Söndag

1:a adventsfika.



Glögg och pepparkakor framför klappjakten.

Matcha


Mössa

Det här med att hålla huvudet varmt, en fin mössa är ju en bra bit på vägen! Denna kommer från Gina tricot och kostar 79:- Kap!

Lördag

Dagarna bara rusar förbi och nu är det lördag igen!
Har precis kommit hem från en sväng på Liseberg, köpte någon julklapp och käkade suovas.
Mötte även upp en tjej som köpt en tröja av mig, kul när affärerna går bra!
Ikväll blir det bio med Sara som äntligen är i Göteborg, vi ska se Breaking dawn och äta massa gula popcorn, längtar så jag dör.
Innan dess ska jag dock försöka läsa lite och äta mat!


Igår åt jag en god delikatesstallrik, ugnstekt kycklingfilé med soltorkade tomater och västerbottenost, sparris, oliver, soltorkade tomater och tzatsiki. (Är en liten assiett maten ligger på, inga monsterkycklingfiléer här inte!

Gratis är gott

Idag har jag plockat på mig mera saker.



Bäst var macaronerna som var så sjukt goda!


Onsdag

Idag var det rena rama mässan på handelshögskolan i Göteborg. Gadden heter det tydligen!
När vi fick rast så drog vi raggen längs korridorerna och snappade upp diverse förnödenheter. Condecco bjöd på stora och saftiga chokladmuffins, sjukt goda men blev dålig i magen någon timma senare... Så då vet jag att jag inte ska äta deras muffins något mer... (Kanske inte riktigt var Condeccos avsikt med deltagandet). Tog någon penna, ett block, en kalender, tamponger och annat kul! 


Annars har vi varit och tittat på en lägenhet vid Örgryte, den var fin och uthyraren var från Värmland vilket alltid är roligt... Så förhoppningsvis har vi hittat någon stans att bo nu när vårt kontrakt går ut här på Johanneberg den sista dec. Blir att åka upp i mellandagarna för att flytta och flyttstäda, den som är sugen på att hjälpa till är välkommen!

På begäran!

Någon efterfrågade recept på maten jag lagade i torsdags, vilket är väldigt roligt! Vet dock inte om du ville ha recept på bägge eller bara på en av rätterna, så jag kör på med båda!

Update: Haha nu såg jag att du frågat efter första bilden, men låter båda stå kvar ändå!


Fiskgrytan

500g lax
400g torsk
1 purjolök (även den gröna delen)
3-4 morötter (inte den gröna delen) (skämt) (men använd inte den gröna delen om ni köper med den).
3-4 palsternackor
1 burk lätt creme fraich
Fiskfond
Röd currypasta
En skvätt citronsaft
Salt & peppar

Sätt på och koka upp en gryta med ca 1 liter vatten och släng i en grönsakbuljongtärning eller två (ekologisk, -bättre smak och innehåller inte några konstiga tillsatser). Tillsätt 1-2 tsk röd currypasta (kan såklart uteslutas om man inte gillar det...)
Skala/rengör rotfrukterna och löken. Skär i önskad storlek och släng i det kokande vattnet.
Skär fisken i kuber 2x2 cm typ, lägg i en skål, häll över en tsk citronsaft, salta och peppra.
När grönsakerna blivit genomkokta så häller man i en burk creme fraich. Låt koka upp igen och tillsätt sedan fisken. Fisken behöver inte kokas någon längre tid så man kan i princip bara ställa allt åt sidan så tillagas fisken ändå - i grytan då såklart. Smaka av med salt, peppar och fiskfond.
FÄRDIGT!

Jag hade lite räkor hemma så jag skalade dessa och garnerade, bröd till är också sjukt gott.



Chili con carne


500 g färs (soja, nöt, kyckling eller blandfärs)
Ett paket krossade tomater
2 Paprikor
Ett paket kidneybönor
1-3 klyftor vitlök
Paprikapulver
Chilipulver/cayennepeppar - något starkt.
Kalvfond
Salt och peppar


Dra på en kastrull bulgur/matvete/mathavre/matkorn eller ris om du så vill.
Stek upp färsen, salta och peppra. Häll i de krossade tomaterna, pressa i vitlöken, ha i kalvfond (ca en msk), chili efter smak och paprikapulvret (ca en msk). Koka upp och låt sedan småputtra i 5-10 min, smaka av med mer krydda om så behövs.
Skär paprikorna i önskad storlek, skölj av bönorna noggrant och tillsätt sedan bönor och paprika i grytan.
FÄRDIGT!



Söndag

Igår förmiddags kom vi fram till Jönköping och hem till Johan och Kornelia där skratt och god mat stod på schemat. Vi käkade tacos och vitchokladmousse med limemarinerade hallon. Väldans gott var det! Vi spelade Bezzerwizzer (tjejernas lag vann 2 av 3 gånger, girlpower) sedan spelade vi Rappakalja där jag vann, yey me.
Nu är vi hemma igen och har precis lagat mat middag denna afton blev pasta och kycklinggryta med rökt skinka, soltorkade tomater och oliver. Så nu är vi mätta och belåtna!

Snart kommer Linus mamma hit för att bo här en natt då hon ska vara i Göteborg i veckan, det ska bli mysigt!

Gårkvällen

Käkade god mat, en bitt kött med tomatsallad och tzatsiki.

Och beställde klänningar från H&M.


Shoppat

La in en liten beställning på H&M. Köpte bl.a. denna ursöta klänning som jag ska ha i sommar tillsammans med ett par vita tygskor. Får lite Baby i Dirty dancing vibbar av den. Åh vad jag hoppas att den är lika fin i verkligheten!
Köpte två klänningar till som jag visar senare! Nu blir det film :)

Turpåstan

Stack från skolan en timma tidigare än planerat, orkade verkligen inte sitta kvar på världens tråkigaste föreläsning. Istället begav jag mig till H&M och kollade in Versaceskräpet. Skräp ja, inte skärp. Visste på förhand att det inte var något jag ville ha så jag gick mest dit för skoj skull. Är ju ändå roligt med dessa designsamarbeten! Till min förvåning var det rätt så urplockat, till skillnad från Lanvin förra året.. Det var ju pinsamt hur länge de klänningarna hängde kvar i butik.
Till min förvåning-2 så hittade jag faktiskt en klänning jag tyckte om, den kostade dock 1300:- och var i storlek 42 så jag övervägde det inte ens. Men någon lycklig storlek 42:a med lite pengar i plånboken borde gå och köpa denna fina skapelse.





Pretty in pink

Väl till tentan igår så köpte jag mig en ny miniräknare och en matchande penna. Det blev lite roligare att skriva tenta då faktiskt...


Torsdag

Äntligen är tentastressen över för denna gång. Nu tar vi nya tag och börjar med andra delen av kursen imorgon. Tentan gick förövrigt väldigt bra, blir väldigt förvånad om den inte är godkänd. Men man vet aldrig, jag kanske har räknat tokfel!
Nu ska jag storstäda lägenheten och sedan ska jag mysa ned mig med min karl framför Criminal minds och lite julmust, vi hörs när vi hörs!


Mat från veckan och snart är det jul på Liseberg!



Finväska

Från Gina tricot!

Måndag

Monday monday som the mamas and the papas skulle ha sagt. Nu kom jag att tänka på när jag och Anna i somras gick och sjöng på California dreaming i korridoren på jobbet för fulla muggar, för att runt hörnet möta merparten av våra arbetskamrater som tysta stod och väntade på att stämpla ut. Hur kan så många människor vara så tysta?! Oklart, men vi slutade att sjunga rätt fort. Man skojar inte med fabriksarbetare som jobbat en hel dag.

I alla fall. Idag har jag skola i tre timmar sedan är det hem och tentaplugga. 
Till helgen blir det Jönköping till Kornelia och Johan. Denna helg var ju förövrigt Malin här, vi käkade räkor, såg på film och hade det allmänt bra. Märkte att jag saknat Malin, så snart får hon komma hit igen. Det har jag bestämt!

Köpte en himla fin t-shirt

...igår när jag och Malin gjorde staden!


Har velat ha en snygg paljettshirt länge nu och äntligen har jag hittat en snygg i en mer boxig modell. Celebrate good times!

Nelly

Är sugen på att slänga in en beställning på Nelly också:



Den här klänningen (ovan) och det här metallbältet. Galet fina!

Metal Belt SEK 224, Nelly Trend - NELLY.COM

"God morgon"

VARNING FÖR ETT GNÄLLINLÄGG!
Vaknade vid 07.27 av ett jävla dånande från lägenheten brevid. Nu har de börjat med trejde fasen på balkongrenoveringarna.. Herregud, sätt upp lappar om att ni borrar och slipar så man kan planera sin sömn lite bättre!?  Börjar bli sjuk också, så därför hade jag velat sova lite längre. Men det var bara att kliva upp!

Är sjukt stressad över skolan också, hade ju tenta i måndags som gick sådär, hoppas verkligen att den är godkänt! Sen på tisdagen så började vi med en ny kurs, externredovisning, läste 3 timmar sedan var det dags att göra bokslut dagen efter. Här går det undan! Idag är tredje lektionen och jag ligger redan sjukt mycket efter... Så skolan är inte på topp just nu.

Men nu ska jag göra mig gröt, och äta den framför halv åtta hos mig som jag spelat in, hinner inte ens titta på halv åtta på kvällarna, så stressad är jag... Nä kanske inte, har haft Caroline här på besök, tis-ons trevligt trevligt! och då fanns det inte utrymme för att titta på tv.

Tisdag

God morgon!
Idag tog jag sovmorgon, det var jag värd. Har precis druckit en kopp te och har lyxfällan på i bakgrunden, kvinnan får ut 18 000:- i månaden men spenderar 36 000:- you do the math. Ingen ultimat situation kanske.
Idag är det skola, såg till min glädje att jag kollat fel i schemat och att jag därmed inte går i skolan från 10-17 utan det är endast halva den tiden då vi är två olika grupper som är schemalagda. Skönt.

För den uppmärksamme så har jag inte lagt upp något på min bloppis på ett tag, detta av den enkla anledningen att jag har hittat två ställen där jag säljer allt som smör (skämt åsido men det har rullat på ganska så bra). Två sidor på facebook, en för Karlstad och en för Göteborg, där man helt enkelt lägger upp kort på det man säljer så kan folk köpa. Hur bra som hest!
Sålde inte så mycket här via bloggen så jag hoppas inte att någon blir besviken, skulle ni bli det får ni hojta till så lägger jag upp grejerna även här, annars är det slut med det nu.


Bild

Im back!

Har varit hemma i Värmland ett par dagar och lämnat kläder jag sålt, pluggat och hälsat på mamma och pappa.
Idag är sista pluggdagen inför tentan som är imorgon, sen på tisdag börjar en ny kurs och då är det 10-17 varje dag i skolan som gäller.
Nu ska jag plugga lite till, vi hörs av imorgon!

Banana suede platform

Kanske världens finaste pumps just nu! Från topshop.

Premiär för Elsas värld




Idag har webbserien baserad på Sofi Fahrmans böcker om Elsa premiär! Någon som har läst böckerna? Jag har bara läst den första och den var underhållande om än rätt kass! Ska bli kul att se serien dock.

Blondinbella på Kupé

Nu är inte jag den som brukar gnälla på Blondinbella och jag tänker därför inte göra det nu heller. Men vad tänkte Kupé när de valde den här bilden till deras framsida av det senaste numret?


Man kan inte ha en polotröja av detta slag på ett cover?! Vad hände med halsen? Och hållningen som försvinner när halsen inte syns... Nja, knappt godkänt! Spelar ingen roll hur söt och duktig Blondinbella är, det här var inte bra.

Tisdag

Till lunch idag blev det ett kycklingspett från konsums delikatessdisk, slött jag vet, och det fick jag betala för.. För fy tusan vad det inte smakade bra.


Gjorde en tomatsallad till, fick ta det som fanns. 
Nu står jag dock och kokar potatis och ugnssteker lax som blir till middag ikväll. Är skapligt hungrig sedan lunchen så nu kommer det sitta fint med en bit lax!

Ikväll så blir det bio, Contagion! Då blir det massa gula popcorn, vilket jag har längtat efter sedan dagen efter jag var på bio sist. Trycker alltid i mig så mycket popcorn att jag mår illa och tänker att det var sista gången.. Sen dagen efter skulle jag kunna äta ännu mer.
Nu har jag inte så mycket mer att säga för tillfället...