Måndag, kväll

Nu ska vi avsluta dagen med James Bond - Moonraker och en kopp te.
God kväll!

Dagens motion:
Ett pass styrketräning.

Dagens intag:
Frukost: Havregrynsgröt med krossade linfrön, vetekli, kanel och mjölk.
Mellanmål: Ett äpple.
Lunch: Kalkon, sås, potatis och broccoli.
Mellanmål: En kopp te och en kiwi.
Middag: Spaghetti och köttfärssås.




Kväll:
Jordgubbar och te.


Myskväll

Ni gissade rätt!




Jordgubbar doppade i vit choklad framför halv åtta hos mig som denna veckan är i Karlstad, min hemstad!
Fin kväll!

Gissa vad vi ska göra?


Måndag

Idag har vi labbat i biokemin. Närmare bestämt extrahera fett ur vår frystorkade mat. Analys på detta görs dock inte för ens nästa gång.. Kan väl iofs inte påstå att jag är sådär jätte benägen om och få veta hur vår mat ligger till i fetthalt osv. Men men.
Kom hem för ungefär en timma sedan och har ätit lunch i form av kalkon, sås och potatis. Nu ska jag dricka en kopp te och se det senaste avsnittet av Stylisterna där de stylar om bl.a. Paow, Quetzala och Sibel.

När maten är smält så ska jag vandra iväg till gymet och träna lite styrka i en timma eller så.
Ha en bra dag, vi hörs sen!

Söndag

Denna söndag har varit lugn och skön.
Sov ända till 9.30 och tog dagen som den kom efter det... Har mest gått runt och skrotat, promenerat och lagat mat. Skulle ha varit iväg och fikat hos Marielle men uppslutningen var lite dålig, så vi bestämde oss för att ta det en annan dag.
Nu ska vi koka te och förmodligen se på James bond. Octopussy tror jag det är... Har sån dille på gamla James bond filmer nu, tycker att de är så himla mysiga och bra. Detta spåras tillbaka till min ungdom då de alltid visade J.B filmer på fredagar kl 8, så satt man där med mamma och pappa och tittade tills man somnade i soffan. Eller så blir det Big brother som inte är helt mysigt, men roligt... Knappt det, men har hört att 2 personer lämnat huset under kostiga omständigheter, och nyfiken som jag är så måste jag veta vad som hände.



Dagens motion: En promenad på 30 min samt en powerwalk på 45 min.

Dagens intag:
Frukost: Fil med krossade linfrön, vetekli, kanel och socker.
Mellanmål: Ett äpple och en kopp te.
Lunch: Ugnsstekt kalkon, sås och potatis


Mellanmål: Ett äpple och en kopp te och en kaka.
Middag: Ugnsstekt lax, potatis, creme fraich, stenbitsrom, rödlök och broccoli.


Kväll: Kakor och te.

Mer lycka

Hittade även Australias next top model cycle 6 på youtube. KUL!

Närproducerad honung

Ekologiska varor är ju i regel dyrare än konventionellt odlade/producerade varor. Jag har hittat ett exempel där det är motsatsen, där den konventionella varan är dyrare. Nämligen honung.



Jag köper inte längre honung som är från någon annan stans än Sverige.. Jag tycker att det känns för skumt med honung från andra sidan jordklotet.
Svensk honung kommer med ett pris, den är ungefär dubbelt så dyr som ekologisk honung från Sydamerika.

Drömmen vore ekologisk svensk honung men jag har ännu inte stött på det... Så tills dess så kommer jag att välja konventionell honung över den ekologiska från andra sidan jordklotet, närproducerat är ofta mer värt än ekologiskt.

Lycka x 2

Stina kom för någon dag sedan med den glada nyheten att americas next top model cycle 16 har börjat sändas i USA nu. Och nu ligger första avsnittet ute på youtube, ÄNTLIGEN!


Bild


En annan serie som jag har längtat efter är den tredje säsongen av The Rachel Zoe project som också finns uppe på youtube, ÄNTLIGEN!


Bild

Eftermiddagen är räddad!

feather extentions

Såg på Sara Montazamis blogg att hon och hennes systrar varit iväg och och gjort sk. feather extentions.
Bilderna är fråns Saras blogg och dessa extensions verkar finnas i alla möjliga färger, mindre snyggt. 



Men kolla hur snyggt det blir om man väljer bra färger till sitt hår:



Jag vill ha feather extentions!

Lördag, kväll

Filmen förut var hur bra som helst! Den utspelade sig parallellt mellan andra världskriget och nutid. Den var gripande och intressant, helt klart sevärd!

Nu har jag precis avnjutit en kopp te och ska nog göra mig redo för sängen, är rätt trött nu faktiskt!
Imorgon är det nya tag som gäller och innan dess måste jag vila några timmar!
God natt!


Bild

Plisserad kjol

Jag brukar inte rätta mig efter trender, (hosthost) i alla fall inte så till den milda grad att jag faktiskt köper kläder som jag inte ens tänkt på sen jag var 7 år. Nu snackar vi om den plisserade kjolen.
När jag var liten så hade jag en mörkrosa och en mörklila som jag hade till vita strumpbyxor och lackskor så fort det var festligheter på gång. Typ såhär fast i mörklila eller rosa då, och kortare och vippigare... Haha, hittar ingen bättre bild men ni förstår på ett ungefär.
Nu 15 år senare så såg jag att den "är tillbaka" först på Caroline's blogg och sedan på Elin's blogg där hon provat sig på den här "trenden".


OCH JAG ÄLSKAR DET!
Det känns lite skoluniform men verkligen inte så strikt... Den är nedressad på ett snyggt sätt, såhär vill jag se ut i vår!
Tror att Elin's kommer från Zara, så det ska kollas upp!
Snyggt snyggt snyggt.

Lördag

Igår eftermiddag kom Johan och Kornelia hit. Vi käkade tacos, spelade Bezzerwizzer, och hade det allmänt trevligt! Skulle även ha varit på yoga igår, men när vi kom dit så fick vi veta att ledarens bil hade blivit stulen, så det var inställt. Det var lite snopet men det var bara att traska hem igen.
Idag har vi däremot varit på pilates, ett av de hårdare passen måste jag säga... Fick ge mig under en magövning för jag höll på att dö typ.
Johan och Kornelia åkte hem runt 12 så nu ska jag ta tag i dagens bestyr, plugga lite. Sen blir det tvätt och ikväll blir det date night - bio. Vi ska se Sarah's key, tror att den kan vara riktigt spännande och gripande!


Innan jag ska plugga lite så måste jag gå igenom de dagliga bloggarna för att uppdatera mig lite!
HÖRS!

Tvätta håret med Climie Fisher

Nu ska jag ta mig en lång varm dusch och göra hårinpackning. Konstig tid på dygnet kanske, men så går det när man måste planera in sitt hårtvättande. Måste tvätta håret innan imorgon och eftersom jag ska på pilates ikväll vid 8 så blir det lite tight att göra det efteråt, om man ska göra hårinpackning i en timma eller två sen låta håret självtorka... Så när jag ska tvätta håret behöver jag ha ungefär 4-5 tim på mig innan det är "klart"


Ska ta med mig datorn in i badrummet och dra på den här låten i bott. När refrängen kommer så ska jag klämma i från tårna "-Love changes, love changes everything, DUDUDUDUDUDUDUDUDUD"



Love changes everything - Climie Fisher, 80-talet när det är som bäst!

Torsdag

Åhhhh nu är klänningen jag bloggade om igår helt slut!! Är det ni kära läsare som köpte upp dem?!
Jaja, guess it wasnt meant to be. Har jag tur kommer den in igen!

Idag har vi börjat med den nya kursen. Hade information om den i ungefär 2 tim sedan sa det bara stopp, ingen orkade lyssna typ, så läraren gick med på att bryta tidigare.. För mycket info på för kort tid liksom.

Snart blir det till och laga lite mat, blir ugnsstekt kalkonbröst samt sås och potatis. Efter det blir det pilates!

Ha en trevlig dag så hörs vi!

Klänning

Hur fin är inte den här?!
Finns dock bara inne i small just nu, vilket kan passa iochmed att det är sån vidd nedtill... Men jag ska nog ha lite is i magen och hoppas på att de får in den i medium. Risken finns ju att den inte kommer in och att small tar slut, den som lever får se!


Tours Dress SEK 379, Kling - NELLY.COM

Även den här från samma märke är riktigt fin!

Onsdag, kväll

Massagen förut var helt okej, skönt men inte kanske helt välgörande. Hon var för försiktig helt enkelt. Jag kunde dock ha sagt till henne, men gjorde inte det. Tacka vet jag Lena på Relax i Karlstad, dit ska man gå för en bra massage!

Nu sitter jag här med en kopp vitt jordgubbste, perfekt såhär på kvällskvisten!
Ikväll kommer jag somna som ett litet barn, stressen från tentan bara rinner ur mig nu och kvar finns endast en tom kropp.
Imorgon börjar en ny kurs och nya tag, då börjar vi med livsmedelsvetenskap!


Bild

För mycket tid

Nu har jag precis tittat på det senaste avsnittet av stylisterna och vet för första gången inte på flera dagar vad jag ska göra härnäst... När man pluggar inför en tenta och tror att det kommer gå åt helvete om man inte ägnar varenda minut åt tentaplugg så är det knappt att man tillåter sig själv att gå på toaletten, ännu mindre går ut på en promenad eller titta på tv.
Nu när jag inte har något tentaplugg, så blir valmöjligheterna alldeles för många och därför sitter jag bara här vid datorn och inte gör någonting alls.


Nu kom jag på vad jag ska göra! Jag ska spela gitarr!



Min gitarr som behöver strängas om. Som tur är så har Linus en gitarr som jag kan låna.

Mulberry Alexa-kopia

Jag funderar på om jag är värd den här Mulberry Alexa kopian från Nelly...

Stephy Bag SEK 549, Lilly of Sweden - NELLY.COM

Onsdag

D-DAY. Idag skrev jag tentan, och det gick faktiskt bättre än jag trodde. Trodde att jag skulle vara helt förlorad men såhär i efterhand så känner jag att det kanske finns en chans att jag får godkänt.

Efter tentan gick jag en sväng på stan för att hitta lite fina vår/sommarkläder.
Köpte en superfin blus från HM, som i sommar kommer bli ursnygg tillsammans med en solbränna och ett par jeansshorts!



Några paranteser

Som jag känner är nödvändiga att dela med mig av...


Nämnde ju här om dagen att jag slutat använda min stegräknare och tror inte att jag utvecklade varför... Eller jag kanske gjorde det!? Minns inte. Men orsaken var kort och gott att jag tror den är trasig, märkte att den inte gav utslag för alla steg jag tog. Pratade även med Marielle som också köpt sig en stegräknare, och hennes steg var överlag dubbelt eller tredubbelt så många som mina efter samma tid.

Sen en annan sak var ju hamburgarna Linus lagade i helgen som var så fruktansvärt goda, med bacon och barbequesås i färsen, cheddar samt lök som var stekt i bacon- och köttfärssfettet. Hej kolesterol! Men fy vad gott det var!



Tisdag, kväll

Nu lägger jag tentaplugget åt sidan för den här gången. Tentan börjar om exakt 12 timmar och jag känner att jag inte kan lära mig något mer nu ändå.


Dagens motion: Två promenader á la 30min var.

Dagens intag:
Frukst: Havregrynsgröt, linfrö och vetekli med mjölk och kanel.
Mellanmål: Äpple.
Lunch: Chili con carne.
Mellanmål: Godis och en kopp te.
Middag: Kokt potatis stekt rostbiff och dijonsås (inga grönsaker så långt ögat kan nå).



Kväll: En apelsin och en kopp te.


Nu ska jag lägga mig och sova tror jag.. Eller nej vet ni vad jag ska göra!? Jag ska ta med mig datorn in till sovrummet och kika runt lite på bloggar och lyssna på musik. MYS!

ZARA - webshop

Läste nu när jag var inne på Victoria Törnegrens blogg att Zara kommer att öppna en svensk webshop den 3 mars. Kul för er som inte bor i Göteborg/Stockholm etc. 
Varför hände inte sånt på min tid när jag bodde i Karlstad!?

Bild

Om jag hade pengar...

Hade jag köpt byxorna idag!
Shortsen däremot ska jag nog försöka lokalisera upp här i Göteborg och prova... Sitter de fint är det taget!


Bilder Lånade av Victoria Törnegren

Tentapluggtentaplugg

När denna tenta är över imorgon så ska jag unna mig lite kläder. Efter det vid kl 18 så blir det massage. Oavsett hur tentan går så ska jag unna mig det här, det är jag värd.


Bild

Måndag, kväll

Dagens motion: Ett styrkepass på gymmet.

Dagens intag:
Frukost: Havregrynsgröt med linfrö och vetekli samt mjölk och kanel.
Mellanmål: Ett äpple och lite chips.
Lunch: Kyckling och räksallad med matvete, paprika, gurka och tomat, hällde över lite olivolja för att få upp fetthalten med. Näringsberäknade nämligen denna sallad, (vägde alla delarna och fyllde i mitt dietistprogram) och kände på mig att fetthalten skulle vara tämligen låg...


Mellanmål: Cheesecake.
Middag: Samma sallad som ovan.
Kväll: Cheesecake!!!!!!


I en portion av salladen ovan så är det:
70g tomat
65g matvete
50g räkor
57g gurka
70g paprika
65g kyckling
4 ml olivolja

Salladen kvalar då in på totalt 310kcal, vilket är way för lite för en lunch. Då vet jag det till nästa gång och slänger då i något mer kaloririkt. Dock är de 310kcal beräknade på bulgur och inte matvete som jag använde, då matvete inte finns med i registret för näringsberäkning... Men tror inte att det skiljer så mycket åt i näring mellan bulgur och matvete ändå.

Måndag

Ny vecka, nya tag!
Idag har jag varit på gymmet, tränat armar och ben, kommit hem lagat lunch i form av en kycklingsallad. Nu ska jag äta cheesekake så fort den tinat lite, omöjligt att skära i den när det är djupfryst.
Resten av dagens ska jag spendera med näsan i näringsläraboken... JÄTTE ROLIGT!!! eller inte. Men tentan är ju på onsdag och det får helt enkelt bli så, har dock ingen bra känsla i magen angående den här tentan... Min magkänsla brukar stämma. Men än så länge så har jag 1.5 dag på mig och plugga så lite bättre kommer det nog kännas.

Boots

Kikade vidare på Weekday och hittade ett par fina boots med, som är lite väl lika Vagabonds de här eller de här som jag bloggade om i oktober.
Lika eller inte, så går det ju onekligen inte att komma ifrån att de är riktigt fina!

Weekday

Tre fina linnen från Weekday



I'm baking a cheesecake

:)

Söndag

Filmen igår var sådär, spännande och fint filmad. Men den var så himla makaber... När människor dog så dog de verkligen fruktansvärt och man fick se hela förloppet. En scen där en kvinna drunkar så får man se henne hur hon gång på gång andas in vatten tills hon dör. Normalt sett så brukar ju folk drunka på film genom att de bara stannar upp typ... Här fick man följa hennes panik steg för steg. Fattigt manus måste jag säga med... Crapiga dialoger samt läs inte vidare om du inte vill veta slutet!!! Sluta nu..................... Så dör alla utom en person, bra film liksom? Nej, någon Oscar lär ju inte filmen få/fått? oklart när Oscars är/var... Men spännande var den stundtals, så gillar man att bli skrämd av vatten och trånga utrymmen, se den!


Idag ska jag plugga inför tentan, kanske pallra mig iväg till gymmet. Hade dock lite ont i halsen imorse när jag vaknade och man ska ju absolut inte träna med halsont.. Gäller det även om man bara har det som nyvaken?

Stripe

Tröja Svart 299 krTröja Svart 299 kr

Kolla in den här finingen från Lindex!
Den känns lite Stella McCartney A/W10
Drömmen hade ju varit om ränderna var lika breda som i Stellas design.. Men man kan inte få allt. Denna ska definitivt kollas in!

Animal

Bild

Date night

Jag och Linus bestämde för ett tag sedan att vi en dag i veckan, på valfri dag ska ha sk. date night. Detta kan te sig basic som bio eller middag ute. Idag ska Linus laga mat åt oss, hans specialhamburgare med cheddar och bacon, själv ska jag stå för bion och ikväll ska vi se Sanctum 3D.
Poängen med datenight som ni säkert förstår är att hitta på något tillsammans istället för att hamna i sitta-hemma-tillsammans-fällan varje gång man får tid över. Vilket vi gör de 6 kvarvarandra dagarna av veckan... Men en kväll med något annat gör mycket!




Massage

Nu har jag bokat in massage på onsdag efter tentan, det är jag värd! Längtar!




Bild

Fredag, kväll

Så har ännu en dag snart lidit mot sitt slut.
Är precis hemkommen från mitt styrkeyoga pass och är alldeles rosig om kinderna, är väldigt kallt här om kvällarna nämligen... Passet var hur bra som helst! Kom in en rätt så ung tjej som drog halva passet på engelska för det var 2 st deltagare som inte pratade svenska... Hon var hur duktig som helst och passet var riktigt roligt. Jag kunde slappna av mer denna gång än förra, och "gå in i mig själv" (hur snyggt det än må låta...) på ett helt annat sätt... Så jag ser verkligen fram emot nästa pass.
Nu ska jag koka mig en kopp te, skala en apelsin och sedan mysa ned mig framför någon bra film.. Det lutar åt sweet home alabama som jag spelade in igår.


Dagens motion: Promenad samt ett pass styrkeyoga.

Dagens intag:
Frukost: Havregrynsgröt, krossade linfrön, vetekli samt mjölk och kanel (ni kan min frukost vid det här laget va..!?)
Mellanmål: En kiwi, lite mandlar samt en kopp te.
Lunch: Fläskfile, broccoli, svampsås och pasta.


Mellanmål: Ett äpple, en kiwi ett digestivekex samt en kopp te.
Middag: Varma mackor med tre sorters svamp, + ett glas coca cola!!!!!
Kväll: Te + apelsin.

Hahahahaha

September intervjuas av nyhetsmorgon och de missförstår varandra ganska totalt... Roligast är hans blick på henne när han tror att hon drar ett exempel på hur det skulle kunna låta.

Styleby

Har beställt en prenumeration på Styleby, ni vet Elins Klings och Jonna Berghs nya tidning som har premiär nu i mars. Tror även att Columbine Smille är med på ett hörn. Spännande! Man får 3 nr plus ett resekit från Ole Henriksen för 99:- det kan det vara värt!

För övrigt så läste jag precis att HM snart släpper sin fashion against AIDS för i år. Här kan man titta på alla plaggen i ett bildspel och jag måste säga att jag är mäkta besviken, fanns inte ett plagg jag ville ha. De har liksom med onepieces i tre olika färger!? Come on...

Walk

Nej nu ger jag mig ut på en liten promenad i hopp om att huvudvärken släpper. Det är ju trots allt solsken i Göteborg!

Bild

Fredag

Äntligen fredag på riktigt!
Vaknade upp i morse med huvudvärk (ovanligt, har sällan huvudvärk... min melodi är typ ont i magen, man brukar ju vara antingen eller...) hade även en fruktansvärd träningsvärk som numera är mer vanligt och hemskt välkommet! Är ju liksom ett kvitto på att min träning ger resultat.

Planerna för dagen:

Ta hand om tvätten som tvättas just i detta nu.
Tvätta håret och peela face och kropp.
Plugga, plugga, plugga.
Laga mat.
Styrkeyoga.
Hem och mysa.


Bild

Frukt

I mitt kök:




Apelsiner, blodapelsiner, äpplen, kiwi och päron. Fins inget bättre än en fylld fruktkorg hemma!

Torsdag

God förmiddag!
Idag har jag hittils hunnit med det vanliga, gå upp, äta frukost, borsta tänderna, titta lite på tv... Och varit på gymmet i lite över en timma. Värme upp på crosstrainern som är ett av världens tråkigaste träningssätt, fy tusan vad rastlös jag blir! Jag har nog aldrig spenderat mer än 20 min på en sådan då jag tillslut dör av tristess. Desto roligare är det dock att köra styrketräning för resten av kroppen med diverse maskiner... Sånt gillar jag!

Nu ska jag laga lunch samtidigt som jag ska lyssna på lite fredagsmusik (musik som man lyssnar på när man gör sig redo för helgen såsom städar, plockar och njuter av att snart vara ledig. Känner nämligen att det lika gärna kunde vara fredag idag, så detta ska jag fira nu. Till lunchlagningen kommer jag bl.a. att spela denna freitagsmüsik:

George Harrison - I got my mind set on you.
Carlene Carter - Every little thing.
Bee Gees - Saturday night fever.
Billy Ocean - Get out of my dreams, get in to my car.

Bonus





Inte helt fel! Kan dock inte låta bli att bli lite grinig över det faktum att om jag handlat för 500:- extra och då kommit upp i 15.000 så hade jag fått 1000:- i bonus..
Nu ska jag gå och lägga mig tror jag, har en huvudvärk som heter duga och känner att dagen ändå inte kan bli bättre. Men först ska ni få min mat och motion!

Dagens motion: Zero, NONE!

Dagens intag:
Frukost: Havregrynsgröt med linfrö och vetekli samt mjölk och kanel.
Mellanmål: Mandlar.
Lunch: Spaghetti och köttfärrsås.
Mellanmål: Te och ett päron.
Middag: Spaghetti och köttfärssås.
Mellanmål: Te.
För övrigt har jag gått runt och småätit kakor, chips och lite godis mest hela dagen.


När det tar emot

Nu tar faktiskt pluggandet emot... Inte sådär som det brukar jag-har-ingen-motivation-blabla, utan jag-har-svårt-att-begripa-vad-jag-läser-blabla. Läser om PAL, BMR, TEE, MET och liknande termer som man sätter in i olika formler för att räkna ut aktivitet och förbränning. Låter kanske lätt, vad vet jag, -men det är det inte. Så jag försöker verkligen förstå mig på det här men likt en dyslektiker så blir allt bara ett enda stor röra...
Om en vecka är det tenta och jag är ledig från skolan ända tills dess så förtrösta kära vänner, jag kommer nog få kläm på det här tills dess!

Onsdag

Igår styrketränade jag, vilket känns i triceps.. Gött! Så idag blir det lugnt på träningsfronten. Ska snart tillbaka till skolan. Idag har vi ett sånt underbart schema: Lektion 9-11 Rastrastrast Lektion 14.45-1615. Men som tur är så bor jag väldigt nära skolan så det är inte så illa som det låter.
Tog en sväng förbi hemköp innan jag åkte hem för att köpa mjölk. Kom ut med (förutom mjölk) lösgodis, maryland cookies och double cheese chili chips. Köpte även lite broccoli och fil med, men ändå... Otroligt hur mycket dumt man köper på sig när man är hungrig.


Något som inte stämde...

Haha hur trött är inte jag?! Jag hade lagt upp min livsmedelsvetenskaps bok till min kommande pluggeftermiddag. Letade som tusan efter kapitlet med proteiner men kunde inte hitta det... Är ju Näringslära för högskolan som gäller inför denna tenta, tröttlars!


Tentaplugg

Nu flickor och pojkar blir det tentaplugg!

Tisdag

Sådär, nu har jag anmält mig till vårens högskoleprov. Mest för skojs skull! Vill se om jag har bättrat mig något... Skulle jag få ett megabra resultat så ska jag även söka in till Dietist.
Glömde visa, fick en alla hjärtansdag present av linus igår, förutom blommorna:


En köksvåg!

Perfekt och ha nu när jag näringsberäknar!
Idag håller jag även på och aktivitestregisterer för att räkna ut mitt PAL (physic activity level) tror jag att det heter, alltså min personliga energiutgift.
I mitt dietistdataprogram så räknar den via normer för att få ut ens rekommenderade dagliga intag i energi och enligt dem ska jag käka runt 2500 kcal vilket jag inte gör då mitt dagliga intag i snitt ligger mellan 1700-1800 kcal. Så nu är det tänkt att vi ska räkna ut vårt helt personliga energibehov och det ska bli intressant och se!

Måndag

Alla hjärtansdag har varit en fin dag. Har varit i skolan och försökt lära mig lite om näringsberäkning och sådant som inte är allt för lätt för en nybörjare. Det är ganska roligt dock så vill verkligen lära mig detta till fullo.
Har varit på bio med Sara ikväll, vi såg min låtsas fru med Adam Sandler och Jennifer Aniston, jag tyckte att den var galet rolig och mysig så full pott för den måste jag säga! Var även många bra låtar med i filmen, bl.a. denna "remix" av Every breath you take med Sting samt Chasing cars med Snow patrol. De låtarna går sjukt bra ihop och blev en riktigt skön låt.. Myslåt.

Men till min morgon i morse! Det plingade på dörren här vid 10.20 10 minuter innan jag skulle springa till bussen (iklädd morgonrock, sätta på mig kläder är nämligen det sista jag gör när jag ska iväg) blir nervös som vanligt när det plingar på dörren och jag inte väntar några gäster... Där står en gammal man och frågar efter Carolina Magnusson. Varpå jag svarar att hon inte är hemma, SKÄMT! Erkände mig skyldig och fick då mottaga en fin papperspåse som visade sig innehålla:




Måndag

Dagen började med att de plingade på dörren med blombud! Bra start på dagen, nu sticker jag till skolan!

Efter stormen

Nu är det väl ungefär en timma sedan jag blev av med mina fikagäster. Har diskat och plockat reda efter oss, och nu är jag redo för en film och sedan sängen!
Hade som sagt Sara, Frida, Marielle och Lisa här på fika, Frida hade bakat kärleksmums och jag stod för teet. Först gick vi dock iväg till pizzerian och köpte en kebabpizza special som vi delade på, sjukt gott. Sjukt goda vär även Fridas kakor, visste inte att hon kunde baka faktiskt.. Men tydligen! Marielle gav mig en så himla fin glasburk med ett himla gott innehåll: Chokladpolka! Polkagrisar med choklad i, fy tusan vad gott! Blev dock mest glad för burken tror ja, sån där fin som man kan ha i köket sedan med något mysigt i.




Tycker att det är så himla kul att jag har hittat så bra människor här i Göteborg. Det är ju väldigt lätt att hitta människor som är roliga att umgås med, mindre lätt att hitta bra människor som man verkligen tycker om och bryr sig om. Tjejerna ovan är ett exempel på detta!

Söndag

Nu sitter jag här och väntar på att tjejerna ska komma hit och fika. Har fixat tvätten och läst lite om fett samtidigt som jag tryckt i mig chips. Gött dä.
Men som sagt tjejerna kommer snart hit och Frida har bakat kärleksmums, GUUUD VAD GOTT!
Linus är hemma i Kristinehamn nu och ska vara där tills imorgon då hans mamma ska opereras, så alla hjärtans dag imorgon ska jag spendera på gymmet samt med Sara på bio. Käkar nog något gott på kvällen när Linus har kommit hem, vi får se vad klockan blir..
Men oj vad jag går händelserna i förväg nu... Allt jag ville ha sagt var att jag ska fika snart.


Bild

Sjukt

Alltså den där Kanye West verkar ju vara helt dum i huvudet (länk till aftonbladet).

Lördag

Vilken härlig da' la la la la lalala la la!

Ställde klockan på 07.20 imorse. Gick upp, käkade frukost framför Dr. Phil och trasade sedan iväg till gymmet för ett pass pilates på 55 min. Alltså kalla mig barnslig men någon på passe fes väldigt högt under en position, varpå min koncentration och kvarvarande halvtimma av passet fick jag mest kämpa för att inte brista ut i gapskratt... Mycket av det roliga var att jag tvingat med mig Linus på detta pass och jag trodde för en stund att det var han stackarn som gjort bort sig... Jag skämdes åt honom liksom.. Och när jag bli lite stressad så har jag lätt för att skratta. Dock visade det sig att det inte var Linus, det var någon annan stackare. En annan rolig sak var också själva positionen det hände i, vi satt som personen nedan:
Bild
Sen så rullade man bakåt som i en bakåtkullerbytta (utan att slå runt) och sedan tillbaka... Där någonstans blev det väl helt enkelt för högt tryck för vederbörande, vilket då resulterade i en högljudd brakfis. Jag skrattar fortfarande. när jag tänker på det...
Detta var dock inte det som gjorde denna dag så härlig... Härligheten kommer sig av att jag hade en väldigt trevlig kväll igår, en trevlig morgon med motion som sedan fortsatte i lite städande här i lägenheten. Sen åts det god mat och promenerades i det fina vädret.
Nu sitter jag och tittar på Dreamgirls, gud vad jag älskar musiken! Bra dag helt enkelt!


Dagens motion: Pilates + promenad (har from idag slutat använda min stegräknare, återkommer till det imorgon).

Dagens intag:
Frukost: Havregrynsgröt med krossade linfrön samt vetekli, mjölk och kanel.
Mellanmål: Apelsin.
Lunch: Fläskfile i paprikasås och ris.
Mellanmål: En kiwi och 3 kakor.



Middag: Kycklingryta med kokosmjölk, soltorkade tomater, rökt skinka och oliver.


Kväll:
Stjärnor och hjärtan!


Sailor

Blev alldeles kär i den här t-shirten från Rodebjer, hittade den sedan på Nelly för 999:- lite väl saftigt kanske... Men fin var den!

After work

Lisa min fina värmländska vän i klassen tog lite kort igår på after worken.
Här är vi: De framtida kostvetarna/kostekonomerna!

Mitt crew! Sara, jag och Marielle. Frida saknas på bilden.

Andra halvan av tjejerna, som jag inte umgåtts med så mycket innan men fy vad mysiga de är!

Henrietta, Emelie som nästan är värmländska, nämligen Åmål. Hon förstår mig när de andra retar mig för "min dialekt" (Jag har inte någon som helst dialekt... Kanske lite... Kanske rätt så mycket.)
Här är Frida med också, the girl in white!

Jade

Jag bara älskar den här färgen som dessa två t-shirtar från Whyred har. Även modellerna är sjukt fina, speciellt den första.. Dock är det kemtvätt på den, och den dagen jag köper en t-shirt med kemtvätt....


Cetria Cupro Crinkle Top SEK 1049, Whyred - NELLY.COM


Fonda Lyo Jersey SEK 479, Whyred - NELLY.COM


Fredag

Idag har jag varit till gymmet och köpt gymkort! Sedan åkte jag till badhuset och simmade 700m typ... tog runt 30 min, var helt vinglig när jag kom upp.
Nu håller jag på och gör mig iordning för after work med klassen! Ses där!

Torsdag

Idag har jag varit i skolan på diverse obligatoriska moment som var sådär... Lustig att alla obligatoriska moment alltid är snäppet tråkigare än de frivilliga...?
Sen kom jag hem, käkade en god sallad, drack lite te och smälte maten. Efter det tog vi oss en tripp till gymet, hade tänkt köpa medlemskort nu men något var trasigt så jag fick träna gratis. Sprang 2 km på löpbandet (bra för och vara mig, blir så himla uttråkad på löpband och liknande... Samt drabbas mer eller mindre av andnöd efter någon minut.) Sen körde jag både arm och benstyrka vilket inte var igår. Träningsvärken lär knacka på dörren imorgon och den är så välkommen!
När vi kom hem från gymmet, runt kl 20 så kom vi på att vi inte har någon mat tills imorgon lunch, så vi ställde oss och lagade fläskfile i paprikasås samt ris. Ännu ett recept från mamma, som är så gott! Visar imorgon.


Dagens motion: Gymmet samt promenaden dit och hem, som landar någonstans runt 2500 steg.


Dagens intag:
Frukost: Havregrynsgröt, linfrö samt vetekli med mjölk och kanel.
Mellanmål: En kopp te.
Frukost: Räkgryta.
Mellanmål: Te och en jordnötshavrekaka.
Middag: Sallad bestående av matvete, marinerade champinjoner, tonfisk, fetaost, tomtaer, paprika och gurka.


Salladen jag åt igår, samma som idag fast i denna var det räkor istället för fetaost.

Kväll: En grapefrukt samt en kopp te.


Nu blir det sängen! God natt mina små skatter!

Recept

Kommentar från: Ida

Räkgrytan ser ju asgod ut, recept??

 

Ida efterfrågar receptet på räkgrytan jag gjorde igår. Det är min mammas recept, så vitt jag vet i alla fall.. Den är supergod och superlätt att göra! Vill ni ha något annat recept så är det bara att ni frågar på så fixar jag det!

 

Räkgryta

 

En grön paprika

Krossade tomater, (burk, tetra eller vad du vill) runt 400g tror jag de brukar ligga på.

2.5-3 dl grädde (tar det jag har)

Räkor, till 4 portioner blir 300g skalade perfekt! Har man med skal så behöver man minst 500g. Dumt och snåla liksom.



Marinera räkorna i lite olja, salt, peppar (vit eller svart), curry, paprikapulver (inte den starka varianten) och vitlök. Här är det ögonmått som gäller, så smaka dig fram. Jag tycker om mycket av varje men överdriver inte curryn då den lätt tar över...
Skär upp paprikan i bitar.
Koka sedan upp tomaterna, släng i paprikan och låt koka en minut eller två, häll sedan på grädden och red såsen till önskad konsistens, häll sedan i räkorna och krydda extra med samtliga kryddor vid behov!

Servera grytan med ris, bulgur, matvete eller quinoa!



Nelly


Lace Dress SEK 341, John Zack - NELLY.COM Siska Cape SEK 359, Vila - NELLY.COM
Bay Silk Tee SEK 449, Acne - NELLY.COM Oppi Tunic SEK 314, Vila - NELLY.COM

Nu har jag äntligen hittat en sån här klänning som jag letat efter! Och när jag ändå var igång så kunde jag lika gärna klicka hem en cape från vila, en Bay i silke från Acne samt en tunikanågonting från Vila. Längtar!

Bakat och klart




Fick med det här receptet i en tidning jag köpte på väg hem från Jönköping i söndags.
Smakar typ som snickers, tack vare jordnötssmöret som jag överdoserade något... Nyttigare än "klassiska" snickerskakor då dessa innehåller havregryn istället för rice crispies. Annars är det inte mycket nyttigheter i dessa... Men kul och prova!

Bokat och klart

Nu har jag bokat in mig på Aqua för klipp + sling hos Johanna den 7 mars. Har även bokat in mig på ansiktsbehandling på Hudvårdssalongen hos Therese den 8 mars. Nu fattas bara att boka tågbiljett hem!

Gud vad jag längtar!





Bild

Onsdag

Nu har det varit lite dåligt med uppdatering kring min motion och kost så här är gårdagens:

Motion: Två promenader á la 6263 steg.

Frukost: Havgregrynsgröt med linfrön och vetekli, mjölk och kanel.
Mellanmål: En apelsin
Lunch: Korvstroganoff med bulgur.
Mellanmål: 2 torkade plommon, ett päron och en kopp te.
Middag: Räkgryta med ris.



Kväll: En kopp te samt kakor som jag bakade igår, visar bild senare.

Tisdag

Maten är i magen, nu ska jag ned och titta till tvätten sedan blir det näringsläraplugg!
Försov mig i morse så jag struntade i skolan och missade då 2 tim föreläsning om fett, det måste jag ta igen!

Happy day!

Gary Moore

Gary Moore har dött!
Så nu sitter jag och lyssnar på mina favoriter med honom.

Out in the fields
Still got the blues
Bion var för övrigt riktigt rolig!

4-real?!?!

Nu snöar det som bara busen, aldrig att jag går ut och rör på mig då. Dumma väder, skönt att jag är så lättövermannad när det kommer till motion dock!
Blir ett fotbad framför stylisterna i stället!

Måndag

Ny vecka!
Helgen i Jönköping var hur mysig som helst! Vi var på det lokala äventyrsbadet som var något i miniformat men med rätt sällskap i vågbassängen kan man ha riktigt roligt. Jag och Malin höll på att drunkna vid ett par tillfällen, (speciellt Malin). Sen lagade vi mat, spelade spel, snackade massa skit och hade det allmänt trevligt.
Nu är det dock måndag och nya tag! Har precis avnjutit en kopp te för att smälta maten jag åt förut, korvstroganoff.




Var och handlade på Hemköp förut, en bra dag för shopping där måste jag säga. Fick allt nedan:


1.5 kg apelsiner, två paprikor, champinjoner, ett kg rödlök samt 600g ekologiska räkor för under 100-lappen, gick på runt 80:- tror jag. Bara räkorna hade vid ordpris gått på 80:-
Heja hemköp!


Ikväll ska jag bjuda Linus på bio, vi ska se Morning Glory, längtar som tusan! Men innan det ska jag pallra mig ut och ta en powerwalk... Vädret är skit här i Göteborg idag, det är blåsigt och snöar emellanåt. Suck. På tal om bio förresten, beställde en prenumeration på Damernas Värld, 3 nr för 59:- plus 29:50:- Frakt, så får man även två biobiljetter. Vilket i princip blir självkostnadspris för en biobiljett, nu får jag en till plus tre tidningar, också värt att heja för!

Fredag

Igår spenderade jag kvällen hos Linn, en gammal klasskamrat från gymnasiet som också bor här i Göteborg. Vi hade det hur mysigt som helst, käkade kvällsmat i form av stekta äggmackor, müsli och yoghurt samt egyptiskt te. Sen tittade vi på halv åtta hos mig men vi började prata en massa gamla minnen och dylikt så tv försvann i bakgrunden...
Idag har jag varit ledig och har då städat och packat... Om ca en timma åker jag nämligen till Jönköping där jag ska umgås med Malin, Anna och Kornelia! Järngänget är samlat!



Järngänget för 5-6 år sedan? fr v. Anna, Malin, Jag och Kornelia.


Käkade precis väldigt got mat, ett koljaknyte fyllt med kräftfärs samt pepparrotscreme!




Det var allt för den här gången!

Onsdag

Idag har jag ätit pecancheesecake med Sara, varit i skolan och till sist har jag, Sara och Rebecca druckigt te på ett cafe vid saluhallen. Så himla mysigt och hänga med dem! Känns så himla bra att ha hittat likasinnade här i Göteborg, det trodde jag aldrig!
Annars idag så lånade jag Rebecca's Victoria Secrets bodybutter förut, då mina händer var sjukt torra, och då kom jag ihåg hur underbart bra det är med just bodybutter. Sjukt mycket bättre än vanligt bodylotion. Så jag och Sara gick under lunchen iväg till Bodyshop och köpte deras sweet lemon, och den luktar så underbart gott!

Har nu duschat, gjort hårinpackning, peelat hela kroppen och smörjt in mig med mitt nya bodybutter och jag luktar som a million bucks! - VARDAGSLYX!



Bild

Boston - More than a feeling

More than a feeling är en av min favoritlåtar. Den har ett riff som det är drag i samt en sångare vars röst är helt outstanding. Brad Delp som är bandets oringalsångare och som man hör i klippet är numera död. Självmord, låste in sig i badrummet och tände på två kolgrillar. Han lämnade en lapp på ytterdörren och varnade för att det var koldioxid i huset... Sen hittades av han sin wife to be.. Han hade för övrigt sattit en lapp på sin rygg, Lonely soul. Senare samma dag så publicerade bandet på sin hemsida att: "We've just lost the nicest guy in rock and roll."

Jag blir så tagen av sånt här...

Tisdag

Vaknade imorse och kände direkt en vitlöksdoft i hela lägenheten. Kommer då på: FAN, LINSSOPPAN! Efter att jag gjort den igår så ställde jag den i diskhon i kallvatten för att den skulle bli nedkyld i tid tills vi skulle gå och lägga oss.
När Linus gått upp i morse och in till köket så hittade han soppan där vi lämnat den (utan lock och allt- nedkylningen går ju snabbare då) det var ju bara och hälla ut den så det gjorde han. Så när det var dags för mig att gå upp så luktade hela lägenheten vitlök, gott med ledsamt när jag insåg att vi inte längre hade någon lunch hemma... Min fina linssoppa som tagit år och dag att göra.... Skit också! Så idag plockade jag ihop en sallad inne på hemköp som jag precis käkat, nu ska jag koka te. Skulle egentligen ha tvättat nu 12-16 men Linus har tvättnyckeln i sin jacka på jobbet. Det regnar även här i Göteborg, BRA DAG! Skämt åsido... trots dessa små ilandsproblem som stått i min väg idag så är jag rätt nöjd med dagen. Hade en rätt så intressant föreläsning idag med en "ny" lärare som är väldigt rolig att lyssna på. Hon refererade till kolhydrater som "-Ja, kolhydrater är ju lite av sorgebarnet av energiämnena".