Lördag

Jag var ute i torsdags med tjejerna. Vi började hos Stina och sedan drog vi till Koriander där Michaela Forni och Anna Hibbs spelade, det var roligt men förfesten var nog roligare, eller trevligare var den.
Ikväll kör vi igen! Denna gång är vi ett gäng som var och jobbade tillsammans i Norge som ska festa till det, prata "gamla" minnen osv.

Nu ska jag göra mig iordning och dricka Rosé!


Torsdag

God dag!

Har precis haft mamma och pappa här på en snabbfika. Mamma ringde för en havltimma sedan och frågade om vi ville ha hallonsaft som hon kokat igår, JA TACK! In exchange så fick jag bjuda på fika, helt okej deal.

Just det, glömde berätta att jag och Linus var och plockade jordgubbar vid Ängebäck igår. Titta vilket fint hjärta Linus gjorde åt mig:

 

Behöver jag säga hur gott det var!!? Färska jordgubbar och 40% grädde!

Onsdag, kväll

Nu har vi precis käkat lite mat. Gjorde Moules mariniérs och vitlöksbröd för första gången i mitt liv och jag måste säga att det blev väldigt lyckat!





Annars hade jag Malin, Kornelia och Natalie här på fika förut. Vi käkade muffins och spelade cluedo, Kornelia vann... Men hon fuskade säkert.
Nu ska jag titta på tv och göra fotbad!

Onsdag

God morgon!

Igår hade jag en väldigt trevlig dag, så trevlig att jag inte ens hade tid att blogga.
Jag och Linus åkte hem till min mamma och pappa där vi lagade mat och åt en himla god efterrätt, varma fikon i karamellsås och vaniljglass.
Kom hem strax innan 8 och då var det bara att sätta på tv'n och se sista avsnittet av Ugly Betty. Gud vad jag hade önskat att det fortsatt några säsonger till.. De senaste säsongerna har varit så snuskigt mycket bättre än de första och det har därmed blivit ett av mina absoluta favoritprogram. Synd att det gått i graven nu, verkligen. Undrar varför...? Ville de sluta på topp? Svek tittaresiffrorna? Eller något annat?
Jag kommer verkligen att sakna Betty, Amanda, Marc, Hilda, Justin, Ignacio, Daniel, och sist men inte minst Wilhelmina.


Bild

Måndag, kväll

Kakan står och svalnar och ska snart läggas ihop med vaniljkrämen. Passade på att äta lite under tiden, blev en liten skaldjurstallrik! Mums! 


Baka

Jag tycker om och baka och nu ska jag baka en sån här.

Måndag

Nu sticker jag ned på stan för en shoppingrunda samt lunch med Kornelia!



Ps: Stina, jag köper skorna av dig! ds.

Did you hear about the Morgans?

Sitter i soffan med en massa tända ljus omkring mig och tittar på en mysfilm.
Frös lite så jag kokade mig en kopp te, lite höstkänsla i lägenheten just nu.



Bild

Söndag

Vad har hänt idag då? Jag tog en promenad på 1 tim och 15 minuter... Halvvägs hemma så började det att störtregna, men det var bara mysigt. Förutsatt att jag är klädd efter väder så tycker jag om när det regnar.
Annars har jag sökt om till universitetet, jag har lagt till nya och omrangordnat mina val, och som det ser ut nu så blir det något program med kost som huvudinriktning.

Annars har vi precis ätit god mat. Rökt helstekt fläskfile med dijonsås samt pressad potatis. Nu bli det tillbaka till soffan och Real housewives of NY!


Nu sticker vi!

Nu åker vi på grillfest!



Lördag

Lite update från de senaste dagarna vore va!?
I onsdags så köpte jag och Linus en bil ihop! Fränt va?! (Ska styra bild)
I torsdags så hade jag Fina Kornelia, Stina och Caroline här på fika, väldigt trevligt!
I fredags så cyklade jag och Kornelia i en timma för att plocka jordgubbar vid Ängebäck. Vi kom överens om att landet och lantluft är bland det bästa som finns!
Idag så har jag haft Fina Malin, Anna och Johanna här på fika.
Jag och Linus åt så himla god mat förut. Stekt fisk, gräslökssås och potatis. Såsen är så himla god! Vi fick receptet av Linus pappa som är kock, och jag måste säga att det är en av de godaste såserna jag har ätit!!


Nu så ska jag gå in till min garderob och välja kläder då vi ska hem till Forshaga ikväll för grillfest med la familia!



Torsdag

Nu har jag smält maten och det finns med andra ord inga ursäkter för att inte dra igång med städningen!
Gjorde en Caesarsallad med bacon, räkor och kräftstjärtar - Väääldigt mättande. (Orkade dock äta en minidaimstrut efteråt...) Ska baka en glutefri kladdkaka till senare också, då Stina och glutenKornelia kommer på fika! Ikväll kan det hända att det blir utgång, den som lever får se!



Torsdag

Nu har jag smält maten och det finns med andra ord inga ursäkter för att inte dra igång med städningen!
Gjorde en Caesarsallad med bacon, räkor och kräftstjärtar - Väääldigt mättande. (Orkade dock äta en minidaimstrut efteråt...) Ska baka en glutefri kladdkaka till senare också, då Stina och glutenKornelia kommer på fika! Ikväll kan det hända att det blir utgång, den som lever får se!



Clarence Clemons - You're A Friend of Mine




Jag bara älskar Clarence Clemons röst (den mörkhyade mannen med saxen)!!!!!!!!!

Lördag

Idag är jag rätt dålig, halsont och väldigt hängig. Åker förmodligen på en förkylning inom de kommande dagarna.
Mimmi, linus lillasyster ska ha kalas idag som jag tyvärr fick avstå ifrån då jag helt enkelt inte orkar.. Tråkigt men sant.
Istället ska jag vara hemma och ta det lugnt. Ska nog baka mig lite havrekakor med russin i som jag kan njuta av framför någon chickflick.. Med lite té.. Ja det ska jag göra!

Fredag

Igår åkte jag till Göteborg över dagen, shoppade, strosade och åt god mat.
Köpte två urfina linnen på HM, en spetskimono samt en kjol från Zara.
Kom hem vid 20.00 igår kväll och då var det bara att hoppa in i duschen och göra sig iordning för utgång. Förfestade hos Malin med Stina, Louise och Paula, snackade lite skit och drog sedan till Koriander. Hur bra kväll som helst! Förutom den lilla incidenten då jag fick papper i öronen som inte gick att ta ut... För er som inte vet det så fick jag tinnitus för några år sedan i samband med en Hardcore superstarkonsert, och måste numera skydda mina öron så fort jag hamnar i en miljö där ljudnivån är på topp. Detta gjorde jag som vanligt igår men koriander måste ha något löst packad papper för det gick av inne i örat och försvann när jag försökte peta fram det. Åkte hem och med hjälp av Linus så lyckades vi operera ut en cm lång papperstuss ur mitt öra som inte var synlig från utsidan. Crazy!

Nu ska jag äta gröt!

Onsdag

Vilken härlig dag! Har precis kommit hem från Playan där jag och Malin har legat och stekt. Jag har bränt mig på bröstet och fått en sån där snygg trekantsbikinibränna. Läckert!
Caroline, Leo och Leo's lillebror kom förbi med lunch så vi satt och pratade lite.

Imorgon funderar jag på att åka med Malin till Göteborg över dagen, kul att komma bort en snabbis och se något annat. Ska sätta mig och kolla tågbiljetter snart så vi får se!


Måndag

Idag har jag haft en mysdag på stan med käre Malin. Vi var båda lite deppiga, Malin för att jag snart skulle flytta til Borås och plugga... Och jag för att jag idag fick mitt antagningsbesked om att jag står som reserv på det program jag sökt i Borås och en flytt blir därmed förmodligen inte av.
Vi smsade lite på förmiddagen och när vi sedan möttes på stan och berättade om varför vi var nere så var det lite kul faktiskt... Jag för att jag inte kom in och hon för att hon trodde att jag hade kommit in. Hur som helst så har jag dock kommit in på Hälsovetenskapliga programmet med inriktning biovetenskap i Kalmar, på distans. Så i nuläget så verkar det som om att jag kommer att bo kvar i Karlstad och läsa detta på distans.

Tillbaka till min dag då.. Vi käkade lunch på Vero, tog en tur på stan (shoppade ingenting) sedan promenerade vi ut till Mariebergsskogen där vi tog en Jordgubbsdröm på deras glasseria.
Nu sitter jag hemma i lägenheten och väntar på att min kycklingfilé ska bli färdig i ugnen, för att snart ligga i min mage.
Sen blir det the Hills och te.




View



Bild tagen från min balkong. En regnbåge som går hela vägen i en halvcirkel, lyckades tyvärr inte få med hela på bild dock.
Underbar utsikt!

Söndag

Idag är jag lite bakis, men jag grinar inte för det. Istället så ska vi snart åka till min syster och fira hennes och min systersons födelsedag. Fika lite och förhoppningsvis bada lite i deras pool, så badkläderna är packade!¨


Lördag

Igår var min sista dag på det jobb som jag haft i 2 år och 4 månader, skriver mer om det när jag har tid.
Nu ska jag åka ned till stan och köpa födelsedagspresenter till 4 personer, wish me luck!




Lindsay Lohan

Herregud! Lindsay ska sitta i fängelset i 90 dagar, dömd på tre olika punkter eller hur man nu ska sammanfatta det. Kolla in det här klippet på aftonbladet där hon vädjar till domaren/juryn och grinar. Kan ni förstå att det här faktiskt är den där roliga, halvkurviga, söta, rödhåriga och duktiga skådespelerskan som man kan se i bl.a Freaky Friday?! Det kan inte jag.



Bild

Måndag

God dag!

Idag har jag jobbat och... gissa vad!?!? Fiskat!
Jag och Linus metade lite förut, det är sommar det! Jag tycker om när det nappar men inte när fiskarna fastnar. Som tur var så var "fiskelyckan" dålig idag. Det är så himla mysigt att bara sitta där med spöet och märka att fiskarna är intresserade... Sen räcker det, vill inte dra upp stackarna utan jag är helnöjd när de snor min deg och simmar iväg.

Nu funderar jag på att motionera lite.. Perfekt väder, inte för varmt och inte för kallt. Tar mig nog en promenad eller kanske en springtur till och med.



Bild

Kväll

Nu åker jag till Louise där vi ska dricka vin och ha det trevligt! Blue moon väntar sedan. Ses!


Mat

Linus föreslog i veckan att han skulle ta hand om maten en dag. Handla, förbereda, laga och servera. Sagt och gjort, jag fick avlägsna mig från köket och hade ingen aning om vad han lagade för något tills nu. Såhär blev resultatet:



Parmalindad kycklingfile med paprikaostfyllning samt hemmagjord potatissallad.


När jag bodde hemma så hände det ibland att mamma var iväg på något, och pappa var därmed tvungen att laga maten. Var enda gång detta hände så "lagade" pappa Nästgårds potatissallad och färdiggrillad kyckling. Detta ledde till att uttrycket
"-Pappa lagar mat ("-Vi ska äta potatissallad och kyckling ikväll")" myntades.
Lite roligt att såhär en tid senare, så innebär det att när Linus får styra helt själv över maten så blir det kyckling och potatissallad..? Tillfällighet? Lustigt är det i alla fall.
Hur som helst så var det himla gott och jag är så stolt över min lilla kock!

Shoppat

Köpte följande på stan idag:


Linne från Monki

Linne från HM

Kjol från HM

Lördag

Nu har vi nyss ätit lunch och nu bär det snart av in till stan där det förhoppningsvis ska handlas lite. Ska även ta mig en sväng förbi teatern där jag förhoppningsvis hittar en solandes Stina Sörensen.





Nelly

Sitter här och lyssnar på Tom Petty and The Heartbreakers, och vad annat kan man göra just då än att shoppa lite?!

Butterfly Vest Top SEK 109, Ruby Rocks - NELLY.COM
Frida Tank Top SEK 595, Dagmar - NELLY.COMLalla SEK 499, Friis & Company - NELLY.COM

Mens stripe SEK 79, Only - NELLY.COM D-44 SEK 79, Nelly Accessories - NELLY.COMEija Rib SEK 595, Acne - NELLY.COM

Linne från Ruby Rocks
Linne från Dagmar

Skor från Friis and company
T-shirt från Only
Halsband
T-shirt från Acne