Shoppat

Här är det jag shoppade i helgen.

Ett par trasiga shorts.

En tröja från Amerikattt

En perfekt t-shirt ut Ginas Perfect tee kollektion

En till perfekt t-shirt ur samma kollektion.
Och tillsist ett par svarta tights men de gör sig ungefär lika bra på bild som en svart t-shirt.

Onsdag

På fredag åker vi hem till Värmland för att fira min bror som fyller 30 år. Täääänk vad fort tiden går.
Imorgon ska vi på studiebesök hos Pelle som äger en restaurang om passade nog heter Hos Pelle. Där blir vi bjudna på lunch och nyfiken som jag är så har jag redan kollat in matsedeln! Det bjuds på ungsstekt kyckling med gräddsås och gele eller operaströmming med potatispure och rårörda lingon. Gött.

Idag gör jag inte så mycket, är ledig så det blir mest tvätt och plugg. Håller just nu på och förväller sojafärs som ska bli en köttfärssås senare idag. 
Har kommit igång med spinningen igen (efter 2 veckors uppehåll), eller RPM som det heter, och ja nu har jag märkt att det är skillnad mellan spinning och RPM då det är kraftig intervall träning i RPM. Var där i måndags och ikväll blir det ett pass till, längtar!


Just ja, glömde ju visa er allt fint jag köpte på Gina i helgen! Fixar det till senare idag.

Maaat



Rensade kylen idag vilket resulterade i en pastasås med grädde, bacon, parmaskinka, morot, vitkål och trattkantareller. Galet gott, inte ofta det blir så god mat av kylskåpsrester.



Annars i veckan så har jag ätit en sallad med ädelost och parmaskinka.

Och pasta med lövbiff och sparris.

Lördag

Åh jag har köpt så mycket fint inne på Gina tricot idag! Visar senare!
Gick upp och åt en härlig grötfrukost framför tvn och drog sedan ned på stan och strosade. Köpte med oss en varsin semla från ett bageri som ligger här i närheten som tydligen ska ha den godaste semlan i GBG enligt Metro, och jag håller med. SJUKT GOD, har ni svängen förbi Majorna - gå in på cafe Biscotti. MUMS!

Nu sitter jag med skolarbete och tråkar mig... Ska skriva en labbrapport men vet inte riktigt hur det ska gå till då jag har väldigt lite att skriva. Men vi kör på, har som morot att det blir god mat och "mys" (chips) ikväll och tills dess måste jag vara färdig. Wish me luck!



Harrods

Köpte mig en fin liten burk häromdagen av en kvinna på en köp/säljsida. Jag har tänkt att ha godis, te eller något annat roligt i den.


Torsdag

Redan torsdag och imorgon är det fredag! Som jag har längtat!
Hela denna vecka har vi varit och jobbat i ett skolkök och lagat mat till 1100 personer så denna vecka har varit något utöver det vanliga!
I söndags hade jag ångest inför denna vecka då jag var apsäker på att det skulle bli fruktansvärt tråkig och jobbigt men det har det inte varit. tvärtom! Eller jobbigt har det varit men det har varit riktigt roligt. Har haft klockan på 05.25 hela veckan, sjukt gött med rutiner igen!

Fick hem mitt nellypaket igår också, ingenting passade så det blir retur på hela högen!
Idag fick jag hem min prenumerationspremie från topphälsa, ett Morrocan Argan oil and orange blossom body souffle och en duschcreme i samma serie från bodyshop, luktar himmelskt!


Det blir ju inte bättre än såhär...

Alla mina bloppispengar ska ju gå till en fin väska. Har länge tänkt en oversized Alexa från Mulberry... Men nu blev jag lite sugen på en oversized Travel bag istället..?

Bild

Ny jacka



Jag kan ha köpt den snyggaste jackan som finns ute just nu... Ja jag tror nog det. Längtar tills det blir lite varmare ute så jag kan ha den!

Mat

Har ätit en hel del gott på senaste.


Äggröra.

Sallad med räkor, kräftstjärtar, fetaost och champinjoner.

Jordärtskockssoppa toppad med bacon.

Köttgryta med högrev och chorizo.

Biffwok

Lövbiff och coleslaw.

Whitney Port + Bikbok 2012

Blir tydligen ännu ett samarbete mellan Whitney Port och Bikbok som kommer att lanseras i maj någon gång. Hoppas på en massa fint denna gång då jag inte fastnade för något förra gången... Läs mer här.

Bild

Butt-ugly

Haha vad är det här för något!? Kan vara de fulaste shortsen jag sett... Från Vero Moda tom. Skäms!

Vero Moda Alexa Shorts Granit på Bubbleroom.se

Bloppis

Då jag för någon vecka sedan köpte en fin vit spetsklänning så säljer jag nu min andra vita fina spetsklänning från John Zack som jag köpte för ungefär ett år sedan.




Min nya.




Min "gamla" som är oanvänd med lappar kvar. Storlek UK12, motsvarar en 38/40. Jag är en 36/38 och den passar mig, är 174cm lång så ni får en uppfattning om hur lång den är.
Säljes för 200:-
Maila mig på [email protected] vid intresse!

SÅLD!

Shoppat

Shoppade lite på nelly igår kväll också.


Festklänningar , Cut Out Front Dress , Paprika - NELLY.COM Byxor & shorts , Funky Highwaist Leggings , Pieces - NELLY.COM Festklänningar , Gracie Dress , Dry Lake - NELLY.COM Toppar , Tarina Tie Top , Rare Fashion - NELLY.COM Toppar , Zara Gold Tee , John Zack - NELLY.COM

Mat

Gårkvällen blev en matfeast deluxe!
Först sveriges nationalrätt - tacos, som sedan avrundades med jordgubbar doppade i vit choklad. (Till mitt försvar så var jordgubbarna ekologiska..).


Torsdag

Jag har gjort det igen. Jag har handlat lite för lite på h&m för att få 1000:- bonusen. Jag handlade för någonting på 14000:- och fick därmed bonus på 600:- hade jag handlat för 15000:- hade jag fått bonus på 1000:-
Exakt det här hände förra året. Suck. Jaja inget att göra något åt nu.



Nu ska jag ta mig en sväng till gymmet, sedan blir det hem för att göra hårinpackning och ansiktsmask. I eftermiddag någon gång så ska jag ta tag i pluggandet, har diverse inlämningsuppgifter i denna kurs som behöver påbörjas.

Alla hjärtans dag

Hade en väldigt fin alla hjärtans dag i förrgår. Hade redan fått mina allahjärtansdag presenter veckan innan, en värmefilt samt en värmedyna till nacken. Linus tyckte att jag frös så så han kunde inte låta bli att ge mig presenterna i förskott. Av mig fick Linus ett bälte från Tiger.
På dagen fick jag dock de finaste rosorna jag har sett!


Sedan åkte vi till Feskekörka och köpte oss en skaldjurstårta rökta räkor och en räkröra.
Riktigt riktigt riktigt gott. Kom på nu att vi har kvar lite rökta räkor i kylen.. Inte länge till!


Sedan åkte vi in till stan och gick på bio, vi såg J Edgar som var en väldigt bra film rekommenderas verkligen!

Paket

Igår stod det ett paket från Buzzador utanför vår dörr. Hade helt glömt av det då det var ett par veckor sedan jag tackade ja. Paketet innehöll balsam från Dove, så om någon är sugen på att testa är det bara att höra av sig!




Var även och hämtade ut ett paket innehållande en klänning jag köpte av en tjej på Göteborg köp/sälj på facebook.


Mina nya favoritbyxor


Efter att först ha sett Anna i dessa blev jag helt kär, för att sedan se Louise i dessa.. Då var jag fast. Nu har jag köpt mig ett eget par och de är utan tvekan mina nya favoritbyxor. Kanske inte i den mån att jag kommer ha dem i skolan varje dag, men när det vankas utgång så lär de bli trogna vapendragare!

Kroppsfett

Något jag skulle vilja göra är att mäta min kroppssammansättning, och då framförallt mitt kroppsfett. Har prövat på vågar som visat diverse siffror men det var ett par år sedan, vet inte heller hur tillförlitliga de är?
Har googlat men hittar inget specifikt ställe här i Göteborg som mäter kroppsammansättning, men jag antar att de gör det lite här och var. Skulle vilja prova en sån där bodpod men får aldrig tummen ur!

Kom dock över en formel på internet där man grovt kan räkna ut sitt kroppsfett. Så jag provade och fick fram 24.47 vilket jag (om det är något nära sanningen) är rätt nöjd med. Här kan du räkna ut ditt BMI.
Man vet ju aldrig, men just det här med BMI och dylikt är ju en väldig generalisering och ser inte alls till hur man är byggd så man ska ta det här med en nypa salt.. Men lite roligt var det allt!

Formel för kvinnor:
kroppsfett % = (1.2 * BMI) + (0.23 * Ålder) – 5.4

Formel för män:
kroppsfett %= (1.2 * BMI) + (0.23 * Ålder) – 16.2

Ungefärliga gränser

För kvinnor gäller följande intervall:

  • 14-16 % mycket mager
  • 16-22 % mager
  • 22-34 % normalt
  • 34 %- ganska fet, eller mer än ganska fet

För män gäller följande intervall:

  • 2-4 % mycket mager
  • 4-8 % mager
  • 12-16 % normalt
  • 24 %- ganska fet, eller mer än ganska fet

Gillar meningen: "...eller mer än ganska fet"

Say hello to my new friend

För ett par veckor sedan köpte jag mitt allra första proteinpulver. Köpte Kasein som är långsamt protein - kroppen tar upp de långsammare, man håller sig mätt längre.
Ville ha något snabbt att slänga i mig efter träning samt ha något att byta ut måltider med när jag är på språng. Vilket har fungerat hur bra som helst. Visst det kommer ju aldrig att vara lika tillfredsställande som en tallrik varm mat, men när man helt enkelt inte har tid att äta eller inte har någon aptit så är det väldigt skönt att kunna göra en shake och hälla i sig.
Jag köpte smaken päronsplitt och tillsammans med mjölk så smakar det päronmilkshake, inte helt 100 men 95 typ.




Shoppat

Fyndade något så fruktansvärd på beautyplanet i veckan. Min kära håripackning från Joico, fick en liter för 700:- har annars betalat 300:- för 150ml. Sen köpte jag en ögoncreme 30ml för 369:- från Decléor och ansiktsserum 50ml för 750:- även det från Decléor. Blev i princip halva priset då jag köpte salongsstorlekar, värt!


Lördag

Den här morgonen började bra, kände mig påläst och taggad inför tentan idag. Blev mindre taggad när tentaskrivandet började då och jag såg att jag kunde 2 frågor på hela tentan... Har man kört de 6-7-8 senaste tentorna på ett och samma sätt så kan man inte helt plötsligt gå tillbaka till det gamla systemet. Det är ju dock bara min åsikt och inte någon den personen som gjort tentan tagit hänsyn till. Så min morgon förstördes ganska så snabbt. Hör ju till historia att detta var en omtenta då jag var 3 poäng ifrån G förra gången (även då kände jag mig bra förberedd) så nu blev jag både arg och ledsen att det hände igen. 
Så jag gick hem och tröstade mig med att bakade citronmuffins som jag ska bjuda på imorgon då bästa Marielle och Sara kommer hit och fikar. Har gjort en citronfrosting som ska smetas på innan förtäring med, har provsmakat och de blev riktigt riktigt goda!




Annars gör jag inte mycket, var på box i onsdags och har träningsvärk än idag, mina vader är helt döda. Så nu vet jag vad jag ska göra ett par onsdagar här framöver!
Vi var på studiebesök på Sahlgrenska igår också, det var kul. Bjöds på gofika och rundtur i deras kök som var sjukt stort.


Marielle och jag i full mundering!


Ikväll blir det bio med Sara, vi ska se The Descendants och käka massa popcorn. Nu blir det te! Just det, har köpt massa roligt, visar bild senare!

Torsdag

Ida har vi varit på studiebesök ute på Menigo som är ett foodserviceföretag.
Vi fick fika och en guidad tur runt om i de olika lagerutrymmena. Ganska tråkigt men kul ändå för att min klass är rolig.


Lördag

Började min morgon med frukost framför Amazing race, sedan åkte jag och lämnade in ett paket med grejer från Nelly som jag inte skulle ha. Efter det knallade jag till gymmet där jag spenderade cirkus en timma. Nu har jag ätit lunch och sitter och varvar ned i soffan. Har på Jamie's food revolution på i bakgrunden, har ni inte sett det så föreslår jag att ni knappar in det på kanal 5 nu! Jamie försöker styra upp det på en skola i Usa som äter bl.a. pizza till frukost. Jag blir så arg och fascinerad att jag inte kan låta bli att titta även fast jag redan sett alla avsnitt.
Hur som så behöll jag två fina saker från Nelly. Ett par orangea pumps och en vit spetsklänning, fixar bild på den sen. Köpte även ett par jeansshorts för ett par veckor sedan som jag inte har visat! Och härom dagen köpte jag en himla fin väska.



Torsdag

Vilken vecka det har varit hittills! I tisdags så hade vi skola hela dagen då vi hade middagsbjudning. Vi lagade en trerätters middag och fick bjuda in gäster. Väntar på bilder ifrån Elin från denna kväll så jag skriver lite mer om den då!
Igår satt jag hela eftermiddagen med en skriftlig inlämning som jag blev klar med någon gång inatt och jag måste säga att jag blev riktigt nöjd med den. Så det var värt att avboka boxen som jag längtat efter hela veckan...
Precis innan jag gick och la mig så tittade jag efter om det kommit upp något resultat från omtentan i marknadsföring som jag skrev för ett par helger sedan, och det hade det. JAG BLEV GODKÄND!! Det trodde jag inte då tentan gick rätt dåligt.. Men tydligen så räckte det och jag är så nöjd.
Idag var det skola men jag stannade hemma för att korrekturläsa och skriva färdigt arbetet som skulle skicks in idag klockan 12.

Nu fortsätter jag att fira att skolan flyter på bra med hårinpackning, ansiktmask och fotbad framför mina favoritprogram som jag spelat in de senaste dagarna!


Bild
Får köra box nästa vecka istället!