Zara

Zara har så himla mycket fint nu i höst!






Tisdag

Nu ska jag göra mig iordning och sedan ska vi på lägenhetsvisning, håller tummarna!

Slänger upp en sommarlåt såhär i adventstider med! Inte för att jag längtar till sommaren.. Eller jo det gör jag men först längtar jag till riktig vinter och jul.. Sen kan sommaren komma! Eller däremellan vill jag ha vår också..
Tänka sig, jag kommer nog inte bli besviken! Låten var det ja.....



Trevlig kväll!

hot chocolate

Efter en lååång promenad med Linn ute i det kalla vädret så var jag värd lite varm choklad med grädde och
marshmallows!





Walkwalk

Nu ska jag ut på en promenad med Linn som jag inte träffat sedan i somras, MYS!

Queen

Jag sitter här i min ensamhet och har en alldeles egen Queen-eftermiddag. Vad man gör då är att man lyssnar på massa låtar av dem, sjunger med, spelar med, tittar upp texter och sist men inte minst kollar på liveframträdanden. Queen är nog världens bästa band... Eller var, beroende på hur man ser det.
I och med denna genomgång idag så påminns jag om allt som är bra med Queen, sett ur textning, framträdanden och musikaliskt, jag är helt amazed. Blir det varje gång!


Under pressure, en av mina favoritlåtar.





Ur (Youtube--->) too much love will kill you

Too much love will kill you
Just as sure as none at all
It'll drain the power that's in you
Make you plead and scream and crawl
And the pain will make you crazy
You're the victim of your crime
Too much love will kill you
Every time

Too much love will kill you
It'll make your life a lie
Yes, too much love will kill you
And you won't understand why
You'd give your life, you'd sell your soul
But here it comes again
Too much love will kill you
In the end


Bild
Fy tusan vad Freddie var snygg!

pepparkaksbak





Söndag

Haha i inlägget nedan så är det såklart Sara och Ida jag skulle på Liseberg med, inte Sara och Idag som Sara så fint påpekat för mig!
Blir dock inget Liseberg för jag är helt slut från dagen nere i centrum. Har gått runt ända tills nu och frusit/svettats om vartannat... Sen blev det lunch på Bee och jäklar vilken club sandwich... De snålade verkligen inte på majonäsen så nu är jag ruskigt mätt. Blir istället pepparkaksbak och julpyssel här hemma.




God morgon!

Första advent!
Min adventsfrukost äter jag framför gudstjänst på tvn. De sänder tydligen från Karlstads kyrka.
Sen ska jag och Linus gå ned på stan och julhandla lite och ikväll blir det jul på Liseberg med Sara och Idag. Mys!

Gårkvällen

Vi var som sagt hemma hos Frida. Eller rättare sagt hemma hos den frida hyr ett rum utav.. Han var dock inte hemma som tur var. Efter lite förfest och sånt så åkte vi till Rockbaren. Där fanns det inget dansgolv så jag drog mig hemåt runt halv tre. Det gjorde jag rätt i tror jag. Vill inte ens fundera på hur jag skulle mått idag om jag dragit vidare till Sticky istället. Pjuh!


Jag


Sara och Ida


Frida och Marielle


Söta Sara

Lördag

Åh vilken dag. Jag är bakis. Det hör inte till vanligheterna numera... Går minst en månad mellan mina festtillfällen these days. Anledningen är ovan; jag blir så himla dålig dagen efter. Tog en pandol, petade i mig lite mat och gick ut på en promenad i den friska luften så nu känns allt lite bättre men fy vad det suger att vara dålig. Jag älskar att vakna upp, vara pigg och på bra humör... Att vakna upp och känna sig misshandlad och olycklig är inte roligt. Nog om det, ska försöka lägga upp lite bilder från igår om jag hittar min kamerasladd...

Lagade fruktansvärt god middag förut, fiskburgarna/fiskbollarna med skirat smör som jag fått recept av Elin i klassen.



Efter denna gudomliga husmanskostmåltid måste jag säga att kroppen börjar återhämta sig.. Lär väl ligga i kolesterolkoma ikväll från allt smör... Men det är det värt!

Nu ska se vad tvn har att erbjuda. God afton!

Fredag, kväll

Nu drar jag till Frida!



FREDAG

Ikväll är det fest så snart ska jag börja göra mig iordning! Innan det blir det dock mat och i väntan på mat så spelar jag gitarr, vilken kväll!!!


Världens bästa Linus

Har köpt blommor till mig



Hade ju organisk kemitenta idag som jag bävat inför.. Så på kortet skrev han att oavsett om jag klarade tentan eller inte så är jag ändå bäst.


Du är bäst!


Shoppat

Väskan från Lindex var inte alls lika fin i verkligheten så jag hoppade den... Synd. Däremot köpte jag ett par byxor från Zara och en t-shirt från HM som var i något härligt glansigt material på framsidan och ett mattare på baksidan. Precis sånt som jag gillar, en snygg vanlig t-shirt med en tvist!




Ny väska?

Jag hittade den här på Lindex.se av alla ställen... 299:- Helt klart värt om den är lika fin i verkligheten. Skall undersökas!

God kväll!

Criminal minds plus choklad = sant!



Torsdag, kväll

I've made peace med att tentan imorgon kommer att gå åt skogen. Inte åt skogen kanske... Men jag vet på fullaste allvar att jag inte är tillräckligt förberedd och därmed får lida konsekvenserna av detta. Nämligen omtenta någon gång här framöver. Och som sagt, jag är helt i sinnesro med det. Shit happens. Tänker inte gräva ned mig eller ha ångest över det... Jag tänker vara snäll mot mig själv och se till att lära mig av det här till nästa gång, istället för att ha dåligt samvete. 

Till mat idag blev det kycklingfilé med soltorkade tomater och västerbottenost, pressad potatis och vitvinsås.




Nu sitter jag här med hårinpackning och ansiktsmask, ska plugga lite till inför provet imorgon, skadar ju inte?
Trevlig kväll!


Spetsigt

Jag är inne i någon skoperiod just nu.. Ser skor överallt som jag gillar. Senaste är dessa från Zara som både Ida och Emma har.
Gillar den grövre klacken ,och spetsigt känns åter igen välkommet!

IMG_0540
Bild

Pepparkakor

Var och storhandlade på ICA förut.. stod och klämde på den färdiga pepparkaksdegen från Gille och Skogaholm eller vad det var... Läste innehållsförteckningen och de innehöll allt möjligt crap. Så jag la tillbaka dem. Om mamma kan baka pepparkakor utan emulgeringsmedel E471 E475 och ett okänt aromämne, så borde ju även gille och gänget klara av det?!
Gick vidare och hittade ICAkökets egna pepparkaksdeg - helt utan tillsatser, endast mjöl, socker, sirap, smör, vatten, bikarbonat, kanel, ingefära och nejlikor. 50:- Kg kostar den, tror att den med alla tillsatser kostar runt 40:- kg...

Svårt val...? 


Love



Wrecker Shoe SEK 1995, Jeffrey Campbell - NELLY.COM
Bild

Tisdag

Idag har jag tvättat, pluggat och lagat mat.



Gjorde något lite asiatiskinspierard gryta med morötter, champinjoner, cashewnötter och purjolök i en soyasås, till det bulgur.

Nu blir det åter till kemins värld!

Alexander Wang

Idag släpptes ju Lanvin for HM. Fanns en del fina klänningar och ett par fina skor, dock var grejerna alldeles för dyra så jag gjorde ingen närmare ansträngning för att sticka och titta på grejerna.. Såhär i efterhand så ångrar jag mig inte heller.




Bilder


Elin Kling siar lite om att det kanske blir Alexander Wang nästa gång H&M har ett designersamarbete... Jag hoppas verkligen att hon har rätt. Då kommer jag garanterat vara där!

Boots

Hittade dessa hos Caroline Blomst. De kommer från Zara, ser ingen pris men för dessa skulle jag kunna betala vad som helst nästan.
Förutsatt att de är lika snygga som på bild och att de sitter bra. Har inga skor i tanfärg faktiskt. ...Än!
bild

Gina Tricot






Söndag, kväll

Vilken mysig söndagskväll jag har haft! Jag, Lisa och Rebecca har bakat pepparkakor, druckigt glögg, julmust och ätit juleskum och riesen. Och såklart lyssnat på julmusik! Riktig göttarkväll! Sen satt vi och pratade om allt möjligt och vips så var klockan 9! -Dags att åka hem till Linus! Där hemma väntade en påse salt och blandat samt en dubbeltriss, tack sötLinus! Jag vann dessutom 50:- på lotten så det blir en ny! Miljonerna, here i come!

God kväll!

Söndag

Jag gillar inte söndagar... Allt känns hälften så roligt, vilket leder till att jag blir passiv och inte får något gjort dessa dagar...
Ikväll ska jag dock till Lisa i klassen och baka pepparkakor, dricka glögg & julmust med henne och Rebecca. Ska bli jätte mysigt!

Nu ska jag försöka plugga i en halvtimma eller så, wish me luck!


Lördag, kväll

Ikväll har jag ätit varma mackor med svamp.



Jag borde plugga men blev så sugen på att spela gitarr så jag gör det istället. Så jag sitter här och letar efter roliga låtar att spela... Just nu försöker jag få ihop låten nedan, tycker att den är så himla fin. (Hittar dock inte orginalet, så om ni har spotify sök då på you got it - Roy Orbison)

 


De små röda




Ett par röda skor lyfter vilken clean outfit som helst... Gärna en nudefärgad.
Dessa är i getmocka och finns att köpa här för 749:-

Lördag

Idag har Linus en vän här på besök så jag får mest umgås med mig själv, vilket är rätt bra eftersom att jag behöver plugga i massor! Så jag sitter här med min julspotifylista spelandes i bakgrunden och stryker under sånt som verkar relevant i mitt organiska kemikompendium... Happy saturday!

En bra sak hittils idag var förut när vi käkade så himla god mat, stekt fisk, kokt potatis och gräslökssås. Recptet på gräslökssåsen har vi fått av Linus pappa och det är nog min favoritsås. Som tur var så maten 4 portioner vilket innebär att vi kommer äta det imorgon lunch också, JIPPIE!!



Inga grönsaker här inte!

Vårt fönster denna morgon



Det snöar i Göteborg!

Fredag

Idag har jag varit i skolan och haft kemi. Efter det gick jag en sväng till Saluhallen och köpte te, det där underbara vita jordgubbsteet Marielle tipsade mig om och så köpte jag även ett vitt svartvinbärste som också var hur gott som helst!



Sen åkte jag hem, vänta på Linus och gick och handlade mat. Ikväll blev det ugnsstekt lax med de givna tillbehören, mums!



Nu sitter vi och ser på en dokumentärfilm som heter Food inc. Som behandlar något jag är väldigt intresserad utav, nämligen mat och samhälle. Låter tråkigt med den handlar om den sjuka massproduktione av mat som vi sysslar med, djur som vegetabilier, you name it! Men nu blir det idol!

God kväll!


Ett gott skratt förlänger livet

Såhär i saw-tider så är det skönt att hitta något att skratta åt istället... Vet inte vilket av följande klipp jag tycker är roligast, förmodligen det första... Vilken jävla trummis! Helt underbar! Spola en halv min fram el något. 
I det andra klippet är det dock en söt unge som också har en rolig talang... Titta och bedöm själva!



Torsdag

Ojojoj vilken dag! Jag, Marielle, Sara och Frida sågs vid två-tiden för att plugga lite inför den kommande tenta, det gick sådär. Sedan gick jag, Marielle och Frida och käkade lite mat på Kosmos, Sara var sjuk så hon åkte hem och kryade på sig.. Vid halv sju stängde Kosmos så då gick vi vidare till Le pain France och drack te, gud vilket mysigt ställe!
Efter det drog vi oss till bion för att se den nya saw-filmen. Där gick vi miste om en del av vår innocence... Herregud, fine, jag förstår att vissa kan se något "bra" i filmer som dessa... De är banbrytande och skrämmande. Men liksom, de får mig att fundera på det mentala tillståndet hos skaparen... Vilken fantasi... Sen att mina ögon känns smutsiga efter allt blod gör ju inte saken bättre. Bäst att jag går och tvättar mina ögon nu.



Bild

Jag, Frida och Marielle innan filmen.

Peter Andre

När jag och tjejerna var och fikade i förrgår så pratade vi om allt möjligt, precis som tjejer gör... Så kom vi in på Peter Andre. Om hans relation med Katie Price, hans musik, utseende osv... Frida var lite osäker på vem han var så jag letade upp den här videon, har hon sett honom så lär hon känna igen honom!
Gillar allt 90-tal i denna video. Hans frisyr - mittbena med slingor framme vid ansiktet, för stora kläder (när han väl är påklädd) pösiga jeans långt nere med kalsonger som sticker upp, plus någon kille som slänger in lite dr albansång.

Jag gillade den här sången när det begav sig och jag gillar den nu med!



Md formulations

Min ansiktsrengöring samt peeling sjunger på sista versen så jag måste införskaffa mig nya. Kommer fortsätta med MD's grejer som är det bästa jag någonsin har haft. Till råga på allt så räcker peelingen i 1.5 år och rengörnigen räcker i 6 månader. Helt okej!
Som ett brev på posten fick jag igår en julkatalog från Åhlens med lite erbjudanden, där hade de bla med en presentförpackning med MD's rengöring och peeling som dessutom resluterar i 200:- rabatt. Kunde inte ha kommit lägligare!


    

Hemma hos oss

Köpte denna fina godisskål idag på lunchrasten, vad mycket roligare det kommer bli att äta godis ur denna, istället för en gammal plastskål.



Sen har jag och Linus bakat bröd idag, morotsbröd med oliver.


Spegel, spegel





Fin spegel. Finns här för 179:-




Hanna Montazami

Åh såg precis att ett av Maria Montazami's vackra barn, nämligen Hanna har skaffat sig en modeblogg. Kul!


Bild

Shoelove

Om lägenheten brann och jag hade fått rädda allt oersätteligt, så skulle jag i sista sekund sno åt mig mina pistols. De är av alla mina skor/väskor/kläder mig kärast. Så kära att jag knappt vågar använda dem, vill inte slita ut dem... Rätt dumt men nu när vädret är som det är så är det dumheter att plaska runt i dem.







Nu har skopunkten tagit in något snarlikt för en billig penning. Finns även i svart (svatth, som Frida från småland skulle sagt).



Ljus



Har handlat lite ljuslyktor på senaste.

Hittade ett änglaspel i Jönköping och blev alldeles till mig! När jag var liten så hade vi ett  jätte fint anglaspel som "spelade" när änglarna började snurra, dock hade man 4 smala 1 dm höga ljus till det och när dessa hade brunnit ut så vart det i princip att köpa ett nytt Änglaspel som gällde för att få 4 nya ljus. Till mitt nya används dock ett värmeljus vilket är super. Jag fick dock en liten skrattattack när jag packade upp "änglaspelet" och insåg att mitt nya fina änglaspel egentligen är ett häxsspel med katter bak på kvasten. 

Till råga på allt så "spelar" det inte ens....


Tisdag

Idag var en vanlig dag i skolan... Vilket i dagar som denna betyder 6 tim organisk kemi.
Efter skolan gick jag, Marielle, Sara och Frida till Husaren i Haga och fikade.. Vi satt nog där i två timmar och pratade om allt mellan himmel och jord. Riktigt mysigt!
Nu har jag wokat snuskigt mycket mat, blev 8 portioner, så nu har vi mat för ett tag.
Annars sitter jag här med hårinpackning framför mitt favorit program halv åtta hos mig och dricker te. Linus är på Hockey med arbetskamraterna så det är LF ikväll!


Pannband




Mitt fina och fluffiga pannband från Barts/Nelly, håller mig varm såhär i höstrusket.

Måndag

Nu tar jag en paus i kemiläsandet och kokar lite vitvinsås.

Jul på Liseberg













Så här fint var det på Liseberg igår, vi hade det hur mysigt som helst! Vi drack varm choklad, smakade på must och brända mandlar, spelade på olika chokladhjul och handlade julklappar.

Söndag

Nu: Städa till julmusik.
Sen: Slå in julklappar
Senare: Jul på Liseberg.



Lördag

Kvällen igår och dagen idag med Johan och Kornelia var hur bra som helst! Vi käkade hemmagjorda hamburgare och spelade spel. Idag åkte vi in till Jönköping centrum och handlade lite smått och gott, bl.a lite julklappar, som jag därför inte kan visa!
Vi kom hem för ungefär en timma sedan och sedan dess har vi skalat potatis och gjort en potatisgratäng som blir en del av middagen ikväll.
Ikväll har en tjej i min klass födelsedagsfest som jag verkligen velat gå på men tror inte att jag orkar nu, sov rätt dåligt inatt tyvärr... Vi får se om jag rycker upp mig eller inte, först måste jag få i mig lite mat i alla fall!

Fredag

Idag har jag tvättat och städat hela lägenheten. Så härligt att få ordning!
Så fort Linus kommer hem så ska vi göra oss iordning och sedan åka till Jönköping! Där väntar Johan och Kornelia med mat och gott sällskap. Ska bli så himla roligt!




Söta fötter

Idag tog jag och Linus en sväng på stan för att förhoppningsvis hitta en vinterjacka åt honom. Vi kammade noll. Istället köpte jag ett par nya tofflor och ett par sockor.





Hår

Här är då en före och en efterbild på mitt hår.





Det ser väldigt rött ut, det är det inte. Det är mycket kallare!

Nästa inköp

Blir denna kavaj från Monki, här på Ellen Claesson.



Fruktansvärt snygg!


Onsdag

Så har ännu en dag här i Götet lidit mot sitt slut. Aldrig förr har tiden gått så fort som den gör här i Göteborg! Kan bero på att jag trivs så underbart bra här.

Idag har vi suttit på föreläsning i organisk kemi i 6 timmar, imorgon ska vi sitta i 6 timmar till. På fredag är vi dock lediga och då ska jag tvätta och dra en svängom med moppen och dammsugaren här hemma. Sen ska jag och Linus åka till Jönköping och hälsa på Kornelia och Johan. Jippie!

Nu har jag precis tvättat ur mitt hår från hårinpackning, älskar mitt numera fräscha hår! Var ju och klippte o färgade håret hos Johanna i fredags, klippte många cm (för att vara mig) 4-5 typ, så känner mig väldigt korthårig helt plöstligt... Men jag ville bli av med allt dåligt och lite till så det fick bli så! Visar bild imorgon eller något.

Let it rain - Amanda Marshall

Ljuva 90-tal!
Jag ska försök lära mig den här på gitarr...


Just det

Här är två fina godbitar jag köpt från HM de senaste dagarna.





Tisdag

Idag började vi med en ny kurs nämligen organisk kemi... Inte det lättaste märkte jag!
Annars har vi idag varit och storhandlat och nu står en gryta med linssoppa och kokar i köket... Blir heldagar i skolan nu några dagar så måste ha med mig matlåda, då är linssoppa perfekt!



Tänk att ett hopkok på lite lök, rotselleri, mörötter, linser, grönsaksbuljong, salt och peppar kan bli så gott!?

Måndag

Tentan idag gick bra! Tror att jag får godkänt, blir förvånad om det blir IG... Men man ska inte tro för mycket!
Idag gjorde vi fisktacos, alltså vanliga tacos fast med fiskfärs. Det gör man enklast genom att hacka ett paket torsk och tillsätta santa maria fishtacomix.




Gott men inte lika gott som kyckling eller köttfärs.

Måndag

Back home!

Idag är den efterlängtade tentan! Ska läsa lite nu sen vid ett bär det av till skolan och tentaskrivning! Efter det ska jag, Sara och Marielle skriva en labbrapport och efter det kommer jag förmodligen däcka på spårvagnen hem.... Linus försöker peppa mig med att om jag skriver bra på tentan så ska jag få massage, killning och äta och dricka vad jag vill ikväll, framför tvn... Du är så snäll!
Jag tror att tentan kommer att gå bra, men jag vet inte.... Det visar sig!


Rhytm of my heart - Rod Stewart

Rythm of my heart (youtube) är min favoritlåt med Rod. Speciellt refrängen, tycker den är så fin.


The rhythm of my heart
is beating like a drum
with the words "I Love you" rolling off my tongue.
No never will I roam,
for I know my place is home.
Where the ocean meets the sky,
I'll be sailing


Lördag

Nu är jag hemma i Värmland och har det hur bra som helst!
Igår var jag med järngänget och myste, vi käkade mat och såg på idol.
Idag har jag varit hos morfar och resten av dagen ska jag plugga.. Därav lär det inte bli så många blogginlägg förens jag kommer hem till Göteborg imorgon kväll. Vi får väl se... har jag ruskigt tråkigt så är det lätt att börja blogga istället för att läsa mikrobiologi.

Trevlig helg!

I-landsproblem.

Åh jag har suttit och funderat på hur jag ska göra nu ett tag.. Ska jag tvätta håret ikväll? Eller ska jag tvätta det imorgon bitti?
På fredag ska jag till Johanna och klippa o färga håret... Så vill ju komma i balans till dess.. Tvättar jag idag så är det inte helt fräscht på fredag, vilket aldrig är trevligt när man ska till frisören liksom.. Vill ju inte att hon ska tro att jag inte kan bete mig bland folk.... Tvättar jag imorgon bitti så blir det ju en natts mindre pressande mot kudden och diverse kvalster, vilket resulterar i lite fräschare hår på fredag. Problemet då är dock att jag måste gå upp tidigt imorgon och tvätta det.. tar ju 2 tim och torka typ.

Gud jag vet inte vad jag ska göra.......... Ska nog sitta här i min varma lägenhet med min dator i knäet framför min tv med mina nybakta muffins, och fundera lite till på detta stora problem.

Muffins





MUMS! Bland de godaste muffinsena jag har ätit!!!

Onsdag

Idag behöver jag plugga och för att göra det hela lite roligare så ska jag nu baka sånna här.

Tisdag, kväll



Titta vad blomsterbudet kom med!




Från världens bästa pojkvän.
Nu åker vi till Lunden och tittar på en lägenhet!

Tisdag

Blomsterbud är på väg hem till mig!!!! :)

Måndag

Idag har jag varit i skolan och lärt mig ännu lite mer mikrobiologi... Efter det gick jag på stan och letade efter de t-shirtar jag bloggade om igår (eller om det var i förrgår) från weekday. De var slut och enligt tjejen på stora weekday så var det länge sedan de hade dem. Kul att de uppdaterar hemsidan...

Sen åkte jag hem och lagade mat, pasta med ädelost och skinksås. Nu har jag precis varit ute på en powerwalk med Linus, duschat och ska nu läsa lite mikrobiologi.

Snart blir det te och svenska hollywoodfruar!