varit lite sämre på bloggfronten men ska försöka uppdatera er så gott det går!
En liten resumé av den senaste tiden skulle kunna vara att tåget hem såklart krånglade. Det började med att det på hemsidan stod (2 tim innan avgång) att det avgått tidigare. Varpå jag kastade mig på telefon och hamnade i fetingkön... Dock visade det sig att det var ett tekniskt fel med sj's internetblabla. Så det hade inte alls avgått. Thank god.
Sedan hade de inte någon första klass vagn på tåget heller, så jag fick åka andra klass. Vilket är helt fine med mig! Men, har man ställt in sig på att åka första klass så vill man inte hamna i en lite sämre vagn med förklaringen "- De satte ihop tåget fel" Exakt den förklaringen de hade sist vi åkte tåg... Då det saknades en bistrovagn. Jag undrar hur lätt det är att få jobb på SJ's avdelning för "tågihopsättning"?
Men jag kom hem i alla fall, helskinnad utan några förseningar och det får man nog vara glad över har jag förstått. Kom innanför dörren där mamma precis börjat med maten, råstekt potatis och oxfilé. Mums!
Sen idag så har jag hängt på stan halva dagen med min bror och köpt de sista julklapparna.
Linus skulle ha kommit hit vid 6-7 på kvällen, men han ringer istället vid kl 6 och säger att inte får igång bilen och är fast i Brålanda av alla ställen.. Så efter många försök att starta så fick det bli så att vi åkte och hämtade honom.. Bilen vägrade gå igång... Så vi kom hem för ungefär en timma sedan och är nu ruskigt trötta. Sängen nu!
God kväll!

köpa eller inte?

Hittade den här fina på Nelly... Tror banne mig att jag ska köpa den, vore fint om den i så fall hann postas så jag kan ha den på juldagen kanske. Hoppas hoppas!


Carolina Tee SEK 299, Esmeralda - NELLY.COM

Dessutom bär den ju mitt namn? Värdigt!


Söndag

Dagarna bara springer förbi.. Mest för att jag har så fruktansvärt mycket att hinna med innan ett visst datum!
Annars går tiden väldigt långsamt, som nu. Jag väntar på att torktumlaren ska bli färdig så vi kan åka ned till stan och handla julklappar! Det går inte allt för snabbt...

Är nästan färdig med alla paket, men det är några envisa julklappar som inte råkar in befinna sig... Saker som man har bestämt sig för att köpa till folk men som inte riktigt håller måttet... Ja men typ som ett par örhängen... Vet precis vad jag är ute efter men de finns inte någon stans. Typiskt!
Annars försöker jag läsa lite inför tentan på tisdag samt skriva färdigt mitt arbete i livsmedelskunskapen... Det går framåt och jag har återigen bestämt mig för att jag tänker plugga i den mån det går utan att jag offrar julen och julefriden.

Sa precis till Linus att jag "hellre tar ett IG på tentan och har det bra inför julen (med shopping, paketinslagning, julfilmer, julbak) istället för ett G på tentan och att jag då offrat alla chanser till att ha det bra innan jul...
Nu ska vi allt se om inte tvätten är färdig!
OVER AND OUT!

Inhandlat idag

Jag är inne i en period där jag älskar tröjor/linnen/t-shirts som är lite längre baktill och på sidorna.
Vilket mina två köp idag från HM vittnar om.
Köpte även ett par mjukisbyxor men de behöver jag nog inte visa.. Ruskigt mysiga var det i alla fall!

Fredag

Frukosten på H&M var inte att skryta om... Macka från espressohouse och kaffe... Åt en halv macka. Shoppa gjorde jag däremot. En t-shirt, ett par byxor och en tröja... Visar bilder sen!
Köpte även ett pannband som jag blev riktigt förtjust i!

Torsdag

Det har krånglat hela kvällen med att komma in på min blogg så nu har jag bytt till google chrome och nu helt plötsligt fungerar det hur bra som helst. Konstigt, jag trodde att internet explorer var bäst... men icke!

Idag har jag och Saralilla kokat marmelad inför klassen och det gick riktigt bra, det kändes sådär när vi insåg hur sjukt förberedda alla andra var... Vi (jag i alla fall) hade ju i princip tänkt att vi bara skulle koka marmelad... Det var ju bara ena halvan... Andra halvan var ju att prata om citrusfrukter ur ett ekologiskt, ekonomiskt, näringsmässigt, hygieniskt och sensoriskt perspektiv... i 18 min! Men vi improviserade lite och hade kul, så vi fick väldigt bra respons och omdömen. Alla som lyssnade fick skriva lappar med positiv och negativ feedback.. 98% procent av kommentarerna var positiva och de kvarvarande 2% handlade om att datorn (som vi visade en kort film på) var så liten så att alla inte kunde se... Det kan jag ta, om det var det enda som var dåligt. De positiva kommentarerna handlade bla om att vi var väl förberedda, det var intressant och framför allt att vi var behagliga att lyssna och titta på, samt att vi var roliga. Skönt att få bra feedback när det känns som om man gjort sådär ifrån sig... Så jag är supernöjd! Tack för alla fina och snälla kommentarer!
Efter all stress som har varit idag så kommer jag att somna som ett litet barn ikväll!
Men först ska jag se på criminal minds! God kväll så hörs vi imorgon!

Tendenser

Själv så har jag ett längre ringfinger än pekfinger, vilket då enligt denna artikel på aftonbladet skulle generera i att jag bla har:

  Lättare att bli aggressiv.

  Ökad risk att utveckla prostatacancer, om du är man.

  Ökad risk att hamna i fängelse, bli mördad eller utveckla ett drogberoende.

  Större chanser att lyckas i yrken som militär, ingenjör, filosof och schackspelare.

  Förmodligen större intresse för kvinnor än män, oberoende om du är man eller kvinna.

  Lättare att bli duktig på att spela ett musikinstrument.

  Lättare att utöva fysisk aktivitet och bygga muskler.



Har man däremot ett längre pekfinger än ringfinger så har man:


  Ökad risk att drabbas av bröstcancer, om du är kvinna.

  Ökad risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar.

  Förmodligen större intresse för män än kvinnor, oberoende om du är man eller kvinna

  Större benägenhet att drabbas av eksem, allergier och feber.

  Större chans att behålla ett jobb och bli rik.

  Större chans att bli gammal.

  Ökad risk att drabbas av bröstcancer, om du är kvinna.

  Ökad risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar.

  Förmodligen större intresse för män än kvinnor, oberoende om du är man eller kvinna

  Större benägenhet att drabbas av eksem, allergier och feber.

  Större chans att behålla ett jobb och bli rik.

  Större chans att bli gammal.



Vilka tendeser har du?


Ljusglimtar

Det finns ett ljus i tunneln i detta eviga pluggade samt skrivande...
Jag och Linus ska gå på Jul på Liseberg på torsdag.
Sen ska jag och Sara på VIPmorgon hos H&M avenyn på fredag... Frukost och 20% rabatt på hela sortimentet. Ska bli så himla kul och jag har höga förväntningar!
Sen ska jag eventuellt vara hundvakt åt annas lilla Herman, fre-lördag.
Och en annan bra sak som inte är att förglömma är att jag ska klippa mig, men det är inte för ens den 27.. Och emellan här kommer ju jul och allt sånt snaskigt så låt oss inte förglömma det heller....

Nu ska jag återigen läsa kemi! Jippie! (rim)

Måndag

Idag har söta Sara varit här och gjort marmelad med mig. Vi ska nämligen göra det i skolan och behövde testa på och göra det då vi aldrig gjort det innan. Det gick sådär. Massa citrusfrukter har vi handlat dock, ekologiska och även konventionellt odlade... Stor prisskillnad, men i smak ingen märkbar...



Nu ska jag läsa organisk kemi och dricka glögg. SKÅL!

Söndag - i efterskott

Igår bloggade jag ingenting så är kommer ett söndaginlägg, något senare.
Morgonen spenderades på Göteborgs gator, (vad tragiskt det lät...) tåls att tilläggas att vi julhandlade, och inget annat! Där hittade jag inget speciellt förutom en ny jacka till mig själv.




Återigen en jacka som får vänta tills våren... Men fin var den!
Senare på dagen gjorde vi vår första söndagsstek ever till lunch, dvs ett stort stycke nötkött i ugnen.



Det var riktigt gott, dock är jag en sås och potatismänniska så jag satt mest och mosade ihop det. Dijonsås, mums!




Sedan gick vi till Konsum, köpte chips, dricka och myste ned oss framför en (kill)julfilm nämligen Gremlins. Inte den typiska julfilmen men Linus var nöjd!

Saffransskorpor


Lördag

Här sitter jag och försöker läsa organisk kemi... Börjar få lite tentaångest nu då vi har en annan stor uppgift i två delar, ena delen är en matlagnins"kurs" för våra klasskompisar då vi ska laga något inför dem och berätta vad det är vi gör. Till denna så ska vi även göra en varubedömning som kan ta sin lilla tid, har inte riktigt förstått vad den innebär så den kan ta hur lång tid som helst... Del två är en skriftlig inlämning på 2-3 sidor som ska vara inne senast den 22 dec. Då är jag hemma i Värmland så den måste vara klar senast den 21.e eftersom att jag åker hem då. Och som sagt så är omtentan även den 21.e vilket innebär att jag behöver läsa inför den mitt i allt detta.
CRAP!

Ikväll var det tänkt att vi (tjejerna i klassen) skulle ses på Heaven 23 och dricka lite drinkar och umgås... Tror dock att jag bangar för jag måste verkligen läsa...

En bra sak med idag är dock att vi bakat saffransskorpor... Visar bild senare! Nu ska jag läsa nämligen.

Nästa inköp

Måste bara bli dessa linnen från Topshop. Här på Victoria Törnegren



Fredag, kväll

Nu har vi precis käkat lite mat och myst ned oss i soffan framför Hells Kitchen. Lite senare blir det Idol-finalen och fortsatt mys. God kväll!



Grönmusslor med oregano, citron och vitlök




Kycklinggryta med soltorkade tomater, oliver, kokosmjölk och rökt skinka.

Nytt i garderoben






Egentligen så är jag emot att köpa bandt-shirtar på HM/Carlings osv... Men när det hänger en GNRt-shirt inne på HM för 50:- som dessutom är riktigt snygg så kan jag inte låta bli.

Till pappa

Köpte ju något på bolaget förut..
Nämligen små snapsflaskor som pappa ska få i denna fina korg i julklapp!



Handlat

Det blev en del juklappar handlade, även 2 st till mig själv... Det var jag värd.



De säger att man inte ska köpa alkohol i juklapp till folk... Vilke jag håller med om. Men om man ger det till någon man vet har det på det torra så anser jag att det är okej. Speciellt då det blir en fin julklapp. Den är till min pappa och han läser inte min blogg så kan nog med säkerhet lägga upp bild på julklappen här lite senare...

Nu ska jag slå in paket!



Fredag

Sådär då, då var frukosten i magen. Nu ska jag lyssna på julmusik, dricka te och göra mig iordning... Idag är jag nämligen ledig och ska därför gå ned på stan och handla lite julklappar. Hoppas att jag hittar massa roliga julklappar, så har jag resten av dagen på mig att slå in dem...

Bild


Halv åtta hos mig

Nu blir det halv åtta hos mig, och till det lite snacks i form av vitlöksspäckade oliver! Då trivs jag :)



Den perfekta skjortan

Hittade den är skjortan/blusen från American Apparel hos Caroline.Foto:

Den nudefärgade är helt klart min favorit... Har ju en liknande men min är inte i chiffong och det ger ett helt annat fall och blir så himla snyggt instoppat, som på bilden.

Ja tack!

Ännu en härlig kommentar

Idag har NiklasAlva (alltid så härliga dubbelnamn) lämnat en fin kommentar efter sig:


Niklasalva
 ([email protected])
om Yankee candles:
just started reborning and just hooked on as much info as poss; thank you

Onsdag, kväll

Lagade så himla god mat förut! Stekte upp några kycklingfileer, hackade morötter, stjälkselleri och lök. Hade sedan i tacosås och grädde som fick koka ihop, sedan hällde jag i lite blandade bönor. Detta lades i tortillabröd som sedan rullades och varvades med tomatsås och såsen från kyckling och grönsaksblandningen, sen in i ugnen i ca 10 min! Typ enchiladas eller något sådant.

Nästnästa tisdag den 21:e, ska jag återigen åka hem till Värmland.. Längtar som tusan! Då vankas det jul, som de flesta nog är medvetna om vid denna tiden av året...
Tåget hem blir första klass för en gång skull... Bokar alltid 2:a klass just för att det såklart är billigast.. Tittade dock lite åt höger denna gång när jag skulle boka tåget och råkade se att det inte skiljde speciellt mycket mellan
1:a och 2:a klass, så varför inte kosta på sig lite? Det verkar dock höjas lite dag för dag... För igår när jag var inne och tittade så var det nästan billigare att åka 1:a klass än 2:a klass... Weird, men värt att kolla upp om ni också ska åka tåg hem vid den här tiden!

Onsdag

Idag har vi haft kökstillfälle i skolan som var ruskigt tråkigt måste jag säga... Vi panerade fisk och undersökte hur mycket fett som absorberas av diverse variationer på paneringen. Nog om det! Gick och hämtade ut min organiska kemitenta för att se att jag fått underkänt på den.. G var 44p och jag had 32p en bit ifrån men ändå inte milehigh som jag trodde... Därför var jag värd en tallrik sushi.




Fint

Monki


Spegel

Min present: En spegel från Lisbeth Dahl, finns hos Raglady här i Göteborg. Tack tack tack Linus!!!!!




Annars så har söta Sandra utsett en kommentar jag skrev hos henne här om dagen (angående ett inlägg hon skrev om att folk är så dåliga på att kommentera i bloggar) till "dagens kommentar" fick lite extra statistik och det är alltid välkommet! Som sagt, tack så mycket hur gulligt som helst! :)

Hemkommen

Efter att ha haft en underbar helg i Värmland så är jag äntligen hemma i Göteborg. Igår umgicks jag med Anna och hennes hund Herman. Malin skulle även ha joinat men hon hade dragit på sig en riktig förkylning så hon stannade hemma. Jag och Anna lagade tacos, såg någon halvskum film och låg och pratade skit hela natten, Myskalas!
Idag när jag kom hem till lägenheten här i Göteborg så har Linus städat och lagat mat. Maten blev supergod, och till råga på allt så hade han köpt en välkommen hem present till mig, världens finaste och bästa present just nu!!! Visar snart!




Teaser:


Måndag

Snart åker jag hem till Göteborg igen... Eller snart och snart, imorgon kl 4. Dock ska jag snart åka från mamma och pappa för att spendera resten av dagen med Malin och Anna och hitta på något mysigt. Inatt sover jag hos Anna då jag ska vara hundvakt åt hennes lilla råtta (minihund) Herman. Efter det ska jag och pappa åka och titta på en julklapp till mig och sen är det dags att sätta sig på tåget.

Nu blir det snart mat och innan det ska jag packa mina saker!


Söndag

Nu har vi precis käkat min favoritmat langos. Efter denna rätt så feta kvällsmat så behöver jag ut och röra på mig, så då blir det en promenad med Isabelle, den andra i raden för denna dag.

God kväll!


Bild

Fashionking

Modekungen har så himla mycket fint att jag drar mig från att gå in där och titta.. Hittar alltid massa saker jag vill ha, men då de inte är speciellt billiga i sina priser så...
...får jag helt enkelt hålla mig därifrån!







Samtliga jackor från Modekungen.se
Jag vill ha allihopa!

Present

Glömde ju visa, fick en liten present av mamma och pappa när jag kom hem i fredags som de köpt på en julmarknad förra helgen.




Brända mandlar med kanel, brända mandlar med kakao och chili, brända blandade nötter med havssalt samt mörk choklad med chili och havssalt.
Den största påsen med brända mandlar och kanel har jag sedan länge ätit upp!

Väst

Min nya fina väst! Längtar redan tills det blir varmare och jag kan ha den på mig.




Lördag

Igår åkte jag tåg hem till Värmland. När vi rullat i en kvart eller så så berättar de i högtalarna att det inte finns någon vagn 15 och att vagn 13 är vagn 15, samt att det inte finns någon bistro på tåget då de fått fel tågdelar till detta tåg. HAHAHAHA okej?
Så beklagar de detta och efter ännu en kvart talar de om att man får komma till vagn 15 (13) och hämta kaffe/te/smörgås/kakor/juice gratis. Det var ju snällt!
Någonstans innan Mellerud så stannar vi, då en växel i spåret frusit fast eller något sådant... Får då efter 30 min veta att vi förmodligen kommer att få åka buss resten av vägen hem, Jippie!
Efter totalt 1.5 tim så får vi dock veta att växeln är i läge och att vi kan tuffa vidare. Så jag kom hem en aning senare än tänkt, skulle varit hemma runt 8 men kom istället hem vid halv 10. Vi kom som tur var undan relativt skonsamt, med tanke på alla andra historier om SJ man har hört...

Väl hemma hade pappa tidigare på dagen varit iväg till fiskbilen och köpt pilgrimsmusslor, havskräftor, räkor och rökt lax (som han åkt en extra gång iväg för att köpa åt mig då han glömde det första gången).
Tåls att tilläggas att jag inte över huvud taget bett om något av detta, då jag skulle komma hem så sent och inte räknat med att äta hemma. Så jag blev fruktansvärt lycklig när jag såg all mat! Tack för det!

Idag har vi varit hos Morfar och hälsat på honom.. Sen var jag och mamma in på den lokala second handbutiken där jag hittade en jätte fin marinblå ridväst med guldknappar om jag inte minns helt fel... Har glömt min kamera hemma men ska se om jag kan med mammas och pappas...

Ikväll blir det kalas för mamma och Micke (min yngsta storebror) så det ser jag fram emot! Nu blir det nog en kopp te framför ANTM15 eller så blir det en promenad ute i vintervädret!

Trevlig helg!

1 december




1:a luckan öppnad! 23 to go!

1 december har annars firats med att jag har kokat linssoppa och Linus har bakat bröd. God jul i stugan!

Fortsätter

...I samma anda, mer 90-tal! Nästa gång vi är på krogen Sara, Marielle, Frida och Ida så kör vi den här dansen tycker jag.


Gamla låtar

Den här gamla minidiscodängan... Tror egentligen att jag var lite för ung när den här kom.. Rent minidiscomässigt alltså.. Det hindrade dock inte mig från att gilla den, antar att den gick på radion over and over. Fett mysig och somrig är den i alla fall!


Where do you go? My lovely, I wanna know. Were do you go, ohohohoh ohohohohoh where do you go?



Eller den här med La bouche som kanske är mest kända för Be my lover, här är en mer soft låt som jag också hörde på radion som barn och manipulerades att älska.

Baby baby, falling in love, im falling in love again. Everyday I love you more and more and more.




ErlandRebecca

Jag fortsätter att få underbart snälla kommentarer som inte alls är spams etc:


Erlandrebecca  ([email protected]) om Fransar:

Just Surfin.. Hello From Gold Coast Australia.. Well Done.



Haha jag undrar verkligen hur det går till när sånt där kommer till.. Är det en dator som slumpar ihop eller är det någon liten kille någonstans som styr?