Måndag




Här sitter jag och är glad. Underbart hur man kan fejka saker och ting med ett litet leende? I själva verket är jag trött och uttråkad. Men när jag tänker på det, har ju så mycket att vara glad över så det är nog därför jag har det ganska lätt till att le emellanåt, trots tentaångest osv. Vad ville jag ha sagt med det här då? Inget speciellt tror jag... Ville bara posta ett kort på mig själv.

Dagens roligaste

Lisa Frithiofsson.
Vi sitter och gnäller på facebook över hur tråkigt det är att tentaplugga och hur tråkigt föreläsningsmaterialet är utformat. Jag har problem med en powerpoint som är sjukt lång och gnäller över hur tråkigt jag har det, Lisa har mer problem med utformningen av en äldre herres "powerpoint".
Lisa:
"-...eller hilmars snea taskigt inscannade dretgrejer och drar en riktig "gangsta"- suck"

Fin blus

Om man tar denna blus i någon storlek större och får den vid ned till så den liksom sitter löst på höfterna så är den ju skitsnygg ihop med ett par svarta tights och ett par boots i någon härligt brun färg! Denna ska jag definitivt gå och kolla in! Finns HÄR.

Lördag

Idag har jag en rolig dag framför mig. Plugg, plugg och plugg. Har suttit och skrivit rent powerpointpresentationer för att ha lite mer sammanfattat material att plugga på till tentan nästa vecka.
Nu ska jag dock ta mig en powerwalk för att rensa tankarna lite och helt enkelt få en nypa frisk luft! Kan dock inte bestämma mig om jag ska ta spåret eller gå ned på stan, vore gött att se lite folk nu när jag suttit inne i lägenheten hela dagen... Ja så får det bli, Avenyn-Nordstan-Vasastan-hem till renskrivningen igen.

Underbart under



99:- Från H&M!
Perfekta att ha under djupt urringade överdelar. Synd att de inte är fodrade dock.

Fredagfredag

Är helt gött slut i kroppen efter den här dagen. Redovisningen gick bra, jag var lite nervös men lyckades lugna mig och genomföra min del. Väl hemma har jag städat, tvättat, lagat mat och nu sitter jag och tittar på idol. Snart blir det en lång varmdusch och efter det blir det nog sängen... Är helt slut som sagt, och nu känns det riktigt skönt att ta helg!

Bild

Bloppis

Skor från SthlmDG, storlek 40, 100:- SÅLDA!
Rosa shorts, storlek 40, 50:- SÅLDA!
Randigt linne från H&M, storlek 40 50:- SÅLT
Linne från H&M, storlek 42, 50:- SÅLD!
Blazer/klänning från Gina tricot, storlek 38, 150:- oanvänd (ordpris 399:-) SÅLD
Finstickad kofta med metallknappar i silver från H&M storlek 38, 70:- SÅLD!
Khakigrön kjol, storlek 40, 80:- SÅLD!
Draperad kjol från H&M trend, storlek 38, 80:- SÅLD
Svart trikåkjol, storlek S, 40:- SÅLD!
Svart kjol med silverkulor, storlek M, 60:- SÅLD!
Topp, storlek L (passar även en M) 40:- SÅLT

Påfyllning

Efter spinningen var jag värd wok och JULMUST!




Torsdag

Nu har jag preppat maten så att när jag kommer hem från spinningen bara kan woka upp köttet och grönsakerna och avnjuta detta framför tvn!
Var en sväng till skolan förut och träffade Mikaela och Ida, träffade Stina också, det var trevligt!
Men som sagt, spinning nu! Måste byta om och skynda mig!

Bild

Amnesty

Var och vinkade av Linus vid tåget, köpte en asgod schweizernötchokladboll på espersso house, som helt enkelt är deras kanongoda chokladboll men denna är rullad i hackade hasselnötter. Farligt gott!

På väg från tågstationen blev jag stannad av en Amnestykille och jag hade inte hjärta att gå förbi när han frågade: 
"- Hej har du en minut över för mänskliga rättigheter"
Så för att göra en lång historia kort så är jag numera månadsgivare hos Amnesty.
Brukar alltid ignorera liknande situationer men denna gång är jag glad att jag inte gjorde det. Minsta summan att ge varje månad är 20:- vilket de flesta har råd med, många har säkert också råd att lägga ett par 20-lappar, och är man villig att göra det så tycker jag att man ska gå in på amnesty's hemsida och anmäla sig. Pengarna är inte det viktiga utan de vill ha så många namn med som möjligt.


Jag fick en pin också!

Soft Grey

Fick en rabattkod från Laredoute med 50 % off på en valfri vara + fri frakt.
Är väldigt sugen på de här skorna från Soft Grey.

Mat



Den något sena lunchen med Caroline och Elaine satt fint! Tog en sallad med räkor, bönor, parmesan och lite allt möjligt gött. Sedan gick vi till Butterick's för att hitta lite halloweenoutfits, kammade noll. 


Outfit

Detta har jag på mig idag, nu blir det snart lunch innan jag hungrar ihjäl!


Onsdag

Idag är jag ledig, likaså imorgon GÖTT! Men på fredag är det redovisning, än så länge så är jag inte speciellt nervös men känner på mig att när jag väl sitter där och snart ska gå upp för att prata, då kommer jag få en släng av illamående. En annan sak som gör mig illamående är kostnaden för den kurslitteratur jag precis beställde... Till råga på allt så fanns inte vissa av böckerna inne och något leveransdatum kunde de inte ge... Men men, det kunde ha varit värre!

Idag ska jag luncha med Caroline som är i Göteborg på en liten visit. Innan dess ska jag dock ta mig en powerwalk i spåret och tvätta håret! (Rimmade det?)



Mina fina boots

Man har ju vissa skor/kläder/väskor som ligger en extra varmt om hjärtat.
Dessa boots är ett exempel på detta.



H&M


Köpte den här klänningen från H&M med rabattkoden jag bloggade om igår. Tycker den ser väldigt fin ut! Som sagt så vet jag inte om koden fortfarande gäller men om den gör det så måste jag tipsa om dessa fina läderväskor. Ordpris är 999:- men med rabattkoden så räknar jag snabbt ut att de kostar runt femhundringen. Värt om man vill ha en brun skinnväska!


Åhléns

Välkommen till VIP-kväll på Kungsgatan 27/10

För oss är du som klubbmedlem speciell och vi vill gärna skämma bort dig lite extra! Därför hälsar vi dig välkommen till vår VIP-kväll där du har möjlighet att bli guidad av vår personal shopper, spana in säsongens makeup och få smarta skönhetstips. Och det bästa av allt - under kvällen får du 20% på en valfri vara!

Funderar på om det är något dyrt jag behöver så att denna 20 % off fyller något bra syfte...

Kostråd

Utlovade kostråd och tänkte därför lägga upp några små tips och råd!
Jag kommer endast att ge generella kostråd för en bättre hälsa, än kanske diettips för att tappa så mycket i vikt som möjligt. Dieter är inget jag tror på, förutsatt att man är frisk. Självklart är dieter nödvändiga för vissa människor, men för de flesta inte. Dessa kostråd kan generera i viktnedgång, likaså viktökning beroende på vad man har för kostvanor sedan innan.

Mitt första råd:

Ät en stabil frukost! Efter nattfastan behöver kroppen få energi och det får den från den mat du stoppar i dig. En stabil frukost sätter ribban för resten av dagen i blodsocker, humör, prestation, förbränning osv.


Ex på en stabil frukost:

1. Havregrynsgröt med mjölk och en skivad banan. 1 st kokt ägg och några sötmandlar (ca 10 st).
2. En skål fil/osötad yoghurt 3% med några msk av min egna müsli = Havregryn, krossat linfrö, hackad mandel eller nötter, solroskärnor, pumpakärnor, vetekli och kanel. Till detta en frukt och två knäckemackor med skinka/kalkon/leverpastej etc.

To be continued.



Tips!

Vet inte om det bara är idag men här finns en kod som ger halva priset på en VALFRI vara på hm.com

Bloppis

Vita läderConverse, storlek 40. 250:- SÅLDA!

Kofta från Monki, storlek M/L 60:- SÅLD

Kofta från Monki M/L 60:- SÅLD

Linne från Monki, storlek S, 30:-

Svart linne med "nättyg" i ryggen, storlek 42, 50:- SÅLT

Klippa och klistra

Lånar den här bilden från Cissi Wallins blogg. Känner att jag inte behöver förklara så mycket varför...





Update: Läste nu på Aftonbladet att bilderna är en kampanj för att göra brittiska ungdomar mer kroppsmedvetna... Hoppas det fungerar!

Bloppis

Svart paljettklänning, storlek S, 80:- SÅLD!

Mörkgrå väst med silver och trädetaljer, storlek M 50:- SÅLD!

Söndag

I förmiddags var jag på spinning i en timma, skönt sätt att kickstarta dagen på! Kom hem svettig och helt slut till lunchen som Linus hade fixat, baconlindad kycklingfilé, klyftpotatis, tomatsallad och bea. GÖTT! 


Annars har jag inte gjort så mycket, sitter just nu med ansiktsmask och hårinpackning och skriver på vårt projektarbete, målet är att vara klar inom en timma, sen blir det Real housewives of Washington DC och en kopp te!

Såg att ni efterfrågat kostråd här i bloggen, kul! Ska sätta mig och jobba med det senare, ev imorgon så håll utkik!

Lördag

God morgon!
Så var det helg igen! Denna helg erbjuder inte mycket annat än plugg och träning, lite städning kanske... 

Tog häromdagen på mig ett miniuppdrag att ge min gamla vän Hanna.A. kostråd då hon behövde lite hjälp med det. Läs hennes blogg här för att se hur det går för henne. Tror att det kan bli riktigt bra, anna har en väldigt bra inställning till kost, varken radikal eller ointresserad så det kan nog bli riktigt bra!
Har tidigare gett kostråd åt en gammal arbetskamrat, och jag inser hur roligt jag tycker att det är. Inget jag vill jobba med på heltid men att kombinera det med något annat vore ett riktigt drömjobb!

Nu blir det frukost och efter det en powerwalk ute i den friska luften.


Bild

Välkommen till invigningen av min bloppis!

Som jag skrev tidigare idag så ska jag börja sälja av delar av min kära garderob. Detta för att den börjar breda ut sig alldeles för mycket samt att lite extra pengar på fickan är trevligt i tider som dessa.

En del av plaggen är helt oanvända (vissa har kvar "tagsen"), andra inte vilket jag uppger vid varje objekt.
Allt säljes i befintligt skick och det är inget byte eller öppet köp så att säga. Jag säljer dock inget som är trasigt utan att uppge det om sådant är fallet. Jag säljer heller inget som är snuskigt för att sammanfatta allt som kläder kan vara när man skött dem dåligt.

Frakt: Vill du att jag ska skicka kläderna via posten så tillkommer såklart en fraktavgift som köparen betalar.
Annars finns allt att hämta i Göteborg, emellanåt i Karlstad och Forshaga.
Då och då kommer nya kläder/skor/väskor och annat smått och gott upp på bloggen, så håll utkik!

Vill du köpa något eller se fler bilder: Kontakta mig på [email protected]
Välkommen att shoppa loss!


Skor från Jeane Blush/Nelly, storlek 40, oanvända. Nypris: 399:- Pris: 100:- SÅLDA!

Ljusrosa topp från H&M, storlek M, Pris: 50:- SÅLD

Tvådelat linne från H&M, storlek M, pris: 50:- SÅLT!

Kavaj från H&M, storlek 42, oanvänd - tag, pris: 70:- SÅLD

Transparent skjorta från Monki, storlek L, pris 70:- SÅLD!

Klänning från Rules by Mary, storlek M, oanvänd - tag, pris: 100:- SÅLD!

Skinnkängor från Roots, storlek 40, oanvända - tag, nypris: 999:- Pris: 300:-SÅLDA

Marinblå/vit klänning från H&M, storlek 36, oanvänd - prislapp kvar, nypris: 349:- pris: 100:- SÅLD

Pumps från Deichmann, storlek 40, oanvända - prislapp kvar, nypris: 229:- pris: 60:- SÅLDA

Fredag

Äntligen fredag.

Jag har tänkt att starta upp en bloppis här, där jag mer eller mindre säljer ut en stor del av min garderob i form av skor, kläder och kanske ett par väskor. Håll utkik senare idag, lägger nog upp ett gäng saker då!

Först ska jag dock beta av två timmar i skolan med sk fredagsdiskussion, där vi rätt så ostrukturerat diskuterar marknadsföring. Rätt tråkigt måste jag säga.

Hörs senare, ha en fin dag!


Kolla in mitt nya fina passerkort till skolan! Seriöst eller vadå? Vi måste ha ett sånt här för att få våra studenterbjudanden, vi får inget vanligt mecenatkort längre. Kanske är så för alla numera iofs?!

Torsdag

Spinningen igår var sjukt jobbig men ack så skön efteråt. Varje gång jag går på något mer ansträngande pass så undrar jag varför i helvetet jag utsatte mig för det... Efteråt förstår jag varför, så jäkla skön känsla i kroppen när man tagit ut sig ordentligt!
Nu ska jag skriva lite på vårt projektarbete, sedan blir det en sväng till skolan för att stämma av med de andra i gruppen.
I eftermiddag blir det nog en promenad i solskenet (som jag tror kommer komma fram här) och sen blir det till att läsa lite marknadsföring!

Onsdag

Sådär då har jag precis lagat kycklinggryta och bulgur till det. Tvätten är i tvättmaskinen och snart blir det en timma spinning!
I väntan på spinningen så kokar jag mig en kopp te och roar mig med det senaste avsnittet av Landet brunsås. Har ni inte sett landet brunsås så tycker jag att ni ska göra det, det handlar om mat och matvanor på ett informativt och roligt sätt. Lite utbildning såhär års sitter ju aldrig fel!

Linsgryta

Lunch idag blev storkoket av Linsgryta jag gjorde härom dagen.


Linsgryta med röda och gröna linser, kikärtor, morot, rotselleri, lök och krossade tomater.

Nelly midseasonsale

Nelly har nu börjat sin VIP-sale. Gå in här på Englas blogg för att få koden.
Jag hittade ingenting jag ville ha, jo två träningstoppar från Adidas, men det var allt... Och då blir det ingen beställning!

Snakeskin

Supra Low Venom Stretch SEK 1549, Whyred - NELLY.COM


Jag är helt kär i de här byxorna från Whyred. 1500:- spänn är dock rätt saftigt för ett par byxor. Konstigt nog så är byxor något jag är mindre benägen att lägga pengar på... Men kommer de på rean till ett vettigt pris så slår jag till!

Summary

Har inte bloggat på ett tag, det av den enkla anledningen att jag har haft fullt upp!
I helgen var vi hemma i värmland för att hjälpa till med en flytt. Var även hemma hos mamma och pappa där det bjöds på hummer som pappa kokat själv, väldigt gott! Sedan har det spelats spel och lekts med katterna.


Väl hemma i Göteborg på söndagen så var det bara att snabbt byta om och bege sig iväg på lägenhetsvisning.
Väl hemma från lägenhetsvisningen så lagade vi mat, väldigt god sådan. Kycklingspett och jordnötssås, till det kokade vi kornris som nu bytt namn till matkorn tror jag... Gott var det i alla fall!


Idag la vi ett bud på lägenheten, som tyvärr inte är aktuellt längre då vi blivit överbudade så att säga. Här kan ni se lägenheten i alla fall. Tråkigt men sånt är livet.

Just det innan jag glömmer. Nu i den kurs jag läser, marknadsföring så har vi ett projektarbete på gång. Vi undersöker kvinnor och mäns åsikter kring klädkedjan KappAhl, och har därför utformat ett frågeformulär som tar max en minut att fylla i. Det är självklart anonymt och vi är väldigt tackasamma om så många som möjligt fyller i denna, så har du en minut över får du gärna klicka dig in här och deltaga.

Torsdag

Tog en powerwalk i solskenet. Gillar spåret borta vid oss, den är bra underlag, fin natur och nära. Enda minuset är att det är så kort.
Nu är jag dock hemma igen och har precis ätit lunch. Snart blir det lite plugg och ikväll blir det lägenhetsvisning!



Onsdag

Imorse fick jag sms från telia om att min telefon hade kommit in. Så efter skolan gick jag dit för att hämta den. Hittils är jag supernöjd, tog kort på min lunch här nedan och måste säga att kameran är kanon!
Efterlyser nu bra appar som man inte kan leva utan?



Onsdag

God morgon!

Idag har jag skola två timmar, föreläsning om prissättning. Kan nog bli intressant!
Snart ska jag koka mig gröt och förtära denna framför tvn.
Ikväll blir det spinning!

Det blev ingen telefon igår, den var slut. På telia i nordstan hade de sagt att den skulle komma in igår men den kom bara in i svart (jag vill ha en vit) så sa hon att den fanns på kungsportsplatsen men när jag kom dit som var den slut även där... Så de skulle lägga undan en och ringa mig när de kom in, hoppas att de ringer innan fredag så jag kan ha min nya telefon när vi åker hem till Värmland på fredag! Skönt med spotify i bilen!


Bild

Filippa K

Nu när jag skulle logga in här så såg jag på förstasida en väska från Filippa K som jag varit sugen på ett tag.
Bild

En perfekt "skolväska" för papper, böcker och mappar... Tror att jag vill ha den i färgen ovan, men även den svarta är fin. 
Men jag resonerar såhär: Iochmed att jag hade glömt bort väskan, (blev ju påmind om den nu när jag såg bilden på den) så är det kanske inte 100 % kärlek vid första ögonkastet och därför inte värt att investera i?!

Hur som helst så åker jag snart till skolan för grupparbete och efter det ska jag till telia och köpa en ny telefon, så ev väska får vänta!

Lagat och bakat

Igår lagade vi en stroganoff på fläskfilé som blir till lunch idag.



Bakade även morot- och pumpabröd.


Tanum

Favoriterna på buffén...

...Och självklart havskräftorna!

Fin kväll.

Söndag

Besöket på Tanum var hur mysigt som helst! Bortsett från att vi fick ett dåligt bord (mitt i en passage i princip) och halvt otrevlig servitör så är jag jätte nöjd! Åt väldigt goda skaldjur och väldigt god saffranspannacotta till efterrätt.
Halvvägs in i visiten så dog kameran så jag har tyvärr inte så många bilder att dela med mig av, men lägger upp en eller två senare!
På lördagen gled vi in på Torps köpcenter där jag köpte ett Yankee candle.
Bild


Köpte även två nya deos från nivea's nya serie black & white. De ska inte efterlämna sig varken vita marks eller gula fläckar vilket låter som en väldigt bra idé! Har tidigare provat på liknande produkter som likförbannat efterlämnar vita marks, så det ska bli spännande att se hur dessa fungerar.

Fredag

Äntligen fredag! Skolan idag var plågsamt tråkig, tur att jag hade roliga klasskamrater som kunde underhålla mig i misären.

Nu bara väntar jag på att Linus ska komma hem så att vi kan åka till Tanum någon gång. Såhär såg det ut sist vi var där, gud vad jag längtar tills den stund då jag hugger in på min första havskräfta! Jag ser inte fram emot den stund då jag inser att jag inte orkar proppa i mig en enda räka till... Blir nästan lite tårögd när jag tänker på det. Men den sorgen tar vi då! Nu ska jag packa färdigt så hörs vi senare i helgen!



Torsdag

Idag började vi en ny kurs, nämligen marknadsföring! Det verkar riktigt roligt och nu tar jag nya tag för att fixa den här kursen!
Efter skolan var jag och Ida till Bikbok för att kolla in Whitney Port's kollektion, hittade i princip bara ett plagg jag ville ha så det var ingen höjdare. Klart fina kläder men inget speciellt.
Annars har jag pluggat lite och varit på yoga.
Nu blir det läsa lite och sedan blir det sängen!
God kväll!

Onsdag

Idag har jag handlat, städat, lagat supergod biffwok och varit på en timmas spinning. Nu ska jag dricka en kopp te och titta på halv åtta hos mig som jag spelade in, bra kväll!

En annan rolig sak är att vi på fredag åker till Tanumstrand och äter deras skaldjursbuffé! Sen blir det en natt i stuga och på lördagen blir det promenad till Grebbestad. På vägen hem blir det en sväng in till Torp köpcentrum eller vad det heter... Längtar så jag tror att jag dör! Först är det dock två dagar i skolan kvar att beta av för denna vecka, men jag känner på mig att det kommer gå väldigt fort!

Ny kofta/jacka

Idag hade jag på mig mina nya fina Rider samt min nya marinblåa kofta/jacka från H&M. 





Köpte en annan väldigt speciell tröja inne på H&M idag som jag inte helt bestämt om jag ska behålla eller inte. Jag fick nämligen hänga undan den max en timma då de tydligen var så populära och hade gått som smör... Jag brukar nämligen hänga undan kläder jag är osäker på och om jag tänker på dom dagen efter då vet jag att jag ska köpa dem.. Men nu när jag inte fick det och det bara fanns kvar en i min storlek så köpte jag den, kan ju alltid lämna tillbaka den liksom?

Rachel Zoe

Äntligen har säsong 4 av Rachel Zoe project hamnat på youtube!



Tisdag

Igår bestämde vi oss för att gå på bio, vi såg de tre musketörerna. Den var bra, inte kanon men helt klart sevärd!
Idag har jag tenta i organisation och ledarskap. Innan det blir det en kopp te och lite pepp.
Sen blir det tvätt och träning!

Måndag

Efter en lång helg (ons-sön) i Värmland är jag nu hemma i Göteborg igen! Har haft det väldigt bra hemma med ansiktsbehandling, frisörbesök, kalasfirande, god mat, spelkvällar och trevligt sällskap.
Igår när vi kom hem hade vi bestämt att vi skulle äta sushi så jag knallade ned till sushistället som var STÄNGT. Panik, vi hade båda suttit hela vägen hem och längtat efter det.. Vill ju inte heller prova på något nytt randomställe då kvaliteten på sushi varierar så fruktansvärt. Gick istället till thaimatstället och köpte kycklingspett med jordnötssås, då var jag glad att sushistället var stängt för fy tusan vad gott det var!

På schemat idag står:

Tvätta håret.
Lämna & hämta H&M-paket.
Träna.
Packa upp väskan.
Städa garderoben.
Laga mat.


Bild